• یکشنبه / ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402051508729
  • خبرنگار : 71402

در سالگرد حمله اتمی آمریکا

شهردار هیروشیما: بازدارندگی هسته‌ای «حماقت» است

شهردار هیروشیما: بازدارندگی هسته‌ای «حماقت» است

در مراسمی که به مناسبت هفتاد و هشتمین سالگرد حمله اتمی به هیروشیما توسط آمریکا برگزار شد، شهردار این شهر خواستار برچیده شدن سلاح‌های هسته‌ای شد و تصور رهبران گروه هفت مبنی بر بازدارندگی هسته‌ای را "حماقت" خواند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، امروز یکشنبه زنگ صلح در ساعت ۸:۱۵ صبح به وقت ژاپن، یعنی در همان زمانی که بمب اتمی آمریکا به هیروشیما پرتاب شد، به صدا درآمد. حدود ۵۰ هزار شرکت‌کننده در این مراسم یادبود در فضای باز شرکت کردند که از جمله شامل بازماندگان سالخورده این حمله مرگبار بود.

روز بزرگداشت قربانیان اولین حمله اتمی جهان در حالی برگزار می‌شود که زمزمه‌های استفاده از سلاح هسته‌ای در جنگ با اوکراین شنیده می‌شود، گرچه مقامات غربی گفته‌اند هیچ مدرکی دال بر تدارک چنین حمله‌ای توسط روسیه وجود ندارد.

در این مراسم کازومی ماتسویی، شهردار هیروشیما گفت: «رهبران سراسر جهان باید با این واقعیت روبرو شوند که تهدیدات هسته‌ای که اکنون توسط برخی از سیاست‌گذاران بیان می‌شود، حماقت تئوری بازدارندگی هسته‌ای را نشان می‌دهد.»

شهردار هیروشیما: بازدارندگی هسته‌ای «حماقت» است

در این مراسم فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن هم حضور داشت و گفت که مسیر رسیدن به جهان عاری از سلاح هسته‌ای تا حدی به دلیل آنچه «تهدیدات هسته‌ای» روسیه خواند، در حال تندتر شدن است، اما این امر اهمیت بازگرداندن حرکت بین‌المللی به سمت آن هدف را بیش از پیش می‌کند.

شهردار هیروشیما: بازدارندگی هسته‌ای «حماقت» است

به دنبال آن آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد هم حمایت خود را اعلام کرد.

او در سخنانی که توسط یک نماینده سازمان ملل خوانده شد، گفت: «رهبران جهان از این شهر بازدید کرده‌اند، بناهای یادبود آن را دیده‌اند، با بازماندگان شجاع آن صحبت کرده‌اند و با جسارت به دنبال خلع سلاح هسته‌ای هستند. با این حال بیشتر باید روی این هدف کار بکنند، زیرا صدای طبل جنگ هسته‌ای بار دیگر به گوش می‌رسد.»

بمبی که در ششم اوت ۱۹۴۵ روی هیروشیما پرتاب شد، با نام مستعار پسر کوچک، هزاران نفر را بلافاصله و حدود ۱۴۰۰۰۰ تن را تا پایان آن سال کشت. ژاپن در ۱۵ اوت در نبردهای جنگ جهانی دوم تسلیم شد.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۵-۱۵ ۱۴:۰۲

باید به شهردار هیروشیما گفت که: باید کمی واقعی تر صحبت کند و بگوید که باور داشتن سلاح هسته ای حماقت است. سلاح هسته ای یک تفنگ خالیست.