به گزارش ایسنا، به نقل از سایت خبری النشره، عبدالله بوحبیب، وزیر خارجه دولت موقت لبنان در نشست ائتلاف بینالمللی ضد داعش که توسط آمریکا و عربستان در ریاض برگزار شد، گفت: لبنان که به تقدیس آزادیها و همزیستی مردمش با تنوع مذهبی شهرت دارد، با پرداخت بهای موقعیت جغرافیایی و مرزهای مشترک خود با سوریه، به این رویارویی با داعش کمک کرد. لبنان با چالشهای بزرگی مثل التهاب در مناطق مختلف مسکونی و درگیریهای میدانی مقابله کرد که امنیت مردمش و مراکز ارتش ملی آن را تحت تاثیر قرار داد.
وی افزود، لبنان به لطف تلاشهای مقامات نظامی و امنیتی از جمله فرماندهی ارتش لبنان و نیز به لطف تبادل اطلاعات در سرویس اطلاعاتی، تجربیات موفقیت آمیز با ائتلاف بینالمللی و کشورهای دوست توانست شبکههای داعش را منهدم کند، اعضای آن را دستگیر کند، آنها را مورد بازخواست قرار دهد، هستههایش را افشا کند و آن را از نظر نظامی شکست دهد. لبنان همچنین اقدامات قانونی و مقرراتی را برای جلوگیری از تامین مالی این شبکههای تروریستی، قطع منابع مالی، مادی و فعالیتهای بانکی آنها و تشدید کنترل مرزهای خود برای جلوگیری از نفوذ نظامیان تروریست به خاک خود اتخاذ کرده است.
بوحبیب تاکید کرد، لازم به ذکر است که ادامه سیاست نگهداشتن آوارگان سوری که تعداد آنها به دو میلیون نفر رسیده است و به طور ویژه در شمال و شرق لبنان و در شرایط سخت ساکن هستند، جذب آنها را توسط تروریستها تسهیل میکند و آنها را به بمب ساعتی و هستههای فعالی تبدیل میکند که امنیت و ثبات را چه در مکانهایی که آوارگان ساکن هستند یا حتی در نقاط فقیرنشین که میزبان این آوارگان هستند، تهدید میکند.
وی خاطرنشان کرد: ائتلاف بینالمللی به شکست سنگین داعش در عراق و سوریه و در بسیاری از جبههها کمک کرد؛ اما جنگ علیه داعش پایان نیافته است. ما هنوز چالش پایان دادن به ویرانیهای آن را داریم که از کشوری به کشور دیگر و از قارهای به قاره دیگر، به ویژه در آفریقا و آسیای مرکزی گسترش یافتهاند. علاوه بر این مناطق تحت کنترل داعش باید آزاد شوند و آوارگان عراق و سوریه در امنیت به کشور خود برگردند و این نیازمند برقراری ثبات، پیشرفت و زندگی در این مناطق در یک جدول زمانی مشخص است.
انتهای پیام