به گزارش ایسنا، در دومین فراخوان چالش ارتقای ستاپ آزمایشگاهی به تجهیزات تجاری، از محققان و نخبگان کشور دعوت میشود تا با ثبت طرح تجهیز خود، پس از ارزیابی اولیه و کسب امتیاز لازم، از حمایتهای لازم برای ساخت نمونه تجاری تجهیز و امکان فروش آن به دیگر مراکز بهرهمند شوند.
تجهیزات مرتبط با حوزه فناوری نانو مطابق با استاندارد ISO/TS ۱۸۱۱۰ به دو دسته "تجهیزات تولید نانو ذرات" (نانوذره، نانوپودر، نانو لوله، نانو پوشش، نانو الیاف، نانو ساختار و…) و "تجهیزات مشخصهیابی نانو مواد" (تجهیزاتی که برای تعیین اندازه، مورفولوژی، جنس و فاز جزء نانومتری نیز مورد استفاده قرار میگیرند) تقسیم میشوند و تنها آن تجهیزاتی مشمول حمایت قرار میگیرند که در یکی از دو دسته تجهیز قرار گیرند.
در این مرحله شرکتکنندگان فرصت دارند تا ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۲ با مراجعه به سایت برنامه چالشهای فناوری و نوآوری به نشانی innoten.ir اقدام به ارسال طرح پیشنهادی یا طرح مفهومی تجهیز خود در قالب تکمیل فرم ثبتنام و پاسخ به سؤالات کنند.
پیشرفت در حوزه فناوری نانو از اولویتهای کشور طی سالهای اخیر به شمار میآید و این مهم مستلزم توسعه تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز این حوزه و ایجاد توانمندی برای ساخت است. در خصوص توسعه تجهیزات و ماشینآلات صنعتی حوزه نانو، رصد پژوهشهای انجام شده حاکی از آن است که محصولات و تجهیزات بسیاری با کاربردهای مختلف در دانشگاهها، مراکز پژوهشی، تحقیقاتی و صنعتی توسعه یافته است.
هدف از برگزاری این فراخوان، حمایت از ایدهها و طریق پیوند ایدهها، طرحهای نوآورانه و توانمندیهای صنعتی حوزه فناوری نانو به چرخه تولید است تا نیازهای مختلف بخشهای پژوهشی و صنعتی مرتفع شود. همچنین با تبدیل ستاپهای آزمایشگاهی برآمده از طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی به تجهیز تجاری گامی مؤثر در توسعه و بومیسازی تجهیزات راهبردی حوزه فناوری نانو برداشته شود.
طرحهای ارسال شده باید از بازار قابل توجه و دارا بودن قیمت تمام شده رقابتی با محصول خارجی برخوردار باشند. تجهیزات مورد حمایت میتوانند شامل تجهیزات در مقیاسهای آزمایشگاهی، نیمهصنعتی و صنعتی باشند.
به نقل از ستاد نانو، همچنین ستاپ اولیه ساخته شده و امکان بهرهبرداری، قابلیت ارتقا و تبدیل شدن به تجهیز (قابلیت پکیج شدن، دارا بودن اتوماسیون و تکرارپذیری نتایج) را داشته باشد. مقیاسپذیری تجهیز (قابلیت ارتقا از تولید در مقیاس آزمایشگاهی به نیمهصنعتی و صنعتی) در رابطه با ستاپهای تولید نانومواد از ملاکهای ارزیابی است.
انتهای پیام