به گزارش ایسنا، در این آیین محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان با بیان اینکه بیبی لوعه نماد مقاومت و مهربانی در دارخوین است افزود: امروز باید بگوییم خوزستان علاوه بر نخل و کارون و بلوط و خلیجفارس، مزین به حضور مادرانی همچون بیبی لوعه است که دامنشان پروراننده رشیدمردان و اهل مقاومت است.
وی با اشاره به اینکه در روزهای گذشته نمایشگاه یادبود و میراث ماندگار جهاد عشایر عرب خوزستان برگزار شد گفت: اکنون نیز مراسم تجلیل از بیبی لوعه در راستای گردشگری مقاومت برگزار شده است.
او ادامه داد: در خدمت و در محضر بیبی لوعه بودیم، برای اینکه خوزستان علاوه بر نشانه های یادشده مزین به بانوان رشیدی است که در طول تاریخ همواره دین خود را به استان ادا کرده اند و ما مفتخریم به حضور چنین شیرزنانی که به نوعی الگویی برای این نوع رشادتها محسوب میشوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان بیان کرد: ما در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری وظیفهمان است که به مقوله میراث مقاومت و گردشگری مقاومت در حد اکمل و در حد اعلاء بپرداریم و امروز این رویداد با خصوصیت و ویژگیای که دارد (مردمی بودن) نهادینه خواهد شد.
او ضمن آرزوی سلامتی برای بیبیلوعه ابراز امیدواری کرد: به یاری خدا و به شرط حیات، جشن تولد ۱۱۰ سالگی بیبیلوعه را نیز در همین مکان برگزار خواهیم کرد.
در پایان این مراسم، بیبیلوعه شمع تولد ۱۰۷ سالگی خود را فوت کرد و کیک تولد خود را نیز برید.
بیبیلوعه متولد سال ۱۲۹۴ است که در سن ۱۲ سالگی ازدواج کرده و ساکن دارخوین است، همزمان با آغاز جنگ تحمیلی و در شرایطی که شهر دارخوین خالی از سکنه میشود، بیبی لوعه در دارخوین میماند و همراه با پسرانش ضمن شکلدهی نیروهای مقاومت مردمی، خدماتی را به رزمندگان ارائه میدهد که از آن جمله میتوان به پخت نان و غذا، شستن لباسهای رزمندگان و... اشاره کرد.
بسیاری از رزمندگان آن سالها که در این منطقه عملیاتی خدمت میکردند، بیبی را به خوبی میشناسند و حتی به واسطه فعالیتهایش به او لقب «مادر جبههها» را میدهند.
لوعی ناصریان که مردم دارخوین او را بیبی صدا میکنند خاطرات یک قرن زندگیاش را بدون هیچ فراموشی به یاد دارد.
انتهای پیام