سیدمجتبی سبحانی ظهر امروز (۶ خردادماه) در نشست تشریحی - توجیهی برنامهها و فعالیتهای تابستانی کشور که به میزبانی زنجان برگزار شد، با بیان اینکه این روزها چگونگی بهبود اوقاتفراغت و برنامهریزی تابستان به یکی از مهمترین دغدغههای خانوادهها و متولیان تعلیم و تربیت تبدیل شده است، اظهار کرد: در حال برنامهریزی برای نسلی هستیم که ۳۵ درصد از جامعه جهانی و جامعه ما را به خود اختصاص میدهند و سیاستگذاری برای آنها کار بسیار سنگینی برای همه دستگاههای فرهنگی و به ویژه آموزشوپرورش است.
وی با بیان اینکه اغلب این نسل به علت سن خاص خود کنشگران کنونی و آینده کشور هستند، عنوان کرد: نسل جدید برای هر فعالیتی از بستر آیتی استفاده میکند و قالب ارتباطات این نسل نیز کاملا مجازی است.
این مسئول با اشاره به اینکه نسل جدید طرفدار خلاقیت و روزآمدی هستند، ادامه داد: این نسل با تکرار و رکود میانه خوبی ندارد، غالباً قانون عرف خاصی را نمیپذیرند و به شدت نیاز به باور شدن دارد.
مدیر اداره فعالیتهای اجتماعی و تربیت سیاسی وزارت آموزشوپرورش با اشاره به اینکه این نسل غالباً همه را نقد میکنند، متذکر شد: نسل کنونی نسلی رسانهای است و بیش از هر نسل دیگری از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند که همین امر سبب میشود گاهی از ارزشهای رسمی یک جامعه نیز فاصله گیرند، همچنین در بسیاری از مواقع نیز قابل پیشبینی نیستند.
وی با تاکید بر اینکه در مواجهه با نسل جدید نمیتوانیم صورت مسئله را پاک کنیم و باید سیاستها و برنامهریزیها با توجه به واقعیتی که هست باشد، گفت: براساس آوردههای علمی و مطالعاتی که انجام شده بیشترین خلاقیتها، ابتکارات و نوآوریها در زمان فراغت دانشآموزان بوده پس اگر برنامهریزی و سیاستگذاری مناسب برای این ایام نداشته باشیم شاهد بیشترین بزهکاریها و انحرافات اجتماعی خواهیم بود.
سبحانی با توضیح اینکه اگر میانگین عمر انسان را ۷۵ سال در نظر بگیریم ۲۵ سال آن را در ایام اوقتفراغت سپری میشود، عنوان کرد: خود این موضوع به تنهایی نشاندهنده اهمیت این ایام برای انسان است.
وی با اشاره به فرا رسیدن فرارسیدن چهاردهم خرداد سالروز رحلت جانگداز امام خمینی (ره)، یادآور شد: امیدواریم راه امام راه ما و اندیشههای ایشان چراغ زندگی همه قرار گیرد که در همین راستا شیوهنامهای طراحی و تنظیم شده است که سیاستها، برنامهها و رویکردهای وزارت آموزشوپرورش در سالروز رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی در آن بیان شده است.
این مسئول با تاکید بر اینکه همه ما موظف هستیم که برای تبیین و ترویج اندیشههای والای حضرت امام راحل در حد شایستگی ایشان و دینی که بر عهده ما است تلاش کنیم، ادامه داد: با توجه به مصادف شدن ایام ارتحال امام با امتحانات دانشآموزان، سیاست آموزشوپرورش باید تمرکززدایی هم در زمان و هم در مکان باشد به این معنی که در طول سال نیز برنامههای مختلفی در راستای ترویج و تبیین اندیشههای امام (ره) اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه اندیشهها و روش و منش امام راحل هنوز برای این نسل به خوب شناخته شده نیست، اضافه کرد: با توجه به همین موضوع ویژگیهای شخصیتی و اندیشههای والای امام راحل باید به نسل جدید تبیین و منتقل شود.
سبحانی با اشاره به موضوع تشکلهای دانشآموزی، عنوان کرد: این تشکلها مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است که میتوانند در مدارس فعالیت داشته باشند، لذا باید در ادارهکل زنجان نیز شورای هماهنگی تشکلهای دانشآموزی با مسئولیت معاون پرورشی ایجاد شود.
این مسئول ادامه داد: تشکلهای دانشآموزی با وجود اینکه استقلال دارند خود را زیر چتر معاونت پرورشی ادارهکل میدانند که همسویی این دو باهم از برگزاری برنامههای تکراری و شاید آسیبزا جلوگیری میکند که با توجه به همین موضوع توصیه میکنیم همسویی و همگرایی این تشکلها حتما در استانها حاکم باشد.
وی با بیان اینکه شوراهای دانشآموزی را باید دریابید، افزود: شوراهای دانشآموزی باید ارزیابی شود و در بازدیدهایی که از مدارس انجام میشود باید با آنها نیز گفتوگو کرد زیرا اعضای این شوراها، دانشآموزانی مطالبهگر، فعال و بالنده هستند که باید دیده شوند.
مدیر اداره فعالیتهای اجتماعی و تربیت سیاسی وزارت آموزشوپرورش با توضیح اینکه شوراهای دانشآموزی استعدادهای خوبی دارند که باید برای بروز این استعدادها دورههای آموزشی و مهارتی برای آنان برگزار شود تا تصور نکنند تنها انتخاباتی برگزار شده است، زیرا آنان دنبال مجال و فرصتی هستند که حرف بزنند، متذکر شد: شوراهای دانشآموزی تمرین مشارکتجویی و مسئولیتپذیری است و دانشآموزانی که در این مسیر قرار میگیرند در آینده مدیران و برنامهریزانی موفق برای کشور خواهند بود.
سبحانی با بیان اینکه موضوع همیاران پلیس نیز از برنامههای تربیتی است، خاطرنشان کرد: این موضوع طی چند سال اخیر مقداری کمرنگ شده است و این امر در حالی است که بسیاری از دانشآموزان تمایل دارند همیار پلیس شوند و فرهنگسازی در این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است.
انتهای پیام