فشارخون مردان بالای ۴۵ سال بیشتر از زنان است

فوق‌تخصص نفرولوژی بیمارستان بهشتی همدان گفت: افزایش فشارخون در بین افراد بالاتر از ۴۵ سال متداول است، در این بین سهم مردان بیش از زنان است در ضمن داشتن سابقه خانوادگی از عوامل افزاینده ریسک ابتلا به فشارخون بالاست.

دکتر سیدمهدی حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: فشارخون بالا یکی از بیماری­‌هایی است که کنترل آن بسیار مهم است چرا که اگر کنترل نشود می ­تواند منجر به حمله قلبی، سکته مغزی و به ویژه بیماری‌های کلیوی شود.

وی افزود: داده‌های آماری نشان داده از هر هفت نفر، یک نفر به بیماری فشارخون مبتلاست این درحالیست که فشارخون بالا یکی از مهمترین دلایل ابتلا به بیماری هایی نظیر نارسایی کلیه، اختلال در عملکرد کلیه و به طور کلی نفرولوژی است همچنین بیماری نارسایی کلیه و نفرولوژی به عنوان ۱۲ عامل مرگ و میر شناخته شده است.

رئیس بیمارستان شهید بهشتی همدان تصریح کرد: فشارخون بالا، فشار روی گلومرول ها را به دنبال دارد؛ گلومرول ها رگ های خونی کوچکی هستند که در ساختار کلیه وجود دارند و این رگ ها وظیفه تمیز کردن خون که مهمترین وظیفه کلیه است را عهده‌دار هستند.

وی خاطرنشان کرد: فشارخون بالا به مرور زمان باعث آسیب به این عروق می شود، در نتیجه وظیفه اصلی کلیه ها که تصفیه خون و مایعات بدن و دفع سموم آن است، با مشکل مواجه می‌شود. اختلال در عملکرد این اندام‌ها به مرور زمان پیشرفت می‌کند و تا جایی پیش می‌رود که دیگر کلیه‌ها قادر نیستند وظیفه خود را به درستی انجام دهند.

حسینی ادامه داد: در کنترل فشارخون بالا تغذیه و تغییر سبک زندگی بسیار حائز اهمیت است بنابراین به توصیه ­های پزشک در این زمینه باید توجه شود و در حالت کلی توصیه می‌شود نمک کمتر مصرف شود، به صورت منظم ورزش انجام گیرد، از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی به شدت پرهیز و از اضافه وزن جلوگیری شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در پاسخ به این سوال که چه افرادی بیشتر در معرض پرفشاری خون هستند؟ توضیح داد: افزایش فشارخون در بین افراد بالاتر از ۴۵ سال متداول است، در این بین سهم مردان بیش از زنان است در ضمن داشتن سابقه خانوادگی از عوامل افزاینده ریسک ابتلا به فشارخون بالاست و حدود ۶۰ درصد از افراد دیابتیک شرایط پرفشاری خون را تجربه کرده‌اند.

وی با بیان اینکه این بیماری علائم مختلفی دارد، افزود: ممکن است برخی افراد با بالا رفتن شدید فشارخون دچار علائمی مانند سردرد شدید، سرگیجه، تنگی نفس، تاری دید، احساس نبض در سر یا گردن، حالت تهوع، خستگی مفرط، درد در قفسه سینه و وجود خون در ادرار شوند که توصیه می شود افراد با مشاهده این علائم، حتماً به پزشک مراجعه کنند.

حسینی به دلایل پرفشاری خون اشاره و تصریح کرد: از جمله عوامل افزاینده فشارخون می‌توان به عادات غذایی و سبک زندگی اشاره کرد به طوری که سیگار کشیدن، اضافه وزن و چاقی، کمبود فعالیت فیزیکی، مصرف زیاد نمک و حساسیت به سدیم، مصرف الکل، استرس، افزایش سن، عوامل ژنتیکی، اختلالات روانی، اختلالات خواب، بیماری های مزمن کلیوی و کمبود ویتامین D در بدن برخی از این عوامل است.

وی با اشاره به راه‌های درمان و پایین آوردن فشارخون گفت: فشارخون بالا بر اثر عوامل مختلفی ایجاد می‌شود بنابراین راه‌های درمان و پایین آوردن سریع فشار خون نیز مختلف است. هدف از درمان فشارخون بالا، پایین نگهداشتن میزان فشار خون بیمار کمتر از عدد ۱۲۰/۸۰ است که اقدامات عمومی کاهش فشارخون بالا شامل بهبود سبک تغذیه، ترک سیگار، کاهش وزن، ورزش کردن، عدم مصرف الکل، خوردن غذاهای کم نمک و کم چرب است اما مجدداً توصیه می شود افراد با داشتن علائم فوق حتماً برای تشخیص بیماری و نوع درمان به پزشک مراجعه کرده و از هر گونه مصرف دارو بدون نظر پزشکان خودداری کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402052918360
  • خبرنگار : 50590