به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشش نوشت: درحالیکه نقشه قتل «الکساندر پوتییف»، افسر سابق اطلاعات روسیه با شکست مواجه شد، اما پیامدهای آن به اقدامات تلافیجویانه توسط آمریکا و روسیه منجر شد.
این روزنامه به نقل از سه مقام ارشد سابق آمریکایی گفت که به طور مستقل مسئله تلاش برای ترور این فراری سرویس جاسوسی روسیه را تایید میکند و قرار است این موضوع در کتاب بعدی کالدر والتون، نویسنده و تحصیلکرده دانشگاه هاروارد تحت عنوان «جاسوسان: جنگ حماسی اطلاعات میان شرق و غرب» منتشر شود.
پوتییف، افسر سابق سرویس اطلاعاتی روسیه بود که پس از فرار از کشور در سازمان سیا به عنوان مخبر خدمت کرد. راهنماییهای او در سال ۲۰۱۰ موجب شد تا پلیس افبیآی ۱۱ جاسوس روسی که در سواحل شرقی ایالات متحده زندگی میکردند را بهدام بیندازد.
طبق گزارش نیویورک تایمز، الکساندر پوتییف قبل از آنکه با مجازاتی به دلیل افشاگریهایش مواجه شود، از طریق بلاروس از کشورش (روسیه) گریخت و سپس تحت عنوان "برنامه مخفی سیا" جهت محافظت از جاسوسان در میامی فلوریدا ساکن شد.
در سال ۲۰۱۱ اگرچه او در کشور حضور نداشت، اما دادگاه روسیه ۲۵ سال حبس به دلیل "خیانت" برای پوتییف صادر کرد.
پوتییف با نام خود مجوز ماهیگیری و حق رای را در آمریکا دریافت کرد و همین مسئله امکان شناسایی محل تقریبیاش را برای روسیه فراهم ساخت. سپس روسیه از یک دانشمند مکزیکی به اسم «هکتور آلخاندرو کابرا فوئنتس» کمک گرفت تا این نقشه ترور را پیاده کند.
نیویورک تایمز با استناد بر مدارک دادگاه نوشت، یک مقام روسی، زن روسی فوئنتس و دو دخترش را تحت فشار گذاشت و اجازه خروج از کشور را از آنها گرفت تا این دانشمند مکزیکی را وادار به همکاری کند.
از فوئنتس خواسته شد تا با یک اسم متفاوت یک واحد آپارتمان در نزدیکی منزل پوتییف اجاره و خودرو این افسر سابق روسی را رصد کند. همچنین به فوئنتس گفته شد که عکسبرداری انجام ندهد.
اما درست هنگامی که فوئنتس سعی داشت وارد مجتمعی شود که پوتییف در آن زندگی میکرد، نقشه خراب شد. او سعی کرد با نزدیک کردن خودروی خود به خودروی جلویی از ورودی امنیتی رد شود اما هنگامی که خودرویش متوقف شد تا به سوالات نیروی امنیتی پاسخ دهد، همسرش از پلاک خودرو پوتییف عکسبرداری کرد و این صحنه توسط دوربینهای امنیتی ثبت شد. فوئنتس پس از دستگیری تمام حادثه را با شرح جزئیات به پلیس گزارش داد.
این طرح ترور یکی از چندین وقایعی بود که در آن زمان واکنش تندی از سوی واشنگتن از جمله اخراج دستهجمعی روسها به دنبال داشت.
در سال ۲۰۲۱، ایالات متحده تحریمهایی را علیه روسیه اعمال و ۱۰ دیپلمات روس را از خاکش اخراج کرد. روسیه هم در اقدامی تلافیجویانه، ۱۰ دیپلمات آمریکایی از جمله رئیس دفتر سیا در مسکو را اخراج کرد.
انتهای پیام