دکتر علیرضا کریمی ۱۷ خردادماه ۱۴۰۲ در صحن فوق العاده شورای شهر اراک که در خصوص بررسی حادثه سقوط مجسمه در پارک شهدای گمنام و جان باختن نوجوان ۱۱ ساله برگزار شد، با بیان اینکه مجددا مراتب تسلیت خود را به خانواده متوفی اعلام می کنم، اظهار کرد: در شامگاه ۱۵ خرداد در پارک شهدای گمنام حادثه تلخی رخ داد و باید همه ما از آن عبرت بگیریم.
وی با اشاره به برگزاری یک جلسه در استانداری مرکزی با حضور اعضای شورای تامین استان، گفت: در این جلسه چگونگی وقوع این حادثه و لزوم مدیریت چنین مواردی مطرح شد تا ضمن درس گرفتن از این حادثه و جلوگیری از تکرار آن، فضا تحت کنترل درآید و مسئله امنیت شهر نیز حفظ شود.
کریمی با تاکید بر اینکه قطعا تحمل این حادثه برای خانواده نوجوان متوفی و شهروندان بسیار دشوار است، افزود: در مورد نوع و چرایی وقوع این حادثه بارها صحبت کردم، اما باید از تکرار چنین حوادثی جلوگیری شود و به همکاران شهرداری تاکید کرده ام که نسبت به جلوگیری از وقوع مجدد این حادثه با جدیت عمل کنند.
وی تصریح کرد: قطعا منتظر نظر کارشناسان امر و مرجع رسمی و قضایی هستیم و مسلما دادستان اراک نتیجه بررسی را به شهروندان اعلام می کند. ما با حضور در خانه متوفی مراتب تالم و عذرخواهی خود را رسما اعلام کردیم و در کنار آن باید مراتب امنیت شهر و جلوگیری از تکرار این حادثه را به جا آوریم.
شهردار با بیان اینکه مسئولیت این اتفاق را می پذیریم، اما به هرحال حادثه رخ داده است و حادثه خبر نمی کند، گفت: این مسئله نباید دستمایه مباحث حاشیه ای شود، مسلما اعضای شورا این حادثه را محملی برای برخی موضوعات قرار نمی دهند، این نوجوان از دست رفته است ولی قطعا نباید اجازه داد که وحدت شورا و شهرداری هم از بین برود، باید در مسیر خدمتگزاری در کنار یکدیگر حرکت کنیم.
وی بیان کرد: در شهرداری کمیته سه نفره فعال شده است تا جوانب این حادثه مورد بررسی قرار گیرد و حتی از اعضای شورا و شخص رییس شورا برای حضور در جلسات کمیته نیز دعوت به عمل آمد، همچنین با برخی افراد برخورد و برای سه نفر احکامی صادر شد، هرچند که قصوری صورت نگرفته است.
کریمی با بیان اینکه اراک دارای ۲۷ پارک بزرگ است که مسلما مدیریت آنها کار راحتی نیست، گفت: این حادثه به هیچ عنوان قابل توجیه نیست و باید جلوی تکرار آن گرفته شود اما مدیریت کار دشوار است، امروز با وجود ایجاد موانع در ورودی پارک ها، موتورسیکلت ها وارد می شوند و جولان می دهند، اما آیا شهرداری می تواند اعمال قانون کند؟ معتادان متجاهر در پارک ها حضور دارند و معضل ایجاد کرده اند و قطعا شهرداری طبق مسئولیت های خود اقدام می کند و برخوردهای لازم صورت گرفته اما نباید برخی دوستان بستر تفرقه را به واسطه این حادثه ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه امیدواریم مجموعه زحمات سازمان فضای سبز دیده شود، گفت: سال گذشته حدود ۷۰ ست استاندارد و حدود ۶ هزار مترمربع کفپوش در فضای بازی کودکان نصب شد که نشان از توجه به مباحث ایمنی دارد و اعمال استانداردسازی وسایل بازی مدنظر قرار گرفت، میلیاردها تومان برای روشنایی پارک ها اختصاص یافت و چندین پارک روشن شدند ولی به موازات روشنایی پارک ها، شاهدیم که خیابان ها در حال خاموش شدن هستند و شورای شهر واکنشی به این مسئله ندارد در حالی که شهروندان نسبت به تاریکی خیابان ها شکایت دارند.
شهردار اراک با تاکید بر اینکه نباید از کنار واقعیت ها گذشت، گفت: یک جریانی علاقه و آرزو دارد که کل کینه ها و شکست های مفتضحانه خود را در چنین فضاهایی عقده گشایی کند و از اعضای شورا خواهش میکنم که بیشتر به حوزه پیرامونی خود توجه کنند و این جریانات که خدمتگزاران شهر نیستند را بشناسند. نباید اجازه داد که آنها مطامع خود را دنبال کنند و نباید اسیر حرف ها شد، دوران انتخابات تمام شده است، دوران کار و خدمت است و باید به مردم پاسخ دهیم، نباید شعار داد و باید مسیر رضایت مردم را در پیش گرفت، نباید به هر بهانه ای فضا را ملتهب کرد و از آب گل آلود ماهی گرفت. مسیر شورای و شهرداری باید مسیر خدمت باشد و قطعا دغدغه همه اعضای شورا را پیگیری خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، در این جلسه، معاون خدمات شهری شهرداری اراک اظهار کرد: المان هایی در سالهای قبل تهیه شده بود و محل نصب آنها پیاده راه امیرکبیر بود که پس از تصمیماتی المان ها در سال ۱۴۰۱ و پیش از نوروز از محل خارج شدند و کمیته برای جانمایی این المان ها تشکیل شد. در مرحله اول معبر پارک ها برای نصب آنها انتخاب شد تا المان ایستایی لازم را داشته باشند، اما به دلیل مشکلات در معبر، تصمیم بر این شد که این المان ها به قسمتی از منطقه چمن کاری منتقل شوند، در نتیجه اولین سهل انگاری اتفاق می افتد و انتقال به مکانی انجام شد که استاندارد لازم را نداشت و به دلیل عدم مراجعه مسئولین مربوطه و عدم نظارت لازم، این المان ها توسط برخی افراد واژگون شدند اما همکاران به جای خارج کردن المان از محل، المان ها را به حالت اولیه و ایستاده برمی گرداندند.
سعید بیاتیان افزود: ایستایی این المان به صورت استاندارد رعایت شده است، اما طی بررسی صورت گرفته این المان در روز حادثه با وجود واژگونی مجدد به حالت ایستاده بازگردانده شده بود.
وی با بیان اینکه خانواده متوفی علیرغم ضایعه بزرگ، با رفتار صبورانه خود عملا ما را شرمنده کردند، گفت: ایمنی منصوبات پارک ها طبق قرارداد، کامل است، سال گذشته سازمان همیاری ها را ۱۸۵ میلیون تومان به دلیل نقصان در به کارگیری نیروی HSE جریمه کردیم.
وی بیان کرد: در این حادثه متوفی با صورت به زمین خورده و المان از پشت روی سر و بدن نوجوان افتاده بود. شدت حادثه بسیار بالا بود. پس از حادثه انتقال المان ها بدون دستور قضایی انجام نشد.
بیاتیان تصریح کرد: وضعیت دو المان به شکلی است که مدت زیادی ایستایی داشته است، اما المان سوم نشان می داد که بارها واژگون شده و مجددا به جای خود بازگردانده شده است. در جریان بررسی، اظهارات نگهبان شب و روز، مسئول پارک، رییس سازمان فضای سبز و مسئولان HSE سازمان و مسئولان مرتبط دریافت شد و با تصمیم شورای تامین، رییس سازمان ضمن پذیرش مسئولیت حادثه برکنار شد.
انتهای پیام