علی موسوی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که ۶۰ درصد محصول در این مزارع در مرحله رسیدن قرار دارد، اظهار کرد: تاکنون برداشت ساقه های طلایی برنج در ۲۰ درصد از شالیزارهای گیلان انجام شده است.
وی افزود: برخی کشاورزان پس ازبرداشت برنج مقدمات لازم را برای پرورش راتون آماده کرده اند.
وی افزود: راتون برنجی گران و بسیار با کیفیت است که تولید زحمت کمتری نسبت به برنج اولیه دارد و معمولاً برنجکاران به پرورش آن بسیار علاقه مند هستند.
موسوی با بیان اینکه با پرورش راتون علاوه بر اینکه درآمد برنجکاران افزایش می یابد، ادامه داد: پرورش راتون منجر به افزایش تولید برنج سفید استان نیز می شود.
وی خاطرنشان کرد: شهرستان های رشت و صومعه سرا که بزرگترین شهرستان های برنج نیز کشور هستند معمولا در صدر جدول تولید راتون استان قرار می گیرند.
موسوی گفت: در حال حاضر که در شهرستان های املش و رودسر برداشت برنج بیش از دیگر شهرستان ها انجام شده است زمینه خوبی برای پرورش راتون در این شهرستان ها فراهم است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: حتی فروش نرفتن بخشی از برنج پارسال مانع از توسعه پرورش راتون نخواهد شد زیرا کشاورزان تعصب و علاقه زیادی به تولید راتون دارند و حتما برای پرورش آن اقدامات لازم را انجام می دهند.
وی افزود: همچنین کشاورزان امسال از آتش زدن کاه و کلش خودداری کرده اند و در حال حاضر ۱۵۰۰ دستگاه بیلر در استان وجود دارد تا در بسته بندی کاه و کلش به کمک کشاورزان بیاید.
انتهای پیام
شالیزارهای گیلان در آستانه پرورش برنجی با کیفیت تر از برنج اولیه
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: ۲۰ درصد برنج برداشت شده است و به زودی در شالیزارها راتون که برنجی با کیفیت تر از برنج اولیه است، پرورش داده می شود.