بازی‌های کم‌هزینه اما مفید برای کودکان

یک روانشناس بالینی کودک در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه وجود سه گروه بازی حسی_حرکتی، خلاق و تعاملی برای کودکان لازم و ضروری است، گفت: والدین باید در طی این بازی‌ها نقش داشته باشند، درحقیقت نقشی که خانواده در بازی کودکان ایفا می‌کند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و می‌تواند در ساخت و سازهای آینده کودک نیز موثر باشد.­­

فرود نیکوبین در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص تاثیر بازی‌ها و استفاده از اسباب‌بازی بر کودکان، اظهار کرد: بازی‌های کودکانه به سه گروه حسی_حرکتی، خلاق و تعاملی تقسیم می‌شوند، بازی‌های حسی_حرکتی درواقع برای تمامی گروه‌های سنی مناسب هستند برای مثال کودکان دوساله از این نوع بازی‌ها که دارای جنب و جوش هستند استقبال زیادی دارند البته در کودکان سنین بالاتر نیز به بازی‌های حسی_حرکتی علاقه‌مند هستند.

این روانشناس بالینی کودک­­ افزود: مرتب کردن پازل نمونه دیگری از بازی‌های خلاق هستند همچنین زمانی که کودک با استفاده از ابزاری اقدام به ساختن خانه می‌کند، درواقع درحال پرداخت به یک بازی خلاق است، البته در این نوع بازی حتما نیاز به وجود وسایل مخصوص نیست. در برخی موارد مشاهده می‌کنیم کودکان ابزار آشپزخانه مانند قابلمه و... را با استفاده از تخیل خود به عنوان خانه در نظر می‌گیرند.

وی ادامه داد: در گروه سوم از بازی‌ها یعنی بازی‌های تعاملی لازم است کودکان با دیگران تعامل داشته باشند. برای مثال فوتبال، والیبال، بسکتبال و درمجموع ورزش‌های گروهی از جمله بازی‌های تعاملی به شمار می‌آیند. همچنین زمانی که کودکان در طول بازی نقشی را برعهده می‌گیرند و به پدر یا مادر خود نیز نقش متفاوتی می‌دهند، درواقع درحال پرداختن به یک بازی تعاملی هستند.

نیکوبین عنوان کرد: وجود سه گروه بازی حسی_حرکتی، خلاق و تعاملی برای کودکان لازم و ضروری است و هر اندازه کودکان به این بازی‌ها مشغول باشند، هیچ مشکلی برای آن‌ها نخواهد داشت. والدین نیز باید در طی این بازی‌ها نقش داشته باشند، یعنی نباید کودک به حال خود رها شود، لازم است والدین نیز هم‌بازی کودک باشند. درحقیقت نقشی که خانواده در بازی کودکان ایفا می‌کند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و می‌تواند در ساخت و سازهای آینده کودک نیز موثر باشد.

این روانشناس بالینی کودک­­ اضافه کرد: متاسفانه امروزه بازی‌های رایانه‌ای و دیجیتالی جایگزین بازی‌های حسی_حرکتی، خلاق و تعاملی شده است که این موضوع می‌تواند تخیلات کودکان را تحت تاثیر قرار دهد، چراکه بازی‌های رایانه‌ای سرشار از تخیلاتی است که به کودک ارائه می‌شوند و درنتیجه جایی برای تخیل و ایده‌پردازی کودک باقی نمی‌ماند و درنتیجه خلاقیت کودکان کاهش پیدا می‌کند و دچار انزوا می‌شوند.

وی یادآور شد: افزایش افسردگی، اضطراب و استرس در جامعه به این علت است که بازی‌های کودکانه که نقش تنش‌زدایی دارند؛ حذف شده و بازی‌های رایانه‌ای جایگزین شده‌اند که نقش تنش‌زدایی چندانی ندارند.

نیکوبین با تاکید بر اینکه سه گروه بازی که به عنوان بازی‌های ضروری برای کودکان از آن‌ها یاد شد به وسائل و اسباب‌بازی‌های زیادی نیاز ندارند، تصریح کرد: برای مثال بازی‌های حسی_حرکتی با استفاده از یک توپ قابل انجام هستند. درواقع این نوع بازی‌ها با وجود تاثیر بسزایی که در رشد کودکان دارند، هزینه زیادی برای خانواده نخواهند داشت، درصورتی که بازی‌های رایانه‌ای علاوه‌بر هزینه بسیار فواید بسیاری نیز برای کودکان به همراه ندارند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۲ تیر ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402041206949
  • خبرنگار : 50454