عباس حسامی، سهشنبه، سوم مردادماه در نشست خبری مشترک مدیران عامل صنعت برق آذربایجان شرقی، در خصوص دستگاههای تولید رمزارز افزود: ماینرها، یکی از مشکلات شبکه برق در سطح کشور هستند که به دلیل ارزان بودن انرژی در سطح کشور، معمولاً تولیدکنندگان رمزارز مایل هستند تا از انرژی برای تولید رمزارز استفاده کنند، در حالی که در بسیاری از کشورها این اقدام صرفه ندارد.
به گزارش ایسنا، وی گفت: در سطح سه شهرستان تبریز، آذرشهر و اسکو فقط یک مشترک مجوز تولید رمزارز دارد که آن هم در ماههای گرم سال مجاز به تولید نیست. الان مجوز تولید رمزارز فقط برای کسانی داده میشود که در ازای مصرف برق، انرژی پاک تولید کنند. با این حال اخیراً شاهد گسترش استفاده از تجهیزات استخراج رمزارز در خانههای مسکونی هستیم و تکنولوژیهایی که اخیرا در ساخت ماینر استفاده شده، مصرف آنها را کاهش داده و امکان شناسایی از طریق مصرف را ناممکن کرده است.
وی با بیان اینکه این شرکت بخشی از جمعیت شهرستانهای تبریز، آذرشهر و اسکو را تحت پوشش قرار میدهد، گفت: شرکتهای توزیع آخرین حلقه انرژی کشور هستند. توزیع برق در سطح میکرووات و مگاوات وظیفه ما است.
حسامی با بیان اینکه برق در نگاه مردم یک کالای کم ارزش شده در حالی که زحمات بسیاری برای رسیدن آن به دست مردم انجام میگیرد و ارزش قیمتی آن حداقل هفت برابر نرخهای قبوض فعلی است، افزود: اکنون در تبریز میتوان خانهای را یافت که ماهانه ۱۶ میلیون تومان مصرف برق دارد.
وی در خصوص موضوع تشویق مشترکان کم مصرف نیز گفت: پاداش مصرف برق شامل مشترکانی است که نسبت به سال قبل مصرف خود را کاهش دادهاند. الگوی مصرف در استان ما طی ماههای گرم برابر ۳۰۰ کیلووات ساعت است، اگر مصرف مشترکی حدود ۱۵۰ کیلووات در سال ۱۴۰۱ باشد و امروز ۱۴۵ کیلووات مصرف کند، در محدوده ۵۰ درصد الگوی مصرف قرار داشته و به ازای هر کیلووات ساعت کاهش، دو هزار تومان پاداش میگیرد.
حسامی با بیان اینکه محاسبات نرم افزاری برای ایجاد مشوقهای لازم برای بخش مسکونی انجام میگیرد، افزود: تا پایان تیرماه سالجاری در تبریز تعداد ۱۲۳ هزار مشترک مسکونی(بالغ بر ۳۰ درصد مشترکان) الگوی مصرف را رعایت کرده و مشمول پاداش در مجموع به مبلغ یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان شدهاند.
وی با بیان اینکه سیستمهای سرمایشی بیشترین بار را بر شبکه توزیع برق تحمیل میکنند، گفت: در کشور ما تعداد ۲۰ میلیون دستگاه کولر آبی و ۱۰ میلیون دستگاه کولر گازی وجود دارد. به ازای هر یک درجه افزایش دما، سه درصد مصرف کولر افزایش مییابد. در تاریخ هیجدهم تیرماه سالجاری دمای شهر تبریز به ۳۹ درجه افزایش یافت که مصرف شهر را به حدود ۱۰۰۰ مگاوات رساند.
وی ادامه داد: نصب سایه بان روی کولرهای آبی و گازی باعث کاهش مصرف برق آنها میشود. تنظیم دمای کولر گازی بر روی ۲۵ درجه (دمای آسایش)، ۲۰ درصد مصرف آن را کاهش میدهد و تنظیم کولرهای آبی بر روی دورکند باعث کاهش ۴۰ الی ۵۰ درصدی مصرف برق آن میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با بیان اینکه بخش خانگی بیشترین رعایت الگوی مصرف را در استان دارد، اظهار کرد: باید مشکلات تولید، انتقال و توزیع برق و ارزش این کالای مهم به مردم اطلاع رسانی شود زیرا اگر مردم فهیم استان و کشور نسبت به مشکلات این حوزه آگاهی یابند قطعا همراهی خواهند داشت.
وی در ادامه با اشاره به وجود ۲۱۰ هزار چراغ در معابر سطح شهر تبریز، ادامه داد: هیچگونه اختلال و تنشی بین شهرداری و شرکت توزیع برق تبریز وجود ندارد. تیرهای برق همزمان با مسیرگشایی در هر کوچه و خیابانی جا به جا میشوند.
وی ادامه داد: آذربایجان شرقی یکی از پاک ترین استانها از بابت انشعابات غیرمجاز است اما اخیرا شاهد سوءاستفاده از شبکه برق در محدوده ساختمانهای خارج از شهر و روستا هستیم با این حال شرکت توزیع نیروی برق به صورت مرتب پایش کرده و با این موارد برخورد میکند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز در خصوص تاثیر تغییر ساعات کاری ادارات استان بر مصرف برق، اظهار کرد: این اقدام تاثیر بسیار خوبی در جهت کاهش مصرف برق در ساعات پیک داشته و حدود هشت الی ۱۰ مگاوات کاهش مصرف داریم.
انتهای پیام