مدیر گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان:

تشخیص زودهنگام، کلید اصلی درمان سرطان‌های تیروئید

مدیر گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: اکثر سرطان‌های تیروئید در صورت تشخیص زودهنگام با جراحی قابل درمان هستند.

علی صیدی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با تیروئید، اظهار کرد: غده تیروئید یک غده کوچک در نزدیکی قاعده گردن قرار دارد و این غده پروانه‌ای شکل، دو هورمون تیروکسین و تری یدوتیرونین تولید می‌کند اگر چه تیروئید یک غده کوچک بوده ولی تاثیر قابل توجهی بر سلامت فرد دارد.

وی با بیان اینکه نقش اصلی تیروئید در بدن، تنظیم متابولیسم است، افزود: اکثرا مردم متابولیسم را به میزان موثر کالری‌سوزی یکسان می‌دانند با این حال متابولیسم بر دمای بدن و ضربان قلب تاثیر می‌گذارد، همچنین زمانی که فرد به بیماری تیروئید مبتلا می‌شود بر میزان متابولیسم تاثیر می‌گذارد و اختلالات تیروئید می‌تواند باعث تولید بسیار کم یا بیش از حد هورمون‌های تیروکسین و تری یدوتیرونین شود.

این مسئول با بیان اینکه اینکه غده تیروئید زیبا و شبیه پروانه بوده و هورمون‌هایی را تولید می‌کند که بر سوخت و ساز بدن و همچنین سرعت و کندی عملکرد اندام‌ها تاثیر می‌گذارد، تصریح کرد: یُد برای عملکرد صحیح تیروئید مورد نیاز بوده و زمانی که تیروئید بیش از حدفعال باشد، مقدار زیادی هورمون تیروئید تولید می‌کند و این پدیده در پرکاری و التهاب تیروئید دیده می‌شود.

مدیر گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه کم‌کاری تیروئید می‌تواند افراد را در هر سن و جنسی تحت‌تاثیر قرار دهند اما زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار می‌گیرند، گفت: سرطان پاپیلاری تیروئید ۸۵ درصد همه سرطان‌های تیروئید را تشکیل می‌دهد و معمولا به صورت توده جامد، نامنظم و یا کیستیک بوده که از بافت طبیعی تیروئید ناشی می‌شود و این سرطان به نسبت یک به ۳ در زنان شایع‌تر از مردان است.

صیدی با بیان اینکه امروزه بیشتر بیماران مبتلا به بیماری تیروئید به گواتر مبتلا نمی‌شوند که در برخی موارد به این دلیل است که نمک‌ها ید غنی شده‌ و اگر سطح تیروئید فرد به خوبی کنترل شود تاثیری بر وزن آنان ندارد، اظهار کرد: بیشتر ندول‌ها غیرسرطانی هستند تنها ۵ درصد از گره‌ها یا توده‌ها سرطانی هستند و اکثر سرطان‌های تیروئید در صورت تشخیص زودهنگام با جراحی قابل درمان هستند.

وی با بیان اینکه بیماری‌های تیروئید را نمی‌توان تنها با رژیم غذایی کنترل کرد و برای بازگرداندن تعادل هورمونی به سطح طبیعی، داروهای تیروئید نیز لازم است، خاطرنشان کرد: سلامت عمومی افراد همچنان به خوردن یک رژیم غذایی متعادل که سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است، بستگی دارد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402030704232
  • خبرنگار : 50167