یک مسئول:

زیرساخت‌های انتقال خون در قزوین نیازمند ارتقا است

مدیرکل انتقال خون استان قزوین گفت: تعداد تخت‌های بیمارستانی قزوین نسبت به قبل از شیوع کرونا افزایش یافته‌ و امروز باید این پیش‌بینی را داشته باشیم که وقتی قرار است در سال‌های آینده نیز هزار تخت بیمارستانی به استان قزوین افزوده شود، ارتقای زیرساخت‌های سازمان انتقال خون نیز در دستور کار باشد.

دکتر عباس طالبیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سازمان انتقال خون یک سازمان مردمی است، به این جهت که ما در این سازمان امانت‌دار مردم هستیم، خون را از مردم دریافت کرده، سلامت آن را بررسی کرده و مجدد آن را به مردم باز می‌گردانیم و یکی از رسالت‌های رسانه کمک به ما در گسترش فرهنگ انتقال خون است تا بتوانیم اهدای داوطلبانه را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: ایران جزو معدود کشورهایی است که انتقال خون در آن تماماً به‌صورت داوطلبانه انجام می‌شود، طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت ۷۰ کشور تمام خون مصرفی خود را به‌صورت داوطلبانه تأمین می‌کنند که ایران نیز جزو آن‌هاست.

طالبیان بیان کرد: اهدای داوطلبانه سالم‌ترین نوع خون را در بردارد، زیرا فردی که داوطلبانه اقدام به اهدای خون می‌کند و هیچ امتیازی هم به او داده نمی‌شود، حتماً در مصاحبه‌ای که با پزشک دارد تمام مشکلاتش را در میان می‌گذارد، اما زمانی که خون خریداری شده باشد ممکن است فرد بسیاری از مشکلاتش را از پزشک مخفی کند.

وی خاطرنشان کرد: رسالت رسانه و تکلیف آموزشی ما این است که فرهنگ اهدای خون را ارتقا دهیم، به این دلیل که روز به روز میزان نیاز جامعه به خون بیشتر می‌شود، یک دهه پیش جراحی‌های زیبایی تا این اندازه رواج نداشتند، اما امروز آمار این جراحی‌ها به‌شدت افزایش یافته و همه این عزیزان به خون نیاز دارند، همچنین آمار زایمان‌های سزارین بالاست، البته این کار از منظر علمی مورد تأیید نیست اما ما موظفیم خون مورد نیاز آنان را تأمین کنیم.

مدیرکل انتقال خون استان قزوین تأکید کرد: از سوی دیگر جمعیت ما رو به سالمندی است، زمانی که جامعه‌ای به سوی سالمندی پیش می‌رود آمار جراحی‌های آن افزایش می‌یابد، همچنین سن امید به زندگی افزایش یافته است، سن بالا نیاز به جراحی‌هایی مختلف را به‌دنبال دارد، همه این موارد نیازمند خون هستند، بنابراین رسانه‌ها باید سازمان انتقال خون را در فرهنگ‌سازی اهدای خون یاری کنند و می‌توانند به ما در جهت ارتقای زیرساخت‌ها کمک کرده و کمبودها و مشکلات سازمان انتقال خون را منعکس کنند.

وی یادآور شد: اکنون استان قزوین بیش از ۲۵۰۰ تخت فعال بیمارستانی دارد، طی سال‌های آتی نیز تخت‌های بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی و ۱۰۰۰ تختخوابی پاسارگارد به این آمار افزوده خواهد شد، زمانی که در قزوین ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی فعال وجود داشت، سازمان انتقال خون همین زیرساخت‌ها را دارا بود، اکنون هم که ۲۵۰۰ تخت فعال در استان داریم هنوز همان زیرساخت‌ها را دارد، زیرساخت‌های قبل و بعد از ایام کرونا هم هیچ تغییری نکرده‌اند، در حالی که تعداد تخت‌های بیماستانی قزوین نسبت به قبل از شیوع کرونا افزایش یافته‌اند، بنابراین زیرساخت‌ها هم نیازمند ارتقاء هستند.

لزوم تهیه اتوبوس خونگیری در استان قزوین

این مسئول اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که به‌طور اورژانسی می‌تواند مشکل ما را حل کند تهیه اتوبوس خونگیری است، بسیاری از استان‌ها دارای اتوبوس خونگیری هستند که به‌صورت سیار به روستاها و شهرهای اطراف رفته و در آنجا خونگیری را انجام می‌دهند، اما متأسفانه استان قزوین از این امکان بی‌بهره است.

وی افزود: البته تیم سیار ما در روزهای مشخصی در شهرهای بوئین‌زهرا، آوج و آبیک مستقر می‌شود، اما مردم روستاهای مناطقی مانند الموت برای اهدای خون باید از روستای خون حرکت کرده و به قزوین بیایند، طبیعی است که کمتر فردی چنین کاری می‌کند، ما باید کاری کنیم مردمی که قصد اهدای خون دارند به راحتی بتوانند به ما دسترسی پیدا کنند، نه اینکه قرار باشد مسافت زیادی را طی کرده و یا هزینه زیادی جهت رفت‌وآمد تقبل کنند تا بخواهند داوطلبانه اهدای خون انجام دهند.

مدیرکل انتقال خون استان قزوین عنوان کرد: تهیه اتوبوس خونگیری حداقل به ۱۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، شاخص اهدای خون در کشورهای اروپایی ۵۰ در هزار است، یعنی از هر هزار نفر، ۵۰ نفر خون اهدا می‌کنند، این شاخص در ایران ۲۶ در هزار بوده و در قزوین ۲۹/۸ در هزار است، در کشور استان‌هایی داریم که این شاخص در آن‌ها ۴۰ یا ۵۰ در هزار هستند، چون زیرساخت‌های آن ارتقاء پیدا کرده، اما متأسفانه در استان قزوین زیرساخت‌ها ضعیف‌تر از استان‌های دیگر است.

وی بیان کرد: باید این پیش‌بینی را داشته باشیم که وقتی قرار است در سال‌های آینده هزار تخت به تعداد تخت‌های بیمارستانی استان قزوین افزوده شود، این افزایش تخت‌ها نیازمند ارتقای زیرساخت‌های سازمان انتقال خون استان نیز هست.

طالبیان در پایان خاطرنشان کرد: استان قزوین به لحاظ میزان مشارکت بانوان چهارمین استان کشور است، متوسط مشارکت بانوان در اهدای خون در کشور ۴ درصد است، این آمار در استان قزوین ۷ درصد است، در حالت کلی اهدای خون بانوان نیازمند فرهنگ‌سازی مضاعف بوده و باید از ظرفیت رسانه‌ها و فضای مجازی جهت نهادینه کردن این فرهنگ بیش از پیش بهره‌مند شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402052314225
  • خبرنگار : 50552