در سالگرد حمله اتمی به هیروشیما

گوترش: سایه جنگ اتمی بار دیگر ظاهر شده است

دبیرکل سازمان ملل در پیامی اعلام کرد اکنون که برخی کشورها تهدید به استفاده از تسلیحات اتمی می‌کنند، سایه جنگ اتمی بار دیگر ظاهر شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، ایزومی ناکامیتسو، معاون دبیرکل سازمان ملل و نماینده عالی این سازمان در امور خلع تسلیحات در مراسمی تحت عنوان "یادبود صلح هیروشیما" که به مناسبت هفتاد و هشتمین سالروز بمباران اتمی هیروشیما برگزار شد، پیام آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل را قرائت کرد.

در متن این پیام آمده است: زمزمه‌های وقوع جنگ اتمی بار دیگر به گوش می‌رسد. بی‌اعتمادی و تفرقه رو به افزایش است. سایه جنگ اتمی که بر سر جنگ سرد وجود داشت، بار دیگر ظاهر شده است. و برخی کشورها بی‌پروا شمشیر هسته‌ای را بیرون کشیده و تهدید استفاده از تسلیحات اتمی را که ابزارهای نابودی محسوب می‌شوند، مطرح می‌کنند.

گوترش همچنین خواستار کنار گذاشتن کامل تسلیحات اتمی شد.

وی گفت: از بین بردن تسلیحات اتمی همچنان اصلی‌ترین اولویت سازمان ملل در بخش خلع سلاح است. تنها راه برای از بین بردن خطر اتمی، نابودی تسلیحات اتمی است. مادامی که سایه جنگ اتمی بر سر ما وجود داشته باشد، آرامش نخواهیم داشت.   

گوترش بدون اشاره به اینکه آمریکا مسئول بمباران هیروشیما بود، گفت: حدود هشت دهه پیش، یک سلاح اتمی هیروشیما را نابود کرد. حتی اکنون نیز هر کسی که به این شهر سفر می‌کند، می‌داند که آثار این بمباران از بین نرفته است. سازمان ملل با افتخار در کنار مردم هیروشیما و بازماندگان این بمباران ایستاده است چرا که اگر می‌خواهیم فردای صلح‌آمیزتری را تضمین کنیم باید یاد آنچه را که در آنجا رخ داد و درس‌هایی که بشریت باید بیاموزند را زنده نگه داریم. ما به دنبال همکاری با مردم ژاپن در این زمینه هستیم.

نیروهای مسلح آمریکا نخستین بمباران اتمی در تاریخ را انجام دادند و به شهرهای هیروشیما و ناگازاکی ژاپن در اواخر جنگ جهانی دوم حمله کردند. این بمباران‌ها به عنوان راهی برای تسریع تسلیم امپراتوری ژاپن توجیه شدند. این حملات تنها نمونه استفاده از تسلیحات اتمی در یک جنگ نظامی در تاریخ بشریت است.  

براساس آمارهای مختلف، انفجار این بمب اتم در هیروشیما جان بین ۷۰ هزار تا ۱۰۰ هزار تن را تنها در یک روز گرفت. تا پایان سال ۱۹۴۵ میلادی، تعداد قربانیان به دلیل جان باختن زخمی شدگان در بیمارستان‌ها به ۱۴۰ هزار تن افزایش یافت.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402051508700
  • خبرنگار : 71477