یک کارشناس سلامت روان:

دود دست دوم سیگاری‌ها حاوی ۲۵۰ نوع ماده شیمیایی سمی است

کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت کیش گفت: افراد غیرسیگاری دود دست دوم سیگاری‌ها را با ۲۵۰ نوع ماده شیمیایی سمی و عامل بیش از ۵۰ نوع سرطان استنشاق می‌کنند.

شیدا پیرعلی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به مطالعات جدید علمی، افزود: استعمال مداوم دخانیات با داشتن کیفیت زندگی پایین در ارتباط است و مصرف دخانیات آغازی برای مصرف مواد مخدر و اعتیاد افراد است.

وی با بیان اینکه استعمال دخانیات یکی از علل عمده مرگ زود هنگام در کشورهای توسعه یافته است، تصریح کرد: سالانه ۴.۵ تریلیون ته سیگار در جهان به درستی دفع نمی‌شود و بیش از یک میلیارد و ۶۹ میلیون پوند زباله سمی تولید می‌شود.

پیرعلی خاطرنشان کرد: افراد غیر سیگاری در معرض دود سیگاری‌ها قرار می‌گیرند و ۲۵ تا ۳۰ درصد احتمال خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و ۲۰ تا ۳۰ درصد بیشتر احتمال ابتلا به سرطان ریه در بین این افراد وجود دارد.

کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت کیش عنوان کرد: کودکانی که هر روز در منزل در معرض دود دست دوم قرار دارند ۴۰ درصد بیشتر از سایر کودکان به بیماری‌های عفونت گوش میانی مبتلا می‌شوند.

پیرعلی با بیان اینکه براساس تحقیقات دود دست دوم نه تنها بر سلامت بدن بلکه بر توانایی شناختی و آموزشی کودکان نیز تاثیر منفی می‌گذارد، خاطرنشان کرد: سازمان بهداشت جهانی از دولت‌ها و سیاست گذاران می‌خواهد برای حمایت بیشتر از محیط زیست قوانین خود را افزایش دهند.

کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت کیش در پایان عنوان کرد: این سازمان توصیه می‌کند کشورها به طور کامل تبلیغات ترویج و حمایت از دخانیات را مطابق با کنوانسیون چارچوب کنترل دخانیات ممنوع کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1402031609670
  • خبرنگار :