مدیر جهاد کشاورزی نیشابور خبر داد

برداشت بیش از ۲۰۰ تن دانه روغنی کلزا در نیشابور

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور از پایان عملیات برداشت محصول کلزا از مزارع این شهرستان خبر داد.

علی مبارکی امروز شنبه ۲۴ تیر در جمع خبرنگاران از برداشت ۱۲۲ هکتار اراضی کلزا در مزارع شهرستان نیشابور خبر داد و افزود: تا اواخر تیرماه سال ۱۴۰۲ مقدار ۲۰۳ تن محصول دانه‌های روغنی برداشت و مقدار ۱۶۸ تن تحویل مرکز خرید شده است.

وی ادامه داد: امسال به دلیل تداوم خشکسالی و شرایط نامساعد جوی و همچنین پراکنش نامنظم نزولات، عملکرد مزارع کم بود و در سال زراعی جاری از هر هکتار به طور متوسط یک تن دانه روغنی کلزا برداشت شد.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: در حال حاضر کار خرید محصول فوق از کشاورزان توسط شرکت دانه روغنی لیفود و با همکاری اداره غله شهرستان و با حضور مستمر و مؤثر عامل تشخیص و ذیحساب این مدیریت انجام و به ازای هر کیلوگرم مبلغ ۳۰۰ هزار ریال به کشاورزان کلزا کار پس از طی مسیر قانونی در کمترین زمان پرداخت می‌شود.

وی در ادامه از خرید تضمینی بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن گندم تا تیرماه سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: قیمت خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری توسط دولت ۱۵۰ هزار ریال بوده که کشاورزان با مراجعه به مرکز خرید گندم نسبت به تحویل محصول مازاد بر نیاز خود اقدام نمایند.

مبارکی با بیان اینکه انتظار برداشت بیش از ۳۰ هزار تن گندم از اراضی زیر کشت شهرستان در سال زراعی جاری را داریم، بیان کرد: تا اواخر تیرماه حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن گندم توسط مراکز خرید دولتی خریداری شده که این مقدار گندم از سطح زیر کشت معادل ۹۳۰۰ هکتار آبی برداشت می‌شود.

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور خاطرنشان کرد: در مقایسه با سال گذشته با توجه به بارش کم نزولات جوی حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد گندم و تا حدود ۳۵ درصد جو کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: ۱۰۷۰ تن بذر اصلاح شده گندم و جو بین کشاورزان در سال زراعی ۴۰۲-۱۴۰۱ توزیع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در خصوص خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان گفت: در حال حاضر یک سیلوی دولتی در کنار دو مرکز خرید تعاون روستایی عشق‌آباد و سیمرغ ۷ در بخش‌های شهرستان، گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را خریداری می‌نمایند که ظرفیت ذخیره‌سازی گندم در مبادی فوق حدود ۹۰ هزار تن در شهرستان است.

وی افزود: با توجه به راه‌اندازی سامانه پیامکی استعلام سطح و پیش‌بینی تولید گندم، کشاورزان باید قبل از مراجعه به مراکز خرید از طریق این سامانه از وضعیت ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع پهنه‌بندی و مدیریت داده‌های کشاورزی مطلع و در صورت مشکل ابتدا با مراجعه به کارشناس پهنه نسبت به رفع آن اقدام نمایند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۴ تیر ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402042415359
  • خبرنگار : 30147