رئیس اداره بهزیستی خلیل‌آباد خبر داد

پرداخت ۳میلیارد ریال برای توانمندسازی معلولین خلیل‌آباد

رئیس اداره بهزیستی خلیل‌آباد گفت: طی یک سال اخیر در حوزه توانمندسازی معلولین بیش از ۳میلیارد ریال پرداخت شده است.

حسین اسماعیلی‏‌ثانی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه طی یک سال اخیر توفیقات زیادی داشتیم و این موضوع نشان می‌دهد تلاش‌های ما به نتیجه رسیده است، خاطرنشان کرد: حمایت و توان‌بخشی نابینایان، ناشنوایان، معلولان ذهنی، افراد در معرض آسیب‌های اجتماعی (زنان متقاضی طلاق، کودکان در معرض کودک‌آزاری، خانواده‌های نابسامان، افرادی که اقدام به خودکشی کرده‌اند و...)، معلولان جسمی حرکتی و ضایعه نخاعی، زنان خودسرپرست و سرپرست خانوار، ایتام و کودکان بی‌سرپرست، کودکان خیابانی و بدسرپرست، دختران پناه‌جو (فراری)، توان‌بخشی زنان پناه‌جو و... تنها بخشی از مأموریت‌های سازمان بهزیستی است.

وی با بیان این‏که نیروهای زبده مسئولیت‌پذیر بااخلاق، متعهد، خلاق و باسواد جزء بزرگترین سرمایه‌های واحدهای اجرایی هستند، اظهار کرد: مجموعه بهزیستی شهرستان خلیل‌آباد طی یک سال اخیر علی‌رغم چالش‌ها و مسائل مختلف سخت‌افزاری و نرم‌افزاری با تمام قوا در راستای ارائه خدمات سازمانی تلاش کرد.

رئیس اداره بهزیستی خلیل‌آباد با اشاره به این‏که طی یک سال اخیر در حوزه توانمندسازی و امور توان‌پزشکی معلولان  به ترتیب هرکدام بیش از ۳ میلیارد ریال و امور مراقبتی و توان‌بخشی نیز۱۰میلیارد ریال هزینه شده است، افزود: کل اعتبارات ابلاغی تسهیلات اشتغال در سال گذشته بالغ بر ۲۲۶ میلیارد ریال بوده است.

اسماعیلی در همین خصوص از معرفی ۲۴۱ نفر برای ایجاد اشتغال به بانک‌های عامل خبر داد و افزود: در حوزه مسکن نیز برای خانواده‌های تک معلولی، دو معلولی و زنان سرپرست خانوار ۱۴ میلیارد و۶۱۰ میلیون ریال و هم‏چنین برای ودیعه مسکن خانواده‌های تحت پوشش یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال پرداخت شده است.

وی گفت: در حوزه مشارکت‌های مردمی ۳۴۵ میلیون و ۶۵۵ هزار ریال به‌صورت نقدی و بیش از یک‌میلیارد و ۴۱۵ میلیون ریال به‌صورت غیرنقدی جذب شده است.

رئیس اداره بهزیستی خلیل‌آباد هم‏چنین افزود: ۲۸۳ میلیون ریال به‌صورت کمک‌های خدماتی، ۵۵۱ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال توسط مؤسسات تحت نظارت به‌صورت نقدی، ۴۵۹ میلیون و ۵۳۰ هزار ریال توسط مؤسسات تحت نظارت به‌صورت غیرنقدی و ۵۱۵ میلیون ریال نیز توسط مؤسسات تحت نظارت خدماتی از سوی مشارکت‌های مردمی جذب شده است.

وی در ادامه به عملکرد حوزه امور اجتماعی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: کمک‌ هزینه معیشت زنان سرپرست خانوار به تعداد ۴۴۴ نفر و مبلغ ۴میلیارد و۱۶۰میلیون ریال پرداخت شده که از این تعداد ماهیانه مستمری ۱۱۴ نفر از ابتدای سال ۱۴۰۱ برقرار شده است.

اسماعیلی با اشاره به تشکیل پرونده و پرداخت کمک ‌هزینه زندگی برای ۴۱ خانواده دارای فرزند دوقلو و پرداخت مبلغ ۶۲ هزار میلیون ریال به‌صورت ماهیانه و حمایت از ۵ خانواده دارای فرزند سه‌قلو گفت: طی یک سال اخیر کمک‌هزینه خرید لوازم ضروری ودیعه مسکن و کمک‌هزینه درمان تامین معیشت به ۲۱۶ زن سرپرست خانوار به مبلغ ۵ میلیارد و۸۱۰ میلیون ریال، کمک‌هزینه امداد ماهیانه و نگهداری کودکان فاقد سرپرست مؤثر نزد خانواده جایگزین زیستی به تعداد ۲۳ مورد و پرداخت مبلغ ۱۷ میلیون ریال به هر کودک به‌صورت ماهیانه پرداخت شده است.

رئیس اداره بهزیستی خلیل‌آباد گفت: طی این مدت تسهیلات اشتغال به ۴۲ زن سرپرست خانوار به مبلغ ۴۰ میلیارد ریال پرداخت و اشتغال پایدار و مؤثر زنان فعالیت گروه همیار پخت نان سنتی کوثر کندر و اشتغال گروهی ۹ نفر از زنان تحت پوشش پیگیری شده است.

وی در ادامه با بیان این‏که اکنون پایگاه اورژانس اجتماعی در سطح شهرستان فعال است، افزود: اورژانس اجتماعی پیگیری تمامی موارد اقدام به خودکشی، کودک‌آزاری، همسرآزاری، خشونت و ارائه خدمات مشاوره در راستای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در سطح شهرستان را انجام می‌دهد.

اسماعیلی ادامه داد: پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، پیشگیری از معلولیت‌ها، مشاوره و امور روان‌شناختی و پیشگیری و درمان اعتیاد از وظایف حوزه پیشگیری است.

وی در همین خصوص خاطرنشان کرد: اجرای طرح تنبلی چشم در کودکان ۳ تا ۶ سال شهرستان، طرح آگاه‌سازی زنان و دختران، طرح غربالگری اضطراب در کودکان ۵ و ۶ ساله و ارجاع کودکان مضطرب به مراکز مشاوره، طرح آموزش پیش از ازدواج برای دختران مجرد ۱۵ تا ۳۰ سال بالاتر از برش تعیین‌شده شهرستان، طرح آموزش خانواده برای متأهلین ۵ سال اول زندگی و اجرای طرح توانمندسازی خانواده محور در بلوغ و نوجوانی برای والدین دارای فرزند نوجوان از جمله وظایف حوزه پیشگیری است.

اسماعیلی هم‏چنین اجرای طرح پیشگیری از معلولیت‌ها برای مددجویان حوزه اجتماعی و مخاطبین آزاد، اجرای طرح سالمندی، طرح مشارکت اجتماعی بانوان، طرح تحلیل وضعیت محله در سطح شهر کندر و برگزاری پویش ۵۰۰ نفره در زمینه افزایش امنیت و کاهش ناامنی در شهر کندر، اجرای طرح آموزش توانمندسازی خانواده محور، همیار مادر و کودک در ۲ گروه مادران دارای فرزند زیر ۳ سال و مادران باردار و جذب حداکثری اعتبارات اشتغال با تشکیل بیش از ۳۵ پروژه اشتغال برای بهبودیافته‌ها را از دیگر اقدامات انجام شده توسط حوزه پیشگیری اداره بهزیستی این شهرستان اعلام کرد.

مناسب‌سازی تنها مختص معلولین نیست

 وی در ادامه به وضعیت مناسب‌سازی محیط برای معلولان اشاره کرد و گفت: مناسب‌سازی تنها مختص معلولین نیست، بلکه آسیب دیدگان سوانح، بانوان باردار، سالمندان و... نیز از این فضا استفاده می‌کنند.

                                                                                  

 رئیس اداره بهزیستی خلیل‌آباد با اعلام اینکه بر اساس قانون ادارات و دستگاه‌های دولتی موظف هستند فضای ادارات خود را برای رفت و آمد معلولین مناسب‌سازی کنند، عنوان کرد: جامعه هنوز برای حضور معلولان آمادگی کامل را ندارد.

وی تصریح کرد: علی‌رغم قانون مصوب مجلس در خصوص مناسب‌سازی محیط‌های شهری برای معلولان، برخی ادارات به این قانون کمتر توجه می‌کنند و یا در صورت انجام، مناسب‌سازی فضا استاندارد نیست.

اسماعیلی افزود: هرچند تاکنون اقدامات خوبی در سطح شهر برای مناسب سازی محیط توسط شهرداری انجام شده اما هنوز رضایت بخش نیست.

 انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402050201038
  • خبرنگار : 30147