وقوع «تندباد لحظه‌ای» در مرکز و نیمه جنوبی تهران/ احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران احتمال وقوع تندباد لحظه‌ای در ساعات ظهر و بعد از ظهر در مرکز و نیمه جنوبی تهران و افزایش تدریجی دما تا چهارشنبه (۷ تیر) پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش ایسنا، با بررسی نقشه‌های هواشناسی و خروجی الگوهای پیش‌یابی عددی وضعیت جوی استان تهران طی امروز و فردا(۳ و ۴ تیر) آسمان صاف تا قسمتی ابری همراه با وزش باد و در ساعات بعد از ظهر گاهی وزش باد شدید در نواحی غربی و جنوبی گاهی خیلی شدید و مناطق مستعد خیزش گردوخاک و در ارتفاعات استان به‌ویژه برای روز یکشنبه در بعضی ساعات رگبار و رعدوبرق و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

از روز دوشنبه (۵ تیر) جوی نسبتا آرام، گاهی وزش باد در بعضی ساعات در نواحی شهری و پرتردد گاهی غبار رقیق و در ساعات ظهر تا عصر افزایش موقت گاز ازن، به دنبال آن کاهش موقت کیفیت هوا همچنین تا روز چهارشنبه افزایش تدریجی دما مورد انتظار است.

از اواخر وقت امروز تا یکشنبه شب با توجه به عبور یک موج و افزایش شدت ناپایداری در ارتفاعات استان رگبار باران همراه با رعد و برق و بالا آمدن آب رودخانه‌ها و در مرکز و نیمه‌جنوبی استان در ساعات ظهر و بعد از ظهر احتمال پدیده تندباد لحظه‌ای دور از انتظار نیست.

براساس این گزارش، آسمان تهران فردا( ۴ تیر) کمی ابری تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد شدید با احتمال باد و گرد و خاک و رعد وبرق با حداقل دمای ۲۱  و حداکثر دمای ۳۴ درجه سانتیگراد و در روز دوشنبه (۵ تیر) صاف تا کمی ابری، گاهی وزش باد و در بعضی ساعت‌ها غبار رقیق با حداقل دمای ۲۳ و حداکثر دمای ۳۶  درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

طبق اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، ایستگاه ورامین با بیشینه دمای ۳۹ درجه سانتیگراد، گرم‌ترین ایستگاه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده‌ است.

به گزارش ایسنا اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار نارنجی‌رنگ آورده است: از اواخر وقت شنبه تا یک‌شنبه (۳ و ۴ تیر) وقوع رگبارباران و رعدوبرق، وزش باد شدید، در مناطق مستعد بارش تگرگ در ارتفاعات استان تهران پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی وقوع رگبار و رعدوبرق، بالا آمدن ناگهانی آب رودخانه‌ها، جاری شدن روان آب در جاده‌ها و احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها، صاعقه، بارش تگرگ در مناطق مستعد، خسارت به سازه‌ها، احتمال سقوط سنگ و ریزش کوه در جاده‌های کوهستانی دور از انتظار نیست بنابراین نسبت به عدم اسکان در حاشیه و بستر رودخانه‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر و چرای دام در ارتفاعات، عدم تردد غیر ضروری در جاده‌ها و مسیرهای کوهستانی، اطمینان از استحکام سازه‌ها، آمادگی راه‌اندازی سامانه ضد تگرگ و آمادگی ارگان های امدادرسان و دستگاه‌های ذیربط توصیه می‌شود.

به گزارش ایسنا در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳ تیر ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402040301188
  • خبرنگار : 71662