به نقل از خبرگزاری فرانسه، علاوه بر مزایای ذکرشده همچنین این مکانها به کند شدن پیری بیولوژیکی کمک میکنند زیرا افرادی که به فضاهای سبز دسترسی دارند بهطور متوسط ۲.۵ سال از نظر بیولوژیکی جوانتر از افرادی هستند که دسترسی ندارند.
کیزو کیم، نویسنده ارشد این مطالعه در دانشکده پزشکی فاینبرگ دانشگاه نورث وسترن، به خبرگزاری فرانسه گفت: زندگی در فضای سبز بیشتر میتواند به شما کمک کند جوانتر از سن واقعی خود باشید. ما معتقدیم که یافتههای ما پیامدهای مهمی برای برنامهریزی شهری از نظر گسترش زیرساختهای سبز برای ارتقای سلامت عمومی و کاهش نابرابریهای بهداشتی دارد.
قرار گرفتن در معرض فضاهای سبز قبلاً با سلامت قلبوعروق بهتر و میزان کمتر مرگومیر مرتبط بوده است. تصور میشود که فعالیتهای فیزیکی و تعاملات اجتماعی بیشتری در این مناطق انجام میشود اما اینکه آیا پارکها واقعاً پیری را در سطح سلولی کند میکنند، مشخص نیست.
این گروه مدلهای آماری را برای ارزیابی نتایج و کنترل سایر متغیرها مانند تحصیلات، درآمد و عوامل رفتاری مانند سیگار کشیدن که ممکن است بر نتایج تأثیر بگذارد، در نظرگرفتند.
آنان دریافتند، افرادی که خانههایشان با ۳۰ درصد پوشش سبز در شعاع ۵ کیلومتری فضای سبز قرار دارد، به طور متوسط ۲.۵ سال از نظر بیولوژیکی جوانتر از افرادی بودند که خانههایشان با پوشش سبز ۲۰ درصد احاطه شده بود.
کیم با تشریح این تفاوتها که به مطالعه بیشتر نیاز دارد، گفت: عوامل دیگری مانند استرس، کیفیت فضای سبز اطراف و سایر حمایتهای اجتماعی میتوانند بر میزان مزایای فضاهای سبز از نظر پیری بیولوژیکی تأثیر بگذارند. برای مثال، پارکها در محلههای محروم که برای فعالیتهای غیرقانونی استفاده میشوند ممکن است رفتوآمد کمتر داشته باشند که این مزایا را نفی میکند.
وی افزود که گامهای بعدی ممکن است شامل بررسی ارتباط بین فضاهای سبز و پیامدهای سلامت خاص باشد. همچنین هنوز مشخص نیست که سرسبزی دقیقاً چگونه پیری را کاهش میدهد.
نتایج این مطالعه جدید در Science Advances منتشر شده است.
انتهای پیام