آیت الله اعرافی:

حضرت معصومه(س) نمادی از نگاه اسلام به زن است/لزوم بازنگری در انجام پروژه‌های پیرامون حرم مطهر

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: حضرت فاطمه زهرا(س)، حضرت زینب(س) و حضرت معصومه(س) جزو زنان تراز و عالی مقام اسلام هستند.

حجت الاسلام والمسلمین مهدی احمدی معاون فرهنگی حرم مطهر حضرت معصومه(س) به همراه جمعی از مدیران فرهنگی حرم مطهر امروز پنج‌شنبه ۱۱ خردادماه با آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش ایسنا، آیت الله علیرضا اعرافی ظهر امروز در دیدار مدیران فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه(س)، اظهار کرد: حرم حضرت معصومه(س) و قم جایگاه رفیع بین المللی دارد.

وی با اشاره به اینکه قم، حرم حضرت معصومه(س)، جمکران و حوزه نمادهای بین المللی ایران، اسلام و تشیع هستند، مطرح کرد: قم دارای شعاع وسیع بین المللی است و این موضوع در شعاع پرتوی بین المللی حضرت معصومه(س)، حوزه و انقلاب اسلامی است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه باید به دنبال شکوفاتر شدن این جایگاه و نقش بین المللی حرم مطهر باشیم، عنوان کرد: توریست‌هایی که از حرم حضرت معصومه(س) بازدید می‌کنند، مبلغان انقلاب اسلامی و تشیع هستند.

وی با اشاره به اینکه رویکرد فعلی باید ادامه داشته باشد، خاطرنشان کرد: این رویکرد قابلیت جامع‌تر شدن، کامل‌تر شدن و عمیق‌تر شدن را دارد که باید در دستورکار قرار بگیرد.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه برنامه‌های حرم مطهر باید پیوست بین المللی داشته باشد، تصریح کرد: رویکرد بین المللی نیازمند راهبرد مشخص و سند نویسی است.

وی با اشاره به اینکه در آمیختگی حرم مطهر با حوزه، علوم و معارف اسلامی از اهمیت بسیاری برخوردار است، یادآور شد: نمونه بارز این درآمیختگی را می‌توان در نجف اشرف دید و پس از آن در قم شاهد این موضوع هستیم.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه امروز حوزه به اوج شکوفایی خود رسیده است، اضافه کرد: باید هم‌افزایی و تعامل حوزه و حرم مطهر افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه حضرت معصومه(س) نمادی از نگاه اسلام به زن است، بیان کرد: حضرت فاطمه زهرا(س)، حضرت زینب(س) و حضرت معصومه(س) جزو زنان تراز و عالی مقام اسلام هستند.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه می‌توانیم از ظرفیت حرم حضرت معصومه(س) برای تبیین الگوی اسلامی و معرفی چهره درخشان زن مسلمان استفاده کنیم، اظهار کرد: برای تحقق این موضوع نیازمند برنامه‌ریزی مستمر هستیم که باید در دستورکار قرار بگیرد.

وی اتصال حرم مطهر به مردم قم را مدنظر قرارداد و افزود: برقراری ارتباط با مردم یک اقدام بزرگ است چراکه فرهنگ و آگاهی مردم قم موجب شد فرهنگ اسلام و تشیع را پذیرفته و به جایگاه حضرت معصومه (س) احترام بگذارند.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه در طرح‌ها و توسعه‌ها باید حرم مطهر بیش از پیش دیده شود، عنوان کرد: امروز اتفاقاتی که پیرامون حرم مطهر رقم می‌خورد نیازمند بازنگری با رویکرد حرم مطهر و حوزه علمیه است.

وی با بیان اینکه شهرسازی و معماری در اطراف حرم مطهر باید متناسب با روح حرم مطهر باشد، مطرح کرد: حرم حضرت معصومه (س) کانون علم و حوزه است و باید این نگاه مبنی تصمیم‌گیری‌های طرح‌های مختلف پیرامون حرم مطهر باشد.

آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه در شهرسازی و مبلمان شهری از نمادهای حرم مطهر و حوزوی استفاده شود، خاطرنشان کرد: این موضوعات بارها به مسئولین بیان شده است ولی امروز تاکید بیش‌تری بر این نکات داریم.

وی با بیان اینکه حرم مطهر می‌تواند در مباحث مطالعاتی و راهبری پیشران باشد، تصریح کرد: تاریخ حرم مطهر حضرت معصومه(س) بسیار گسترده است که می‌تواند پیام‌های مختلفی را ارائه کند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه باید به مباحث فرهنگی حرم مطهر نگاه هنری داشته باشیم، یادآور شد: هنر در نگاه اسلام بسیار اقدام ارزشمندی است که در جذب نسل جوان بسیار موثر است.

کتابخانه آستان مقدس حضرت معصومه(س) با عمری بالغ بر ۸۵۰ سال

سپس حجت الاسلام والمسلمین مهدی احمدی معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه معاونت فرهنگی ۵ مجموعه دارد، اظهار کرد: در این بخش‌ها به دنبال ساماندهی نشر معارف است.

وی با اشاره به اینکه آموزش در دو بخش عمومی برای زائران و تخصصی برای خادمین دنبال می‌شود، مطرح کرد: بیش از ۱۲۰ هزار نفر از دوره‌های معارفی و قرآنی دوره جدید مرکز قرآن و حدیث بهره‌مند شده‌اند.

معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه(س) با بیان اینکه بخش پژوهش در سه محور مطالعات راهبردی زیارت، دانشنامه آستان مقدس و مطالعات راهبری بانوان دنبال می‌شود، عنوان کرد: امروز بیش از ۸۵۰ سال از عمر کتابخانه آستان مقدس حضرت معصومه(س) می‌گذرد.

وی با اشاره به اینکه در آبان‌ماه امسال همایشی به این مناسبت برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد: قدمت این کتابخانه می‌تواند بیش‌تر هم باشد ولی قدیمی‌ترین سند برای ۸۵۰ سال پیش است.

حجت الاسلام والمسلمین احمدی با بیان اینکه گنجینه‌های بسیاری در این کتابخانه وجود دارد، تصریح کرد: یکی از بهترین این گنجینه‌ها، گنجینه قرآن است که دارای قرآن‌های چاپی بی‌نظیر و خاص است.

وی ادامه داد: موزه آستان مقدس حضرت معصومه(س) نیز نخستین موزه کشور است ولی به دلیل محدودیت مکان بسیاری از آثار آن به نمایش گذاشته نمی‌شود.

معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه(س) از توجه به موزه فرهنگی و معارفی یاد کرد و گفت: برای نخستین بار با حفظ فنون و اصول موزه‌داری چینش اشیاء موزه به گونه‌ای است که مخاطب با سیر اسلام، تشیع، هجرت حضرت معصومه(س)، مدیریت حرم و ... آشنا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در انتشارات نیز رویکردهای مختلفی در دستور کار قرار دارد، یادآور شد: ازجمله اصلی‌ترین این رویکردها توجه به نگارش به‌روز و متناسب با سلیقه مخاطبین است.

حجت الاسلام والمسلمین احمدی با بیان اینکه توریست‌های مختلفی به حرم حضرت معصومه(س) مراجعه می‌کنند، اضافه کرد: ظرفیت‌های لازم برای تبیین مبانی اسلام، تشیع، اهل بیت(ع) و ... برای این توریست‌ها فراهم شده است.

وی با اشاره به اینکه بخش رسانه و فضای مجازی آستان مقدس حضرت معصومه(س) نیز برنامه‌های مختلف حرم مطهر را پوشش می‌دهد، بیان کرد: همچنین در بخش تبلیغات نیز اطلاع‌رسانی‌های لازم و فضاسازی‌های مناسب درحال انجام است.

معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه(س) با بیان اینکه در روز میلاد حضرت معصومه(س) تلاش شد جشن‌های مختلفی در سطح کشور برگزار شود، اظهار کرد: همچنین در این ایام پویش بهترین دختر دنیا نیز اعلام شد.

وی در پایان تاکید کرد: ظرفیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) بی‌نظیر است و می‌توان بیش از پیش شاهد انجام اقدامات مختلف در این آستان باشیم.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402031107661
  • خبرنگار :