این یکجانشینی آن هم در سنینی که بدن نیاز به تحرک بالا دارد، می تواند برای سلامت کودکان و نوجوانان بسیار آسیب رسان بوده و ناهنجاری های بسیاری را در ستون فقرات آنها ایجاد کند.
دکتر محمدباقر شمسی دکترای تخصصی فیزیوتراپی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه شایع ترین عارضه در پی استفاده زیاد از موبایل و تبلت و... درد کمر و گردن است، گفت: وقتی سر به مدت طولانی پایین بوده و گردن خمیده باشد، در اولین مرحله خستگی کمر و گردن ایجاد شده که در صورت استمرار به درد کمر و گردن منجر می شود.
وی افزود: در صورتی که کودکان و نوجوانان در طولانی مدت این وضعیت ناصحیح نشستن را در پیش بگیرند، احتمال ابتلا به ناهنجاری "سربه جلو" تشدید میشود.
شمسی گفت در این ناهنجاری گردن به دلیل خمیدگی طولانی مدت دچار کوتاهی شده و این وضعیت می تواند ماندگار شود.
وی افزود: علاوه بر این استفاده طولانی مدت از این وسایل در وضعیت نامناسب میتواند به ایجاد قوزپشتی منجر شود.
این دکترای تخصصی فیزیوتراپی با تاکید بر لزوم استفاده زمانبندی شده از موبایل و تبلت گفت: بعد از هر 15 دقیقه تا نیم ساعت استفاده، حتما باید وضعیت فرد تغییر پیدا کند تا عضلات بتوانند قدری استراحت کنند.
شمسی با بیان اینکه برای استفاده از تبلت یا رایانه باید از میز استفاده شود، گفت: نشستن روی زمین و درازکشیدن هنگام استفاده از این وسایل بسیار آسیب رسان است و اصلا توصیه نمی شود.
وی با بیان اینکه بهترین حالت این است که از میز و صندلی استاندارد استفاده شود، افزود: صندلیای استاندارد است که هنگام نشستن بر روی آن، مچ پا، مفصل ران و مفصل زانو هر سه در زاویه 90 درجه قرار داشته باشند.
شمسی گفت: در این وضعیت نشستن، ارتفاع میز زمانی مناسب است که اگر دستها را زیرچانه بگذاریم مماس با میز قرار گیرد.
وی افزود: در این حالت و با استفاده از این میز و صندلی افراد باید هر 15 دقیقه تا نیم ساعت یکبار هم ایستاده یا راه بروند و یا دراز بکشند تا عضلات فرصتی برای استراحت پیدا کنند.
انتهای پیام