به گزارش ایسنا، کیومرث هاشمی،سرپرست وزارت ورزش و جوانان درباره بحث معرفیاش به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت ورزش به مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: قرار است این اتفاق بیفتد. ما اعلام میکنیم که چه برنامههایی داریم. قرار نیست ورزش صرفاً قهرمانی باشد و در همه ابعاد به آن میپردازیم. باید حوزه قهرمانی و حوزه همگانی سر جای خودشان باشند. هر کسی کار خودش را انجام بدهد، مشکلی ایجاد نمیشود.
سرپرست وزارت ورزش درباره گلایههای فدراسیون والیبال در بحث اختصاص بودجه، خاطرنشان کرد: یکی از سیاست ها این است که به سمت میزبانی به خصوص در رشته هایی که حرف برای گفتن داریم و تماشاگر داریم برویم. ارومیه مهد والیبال ایران است. از زمان شروع مسابقات دیدید که زن و مرد به سالن برگزاری مسابقات رفتند و تشویق کردند و شور و نشاط ایجاد شد. داورزنی در بحث میزبانی این مسابقات اعلام کرد که میزبان مشکلاتی دارد و استاندار هم با من صحبت کرد. در اولین روزهای شروع کار مبلغ ۵ میلیارد تومان برای میزبانی مسابقات والیبال کمک کردیم. سیاست ما گرفتن میزبانی است و باید در این زمینه حمایت های لازم انجام شود. ما به دنبال بردن ورزش قهرمانی به سمت میزبانی رویدادهای آسیایی و جهانی هستیم. شاید در چند رشته به دلیل شرایط فرهنگی نتوانیم میزبانی بگیریم اما در تک رشتهایها میتوانیم این کار را انجام دهیم.
هاشمی درباره انتظار علیرضا دبیر رییس فدراسیون کشتی برای حمایت های بیشتر از این رشته گفت: سال ها در بخش های مختلف ورزش کار کردهام. میدانم سهم مدالآوری کشتی در جهان، المپیک و بازیهای آسیایی چقدر است. عدالت محوری به این معنا نیست که بودجه یکسان بین رشته ها پخش شود. بودجه باید بر اساس میزان مدال آوری توزیع شود. نگاه ما این است که در بحث ورزش قهرمانی مدال را بخریم و بگوییم اگر کشتی در المپیک مدال کسب کرد، این مدال تا این مقدار ارزش دارد. عدالت هم در این است. ۶۱ درصد مدالهای ما در المپیک برای کشتی است و در اختصاص منابع باید به کشتی توجه ویژه داشته باشیم. زمانی رئیس کمیته ملی المپیک بودم و علیرضا دبیر نایب رئیس کمیته بود و رسول خادم هم به عنوان رئیس فدراسیون کشتی فعالیت داشت. آن زمان بیشترین اعتبار فدراسیونها را برای کشتی گذاشتم که نقدهای زیادی هم به آن وارد شد.
وی خاطرنشان کرد: عدالت این است که به کشتی بیشتر توجه شود. دبیر در این مدت زحمات زیادی کشیده و یکشنبه نیز یکی از پروژه های آنها افتتاح خواهد شد. سه رشته کشتی، تکواندو و وزنهبرداری در مدال المپیک استمرار داشتند که تیراندازی نیز اضافه شده است و کاراته نیز یک دوره بود که خارج شد. در المپیک ۲۰۱۲ نیز دوومیدانی و احسان حدادی بود که خارج شد. سرآمد همه این رشتهها کشتی است. وقتی میبینم کشتی ۲۵ درصد کل مدالهای ایران در بازیهای آسیایی را گرفته یعنی پیام این است که باید به کشتی توجه ویژه شود. رویدادهایی که به عنوان بازیها برگزار میشوند نتیجه عملکرد دولتهاست اما در مسابقات تک رشتهای نتیجه عملکرد فدراسیون است. وقتی کشتی در المپیک مدال بگیرد می گویند عملکرد جمهوری اسلامی و این موضوع برجسته میشود.
هاشمی درباره گلایه بسیاری از رشتهها درباره تعداد ورزشکارانشان در بازیهای آسیایی گفت: تصمیمی بوده که از قبل از آمدن ما گرفته شده است. به عقیده من اعزام کاروان کیفی نگاه خوبی است اما نگرانی ما بابت شیوه اجرای آن است. قبل از اینکه من بیایم این کار بسته شده بود. در بحث ورزش بانوان نگاه حمایتی بوده است. از یک سو منابع محدود است و از طرفی ورزشکار هم دوست دارد بعد از ۴ سال که تلاش کرده در این بازیها حاضر شود.
وی افزود: اینکه از بازیهای آسیایی مدام خبر حذف برسد برای مردم که در جریان نگاه حمایتی از برخی رشتهها نیستند خوب نیست اما اگر قبل از اعزام وضعیت کاروان توسط رسانهها تشریح شود و مردم به صورت دقیق در جریان اهداف اعزام برخی رشته ها قرار بگیرند، خوب است.
او درباره پیش بینی خود از جایگاه کاروان ایران در بازیهای آسیایی گفت: ما پیش بینی دقیقی نداریم. در جلسهای که داشتیم خواستار رصد دقیق وضعیت رقبا شدم. تیم اول چین به عنوان میزبان این رویداد است و این دوره هم برای حمله به ۲۰۰ مدال می آید. این یک فرصت برای کشور ماست چرا که ما تنها در ۳ رشته وزنه برداری، ووشو و بخشی هم در تکواندو در رقابت با چین هستیم اما در بقیه رشتهها چین رقیب ما نیست، بنابراین میزبانی چین به نفع کاروان ماست. برای جایگاه دومی و سومی هم رقابت بین کره و ژاپن است اما رقابت اصلی برای جایگاههای چهارمی تا دهمی بازیهای آسیایی است.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: ما به محض حضور در وزارت ورزش به اتفاق مسئولان کمیته ملی المپیک به اردوی تیمها سرکشی کردیم. اولین و مهمترین درخواست ورزشکاران و مربیان این بود که ما دو سال است مدال گرفتهایم اما پاداشش را دریافت نکرده ایم. وظیفه من این است که این کار را پیگیری کنم و به سرانجام برسانم. بهترین زمان آن هم قبل از بازی های آسیایی است که ورزشکاران ما با دریافت پاداشهایشان انگیزه بگیرند. اولین خواهشم از آقای رییسی این بود و رییس جمهور هم برای تامین ۱۴۱ میلیارد تومان بابت پاداش ورزشکاران دستور دادند و این مبلغ تامین شد. قرار است مراسم اهدای پاداش ورزشکاران با حضور آقای رییس جمهور در ماه جاری و قبل از اعزام به بازیهای آسیایی برگزار شود. در این مراسم پاداش به جا مانده ورزشکاران در تمام رشتهها طی سال های اخیر پرداخت خواهد شد.
وی درباره میزان پاداش مدال آوران ایران در بازیهای آسیایی نیز گفت: پاداش پای سکو از طرف کمیته ملی المپیک ۱۵ هزار دلار به نفرات اول پرداخت می شود، پاداش مدال طلا هم حدود ۹۳۰ میلیون تومان است که سر جمع آنها حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان می شود. سعی میکنیم استان ها نیز در بحث پاداش کمک کنند و بحث اشتغال مدال آوران را نیز انجام دهیم.
هاشمی با اشاره به فرسودگی تجهیزات بسیاری از رشته های ورزشی، گفت: مثلا در اردوی وزنه برداری هالتر و تخته برای ۱۵ سال پیش بود. یکی از موضوعاتی که از دولت درخواست کمک داشتیم مربوط به نوسازی تجهیزات فدراسیونهای ورزشی بود.
وی درباره وضعیت نوسازی مجموعه ورزشی آزادی گفت: ما واقعا دو، سه درخواست از رییس جمهور و معاون اول داشتیم که بلافاصله اجابت شد که جا دارد تشکر کنم. مثلا در رسانههای خارج از کشور بحث کم شدن آب دریاچه آزادی را خیلی برجسته کردند. وقتی برای بازدید رفتیم دیدیم این اتفاق رخ داده و خبر رسانههای ما درست است. در جریان جلسه دولت با وزیر نیرو صحبت کردم. انصافا او سه بار تماس گرفت و عواملشان به دریاچه آزادی اعزام شدند. آن جا ۷ چاه دارد که ۳ چاه اصلا طی سال های گذشته کف زنی نشده بود. تا عمق ۳۰۰ متری چاهها رفتند و این کار را انجام دادند و باعث شد ۲۵ سانتیمتر آب دریاچه بالا بیاید.
وی ادامه داد: بازسازی ورزشگاه ازادی شروع شده است. بازسازی طبقه اول رو به اتمام است. پیش بینی این است که تا پایان آذر تمام اینها برطرف شود. البته مشکل مالی داریم و از نهاد ریاست جمهوری آمدند و بازدید داشتند. ما بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی ورزشگاه آزادی نیاز داریم. مردم نباید نگران میزبانی آزادی از باشگاه های آسیا باشند. ما میزبان ۹ بازی هستیم که ۶ بازی در آزادی برگزار میشود. کار مقاومسازی در حال انجام است و قرار است در جریان برگزاری بازیها بر روی نقاط در حال تعمیر، پارچه کشیده شود.
هاشمی درباره مشکل VAR برای میزبانی ورزشگاه های ایران از مسابقات لیگ قهرمانان آسیا، گفت: طی آخرین هماهنگی فدراسیون فوتبال با کنفدراسیون فوتبال اسیا قرار شد برای ۳ بازی پیش رو خود ای اف سی VAR را به ایران بیاورند. واحد سیار و ۸ دوربین را قرار شده بیاورند و مستقر کنند. طی ۲ یا ۳ روز آینده طبق پیگیریهای آقای تاج بناست که گروه فنی آن ها به آزادی و نقش جهان بیایند تا برسی فنی کنند.
وی افزود: مردم ما فوتبال را دوست دارند. یکی از موضوعاتی که در دولت پیگیری کردیم قرار شد از محل بانک مرکزی اعتبارات ارزی به فدراسیون فوتبال کمک کند و ۲ و ۷ دهم میلیون یورو برای موضوع VAR کمک شود. رییس بانکمرکزی با مسئولان فدراسیون فوتبال مذاکره داشت و قرار هست فدراسیون فوتبال ۷ استادیوم کشور را به کمک داور ویدئویی مجهز کند. از آقای تاج می خواهم دغدغه مردم را در این زمینه برطرف کند.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان درباره سرانجام بحث خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس هم گفت: سالهای سال است که این سوال مطرح میشود. صادقانه بگویم وقتی صحبت از خصوصی سازی می کنیم باید الزامات آن را داشته باشیم. وقتی الزامات آن را نداشته باشیم از خصوصی سازی نتیجه نمی گیریم. ما باید راه میانبر را برویم. وظیفه وزارت ورزش تیمداری نیست اما این دو باشگاه سرمایه های اجتماعی ما هستند. طرفدار حق دارد از مسئول سوال کند و من باید پاسخ بدهم. طبق اسناد مالی دو باشگاه در زیان بوده اند اما حمایت مردم بوده که به این دو باشگاه ارزش داده است. از طرفی هم ما نباید تیمداری کنیم و این اتفاق به غلط از گذشته بوده است. ما شرایط خصوصی سازی را نداریم کما اینکه دو باشگاه در بورس عرضه شد و استقبالی از آن صورت نگرفت.
وی ادامه داد: بزرگترین مشکل این دو باشگاه وضعیت حکمرانی آنهاست. حکمرانی به این معنا که روی پای خود بایستند. از طرفی نمی توانیم کمک دولتی کنیم و از طرفی خصوصی سازی هم دشوار است و الزامات آن را نداریم. ما دنبال این هستیم که از ظرفیت هایی که دولت دارد اما خصوصی هستند استفاده کنیم. مثلا حق پخش تلویزیونی که نیمی از درآمد باشگاه ها در جهان است یا بحث فروش البسه که یکی از راههای کسب درآمد است را این دو باشگاه ندارند. مردم ما نباید نگران این دو باشگاه باشند.
وی درباره وعده سجادی وزیر سابق ورزش مبنی بر اهدای پاداش خودروی ایرانی به تیم ملی بسکتبال در زمان صعود به جام جهانی گفت: بحث پرداخت پاداش ها در چارچوب آیین نامه مصوب انجام می شود اما دستور بررسی این موضوع را می دهم.
وی درباره مشکلات زیرساختی رشته چوگان نیز گفت: از طریق شرکت توسعه می تواند مکان در اختیار آن قرار بگیرد تا مشکلی برای انجام ورزش چوگان نداشته باشند.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان درباره بلاتکلیفی رشته ژیمناستیک گفت: واقعا خودم از وضعیت این رشته متاسف هستم. در بخشی ما کوتاهی کردیم و در بخشی هم مشکلات مدیریتی بوده است. خط قرمز ما در همه رشتهها تعلیق است. در روزهای گذشته جلسهای با کمیته المپیک داشتیم و قرار شد تمام سوابق را بیاورند. خانواده ژیمناستیک نگران نباشند و به زودی این مشکل حل میشود.
وی درباره اینکه آیا ورزشگاه جدیدی در تهران ساخته خواهد شد یا خیر؟ گفت: ما یک سالن رشتههای تیمی تحت عنوان ۱۲ هزار نفری در آزادی را داریم که تا ۷۵۰۰ نفر گنجایش دارد و در شأن پایتخت نیست. ما به دنبال این هستیم که سالنی بالای ۲۰ هزار نفر را در تهران احداث کنیم. فوتبال ما هم به استادیوم بزرگ نیاز دارد.
وی در پایان گفت: بابت سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، سیصد قهرمان کشتی مشمول پاداش می شوند که به آن ها پرداخت می شود.
انتهای پیام