رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه:

کسب نظر از بخش خصوصی برای تصمیم‌گیری در عرصه‌های اقتصادی ضروری است

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمانشاه گفت: تعامل سازنده بین بخش خصوصی و حاکمیت می‌تواند آینده پیش روی بخش صنعت و معدن کشور را روشن کند.

حیدر کدیور به مناسبت روز ملی صنعت و معدن (۱۰ تیر) با بیان اینکه این حوزه با چالش‌های متعددی مواجه است، گفت: یکی از مهمترین این چالش‌ها فضای نامناسب کسب و کار و دستورالعلمل‌های ناگهانی و خلق‌الساعه است که شرایط فعالین این بخش را دشوار کرده است.

وی با اشاره به بروکراسی پیچیده پیش روی فعالین حوزه صنعت و معدن چه در زمان اخذ مجوز برای راه‌اندازی یک واحد جدید و چه در زمانی که واحد مشغول به فعالیت است، عنوان کرد: این امر باعث شده بسیاری از صنایع و معادن نتوانند طرح های توسعه ای خود را اجرا کنند.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه از فرآیند طولانی صدور مجوزها و اخذ استعلامات از دستگاه‌های مختلف هم یاد کرد که باعث می شود برخی سرمایه گذاران از ورود به عرصه صنعت و معدن منصرف شوند.

کدیور نتیجه این شرایط را مستهلک شدن صنایع و معادن و خصوصا تجهیزات و ماشین‌آلات این حوزه دانست که در نهایت پیامدی جز کاهش بهره‌وری و افزایش هزینه‌های تولید به همراه ندارد و زیان آن نیز در نهایت متوجه مصرف کننده خواهد بود.

وی یکی دیگر از موانع پیش روی بخش صنعت و معدن را تامین نقدینگی و خصوصا سرمایه در گردش مورد نیاز واحدها دانست و اضافه کرد: طی سال‌های اخیر که طی چند مرحله با جهش نرخ ارز موجه بودیم، سرمایه در گردش مورد نیاز بخش تولید رشد چشمگیری داشته و از سوی دیگر دریافت تسهیلات با نرخ سود بالا که گاهی از ۲۵ درصد هم بیشتر می شود به هیچ عنوان برای بخش تولید صرفه اقتصادی ندارد. از سوی دیگر برای دریافت همین تسهیلات نیز با سخت گیری شدید بانک ها، درخواست وثایق سنگین و ... مواجهیم که کار را دشوار می‌کند.

کدیور چالش دیگری که بخش صنعت و معدن با آن مواجه است را سایه سنگین تحریم‌ها بر فعالیت بخش خصوصی عنوان و اظهار کرد: بیشترین آسیب حاصل از تحریم‌ها متوجه بخش خصوصی واقعی کشور است.

وی با بیان اینکه گاهی حاکمیت برای کاهش پیامدهای حاصل از تحریم و مدیریت ذخایر ارزی کشور تصمیماتی ناگهانی می گیرد که به ضرر بخش خصوصی است، موضوع رفع تعهدات ارزی را یکی از مهم‌ترین این تصمیمات برشمرد و اظهار کرد: این موضوع چند سال است بخش خصوصی کشور را درگیر کرده و باعث شده برخی از فعالین واقعی حوزه تجارت کنار بروند.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه یادآور شد: از سوی دیگر به دلیل شرایط تحریم‌ها، امروزه فعالین اقتصادی برای مبادلات مالی خود و همچنین دسترسی به ماشین‌آلات و دانش فنی روز به شدت با چالش مواجهند.

کدیور با بیان اینکه با وجود همه این مشکلات هنوز ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه صنعت و معدن در کشور وجود دارد که می‌توان آنها را شکوفا کرد، تحول این حوزه را نیازمند همراهی بخش خصوصی و حاکمیت و اخذ تصمیمات منطقی و کارشناسی دانست و افزود: تعامل سازنده بین بخش خصوصی و حاکمیت می‌تواند آینده پیش روی این بخش را روشن کند.

وی کسب نظر از بخش خصوصی برای تصمیم‌گیری در عرصه های اقتصادی را بسیار ضروری دانست و تاکید کرد: شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی ظرفیت عظیمی است که حاکمیت حتما باید از آن استفاده کند.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه ایجاد تعامل سازنده با کشورهای جهان، هم افزایی با بخش خصوصی و حذف قوانین و مقررات مخل فضای کسب و کار را راهکارهایی دانست که می‌تواند آینده پیش روی حوزه صنعت و معدن را روشن کند.

کدیور گفت: اتاق بازرگانی نیز در این بخش به عنوان یک تشکل خصوصی قدرتمند تلاش می‌کند از تمام ظرفیت‌های خود برای حمایت از بخش صنعت و معدن استفاده کند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۰ تیر ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402041005538
  • خبرنگار :