حجت الاسلام محمدجواد اکبری مطلق، امروز، سه شنبه ۳۱ مرداد در نشستی خبری با اشاره به پروژه احداث پردیس خواهران و برادران دانشگاه فرهنگیان در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار اظهار کرد: سال گذشته این زمین بعد از چند سال وقفه به دلیل اختلافاتی که بهلحاظ کاربری بین شهرداری و دانشگاه وجود داشت، واگذار شد. در حال حاضر فنداسیون خوابگاه خواهران در این زمین ریخته شده و ۵۰ درصد هم پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی مجموع پیشرفت طرح جامع پردیس دانشگاه را ۳۰ درصد اعلام کرد و با بیان اینکه ساختمان آموزش هم در دست ساخت است، افزود: این پروژه شامل پردیس خواهران و برادران، سلف و مسجد بهصورت مشترک است
مدیر امور پردیسهای دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی بیان کرد: اعتبار مورد نیاز پروژه بر اساس برآورد چند سال قبل ۳۰۰ میلیارد تومان است و تاخیر در ساخت به ضرر دانشگاه خواهد بود.
اکبری مطلق با بیان اینکه ۱۵ میلیارد تومان از محل متمم سفر اول هیات دولت به خراسان جنوبی در اختیار سازمان نوسازی قرار گرفته که در حال حاضر با همین رقم پروژه در حال احداث است، افزود: همچنین از محل سفر دوم هیات دولت به استان نیز ۱۰۰ میلیارد تومان مصوب شده و قرار است طی بازه زمانی سه ساله تخصیص پیدا کند.
وی از تخصیص اعتبار ۷ میلیارد تومانی از محل اعتبارات ملی دانشگاه فرهنگیان برای ساخت سلف سرویس خبر داد و با قدردانی از حمایتهای استانداری، شورا و شهرداری بیرجند در این پروژه گفت: یک اتفاق مبارک که همزمان با این پروژه در استان رقم خورد واگذاری ۵ هکتار زمین در کنار ۱۰ هکتاری فعلی به دانشگاه بود که در آینده به خوابگاه متاهلی، مجتمع فرهنگی و مسکن همکاران تخصیص خواهد یافت.
اکبری مطلق با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با عنوان کیفیتبخشی به دانشگاه فرهنگیان که در ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ ابلاغ شده، تصریح کرد: در بند الف ماده ۷ این مصوبه آمده که دولت موظف است ساختمانهای اداری، آموزشی و رفاهی دستگاههای اجرایی را که در اختیار واحدهای علمی کاربردی وابسته به خود دستگاه اجرایی است، به مدت ۱۰ سال به دانشگاه فرهنگیان واگذار کند که با بررسیهای انجام شده ادارات عنوان کردند ساختمان مستقلی نداشتهاند بنابراین ما از این بند هیچ منفعتی در استان نبردیم.
مدیر امور پردیسهای دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی با اشاره به بند ب این مصوبه ادامه داد: آموزش پرورش استان باید مکانهای دانشسرا و مراکز تربیت معلم سابق را قبل از سال تحصیلی ۱۴۰۲_ ۱۴۰۳ در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار دهد و وزیر آموزش پرورش ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ به همه ادارات کل نامه میزند که ظرف مدت یک هفته این اماکن شناسایی و احصا شود.
وی با اشاره به شناسایی ۲۳ فضا در استان از محل بند (ب) ماده ۷ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: علی رغم اینکه ما درخواست داشتیم فقط چهار فضا در شهرستانهای مختلف به ما واگذار شود اما تاکنون این فضاها در اختیار ما قرار نگرفته است.
مدیر امور پردیسهای دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی در ادامه با بیان اینکه ظرفیت ما بهلحاظ فضای آموزشی امسال پذیرش ۴۰۰ دانشجو است، افزود: این در حالی است که ۸۹۰ دانشجوی ورودی برای سال تحصیلی جدید داریم که از این تعداد ۲۵۰ نفر بومی و مابقی غیربومی هستند.
وی ادامه داد: از این دانشجویان، تعداد ۳۰۸ دانشجو از سیستان و بلوچستان در دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی پذیرفته خواهند شد چرا که این استان با کمبود معلم شدید مواجه است.
اکبری مطلق تعداد دانشجویان دختر سال تحصیلی جدید را ۲۱۲ نفر و دانشجویان پسر را ۶۷۸ نفر اعلام کرد و گفت: اکنون تعداد دانشجویان این دانشگاه ۲ هزار و ۴۰۰ نفر است که ۱۵۰ نفر امسال دانش آموخته میشوند که با احتساب دانشجویان جدید الورود تعداد دانشجویان دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی در سال تحصیلی جدید به سه هزار و ۱۵۰ دانشجو رسیده است.
چالش اعضای هیات علمی در دانشگاه فرهنگیان
وی بیان کرد: دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی با وجود اینکه با دو مشکل مهم و چالش برانگیز کمبود فضای آموزشی و خوابگاهی و هم چنین کمبود اعضای هیات علمی روبروست، از تمام ظرفیتش برای آغاز سال تحصیلی و پذیرش دانشجویان جدیدالورود استفاده کرده و انتظار میرود مجموعه دخیل در حوزه آموزش استان حمایت بیشتری را از این مجموعه انسانساز مورد تاکید رهبری داشته باشند.
مدیر امور پردیسهای دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی با اشاره به این که اکنون این دانشگاه ۲۰ عضو هیئت علمی دارد، تصریح کرد: بیش از ۹۵ درصد اعضای هئیت علمی امسال بازنشسته می شوند به همین دلیل با کمبود شدید استاد مواجه هستیم.
وی در ادامه از بکارگیری دکتر معلمها و استفاده از نیروهای وزارت علوم برای تدریس در این دانشگاه خبر داد و گفت: کمبود نیروی انسانی این دانشگاه فقط به اعضای هیئت علمی برنمیگردد بلکه نیروهای اداری این مرکز آموزش عالی هم به شدت کم است.
اکبری مطلق از معرفی خراسان جنوبی به عنوان استان پیشتاز در پذیرش دانشجوی بینالملل خبر داد و گفت: برای تحقق این خواسته میایستیم و برای مهر ماه سال ۱۴۰۳ برنامه ریزی پذیرش خواهیم داشت چرا که از ۵۵ هزار دانشجوی افغانستانی در کشور، دو هزار و ۱۵۰ دانشجو در خراسان جنوبی تحصیل میکنند.
وی، کسب دو مدال طلا و یک برنز ورزشی برای اولین بار توسط دانشجویان دانشگاه فرهنگیان، شرکت در مسابقات کشوری قرآن و کسب رتبه اول و دوم، کسب رتبه چهارم در بین ۳۰ تیم فوتسال مردان و رتبه چهارم والیبال در بین ۴۲تیم زنان، انتخاب گروه جهادی دانشگاه به عنوان گروه جهادی برتر را بخشی از افتخارات فرهنگی و ورزشی دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی برشمرد.
مدیر امور پردیسهای دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی گفت: برگزاری اولین دوره ضمن خدمت برای معلمان مدارس غیر انتفاعی ۱۸ تا ۲۳ شهریور ماه و برگزاری کنگره شهدای دانشجو معلم استان در آذرماه از جمله برنامههای آتی دانشگاه فرهنگیان است.
انتهای پیام