فیلمی مستند که دخالت و کنترل آمریکا بر رژیم سابق یمن را برملا می‌کند

فیلم مستندی که توسط شبکه المسیره تهیه شده است، صحنه‌ها و اسنادی را برای اولین بار در مورد ماهیت فعالیت نظامی و اطلاعاتی آمریکا در یمن در آغاز هزاره سوم نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری المسیره، فیلم «کنترل» به مرحله نفوذ آمریکا به یمن از دروازه آموزش ارتش یمن و ارسال محموله‌های تجهیزات و تسلیحات می‌پردازد که بعدها معلوم شد تجهیزاتی برای تأسیس دفتر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در یمن بوده است.

یک سند محرمانه صادر شده توسط سفارت یمن در واشنگتن در اوایل سال ۲۰۰۲ نشان می‌دهد که ملاقاتی در مقر سیا بین جیم هیوز، مدیر بخش خاورمیانه در این آژانس و عبدالوهاب الحجری، سفیر یمن در واشنگتن صورت گرفت. در این دیدار هیوز به الحجری اطلاع داد که سیا درحال آماده سازی طرحی برای فعالیت در یمن است و تجهیزات و داده‌های اطلاعاتی را برای اتخاذ اقدامات اجرایی در اختیار قرار خواهد داد. وی گفت که مذاکره درباره این طرح میان وزارت خارجه و دفاع، شورای امنیت ملی، فرماندهی مرکزی و تحقیقات فدرال(اف.بی. آی) با هماهنگی سفیر آمریکا و مدیر دفتر سیا در صنعا صورت گرفت. هیوز گفت که علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین یمن در دیدار با رئیس سیا دستور داد که کلیه امکانات مستقیماً در اختیار مدیر دفتر سیا در یمن قرار گیرد.

در چارچوب اقدامات اجرایی برای ایجاد دفتر سیا در صنعا، سند دیگری که در سال ۲۰۰۲ توسط وزارت کشور صادر شد، ملاقاتی را بین رشاد العلیمی، وزیر کشور پیشین و ادموند هال، سفیر پیشین آمریکا نشان می‌دهد. طبق سند دیگری که در سال ۲۰۰۲ توسط وزارت خارجه یمن صادر شد، ادموند هال تأیید کرده بود که ساخت یک اتاق عملیات برای سیا مستلزم انتقال تجهیزات الکترونیکی از طریق یک سری سفرهای متوالی است که به دلیل محرمانه بودن و مدرن بودن فناوری مورد استفاده نباید در فرودگاه مورد بازرسی قرار گیرند.

در یک حادثه قابل توجه، سندی که در سال ۲۰۰۲ توسط اداره کل اطلاعات نظامی وزارت دفاع صادر شد، ورود محموله‌ای از تجهیزات و دستگاه‌ها را بدون اطلاع قبلی با هواپیمای آلبرت کالاند، فرمانده عملیات نیروهای ویژه آمریکا فاش کرد. این فرمانده مدیریت فرودگاه را با ادعای اینکه این محموله کمکی برای نیروهای ویژه یمن است گمراه کرد؛ اما بعدا مشخص شد که این محموله به سفارت آمریکا در صنعا رفته است.

به گفته سرلشکر احمد معیاد، مدیر پیشین فرودگاه بین‌المللی صنعا، هواپیماهای نظامی آمریکایی پس از سال ۲۰۰۲ به طور گسترده در یمن رفت و آمد داشتند. وی همچنین ورود عناصر صهیونیستی با پاسپورت‌های آمریکایی و اروپایی را فاش و اشاره کرد که این عناصر بدون پایبندی به اقدامات رسمی وارد فرودگاه می‌شدند.

مارس ۲۰۰۳، در سندی که توسط وزارت خارجه یمن صادر شد، آمده بود که گزارشی که کنسول افتخاری یمن در میشیگان تهیه کرده بود، حاکی از افزایش موارد استخدام در میان اقلیت‌ها توسط سرویس‌های امنیتی و دفاعی آمریکا است. این افراد باید تابعیت خود را کنار می‌گذاشتند تا برای انجام فعالیت‌های مشخص به یمن و کشورهای همسایه اعزام شوند و این به آمریکا این امکان را می‌داد که در صورت دستگیری آنها، به عنوان شهروند آمریکایی خواهان آزادی‌شان شود.

در مورد فعالیت اطلاعاتی آمریکا در یمن، براساس سندی که توسط اداره اطلاعات نظامی تحت یک برچسب فوق سری در سپتامبر ۲۰۰۲ صادر شد، تحرکات عناصر آمریکایی در صنعا، پایتخت و برخی شهرهای بزرگ بدون اطلاع قبلی رصد شد. همچنین حضور عناصر آمریکایی در صحنه‌های برخی از حوادث امنیتی و انفجارها در صنعا رصد شد.

در مورد فعالیت آمریکایی‌ها در سواحل یمن، این فیلم فایل‌های انحصاری از آموزش نیروهای ویژه یمن توسط افسران نیروی دریایی آمریکا در حضور مستین رابسون، فرمانده نیروهای آمریکایی در شاخ آفریقا را فاش کرد. این فیلم همچنین برگزاری یک مانور تحت نظارت آمریکا در ساحل غربی را نشان داد.

براساس شهادت سرتیپ عبدالواحد المیدان، مدیر مؤسسه دریانوردی، هدف گیری آمریکایی‌ها بر تسلیحات نیروهای دریایی و پدافند ساحلی و ایجاد پلیس گارد ساحلی به عنوان جایگزینی برای نیروهای دریایی تأثیر گذاشته است. جلال الرویشان، معاون سابق دستگاه امنیت ملی گفت که اجازه ندادن به یمن یا دیگر کشورهای حوزه دریای سرخ برای ایجاد نیروهای دریایی با تلاش آمریکا برای حفظ امنیت رژیم صهیونیستی مرتبط است.

این مستند فایل‌های انحصاری از بازدید سربازان آمریکایی از پادگان گارد ریاست جمهوری در جنوب صنعا برای اطلاع از تشکل‌ها و تسلیحات نظامی را در حضور سربازان و کارشناسان آمریکایی از جمله ادموند هال و گری لین هارل، فرمانده عملیات ویژه آمریکا منتشر کرد. این مستند به این نتیجه رسید که پادگان‌های نیروهای ویژه احمد علی عبدالله صالح، پسر رئیس جمهور پیشین یمن مرکز فعالیت نظامی آمریکا در صنعا بود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402023119759
  • خبرنگار : 71516

برچسب‌ها