بخور نخورهای فصل گرم

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند گفت: برای داشتن برنامه غذایی سالم در فصل گرم باید موادی را مصرف کرد که برای بدن لازم و ضروری است.

زهره امیرپور، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در فصل تابستان که هوا گرم تر می‌شود باید با رعایت اصول صحیح بهداشتی و توجه به پخت غذا از بیماری‌ها جلوگیری کنیم، اظهار کرد: مواد خوراکی حاوی مواد مغذی است که برای بدن ضروری است.

وی با بیان اینکه بدن برای صحیح کار کردن به مواد مغذی احتیاج دارد و رژیم غذایی سالم در بردارنده مواد مغذی است، افزود: افراد باید موادی مانند شامل؛ آجیل، سبزیجات تازه ، حبوبات ، میوه‌های تازه ، غلات و پروتئین بدون چربی را مصرف کنند.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه تغذیه ناسالم اثرات منفی بر افراد می‌گذارد و بدن را به سمت بیماری‌هایی مانند سرطان و بیماری‌های قلبی، دیابت، فشار خون و چاقی می‌برد، ادامه داد: روغنی که در غذاها استفاده می‌شود بهتر است قند و چربی کمی داشته باشد و کمتر از روغن‌های جامد استفاده شود

امیرپور با بیان اینکه در تهیه مواد غذایی باید توجه لازم را داشت، افزود: کلسیم برای رشد استخوان‌ها و سلامت بدن بسیار ضروری است.

وی افزود: ویتامین D برای سلامت بدن نیاز است، از این رو مصرف  مواد لبنی کم چرب و یا فاقد چربی برای مصرف توصیه می‌شود چرا که سرشار از کلسیم و ویتامین D  است و مواد حیاتی و مغذی را به بدن می‌رساند.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند گفت: کلم پیچ، لوبیا سبز، اسفناج، برگ چغندر و کلم برکلی جزو سبزیجات برگ تیره هستند که به دلیل مغذی بودن مصرف آن در هر وعده غذایی بسیار مفید است.

امیرپور با بیان اینکه پروتئین ماده‌ای ضروری برای رشد عضلات و مغز به شمار می‌آید، خاطرنشان کرد: گوشت‌های کم چرب مانند ماهی، گزینه‌های خوبی برای دریافت پروتئین هستند.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند با بیان اینکه غذاهای محلی به دلیل استفاده از ظرفیت‌های غذایی استان و طبیعت بسیار در سلامت افراد تاثیرگذارند، تصریح کرد: کشک سالاری یکی از غذاهای محلی مردم بیرجند در خراسان جنوبی است که با ذائقه مردم منطقه سازگار است.

این کارشناس تغذیه بیان کرد: یکی دیگر از غذاهای سنتی این استان بلغور پلو است؛ این غذا ترکیبات ساده و نسبتاً ارزانی دارد. روغن زیتون، پیاز، رب فلفل چیلی ترکی، گوجه فرنگی، نمک و فلفل، بلغور و عصاره‌ مرغ محتویات اصلی این غذا را تشکیل می‌دهند.

وی یادآور شد: غذاهای محلی هر استان به دلیل اینکه با مواد طبیعی تهیه شده و متناسب با ذائقه مردم هر منطقه هستند سلامتی بیشتری نیز به همراه دارند که بهتر است در فصل گرم از آنان بهره برد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۷:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402032817790
  • خبرنگار :