فریبا اسدی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: وقتی میگوییم مادری دارای دیابت بارداری است یعنی انسولین نمیتواند قند بدن را مصرف کند در نتیجه قند در بدن مادر انباشته می شود و مقدار قند بیشتری به جنین می رسد و جنین تپل می شود و احتمال زایمان سخت و سزارین را بالا می برد و احتمال اینکه جنین حین زایمان به علت وزن بالا در کانال زایمان قرار نگیرد، وجود دارد.
یک کارشناس مامایی ادامه داد: بعد از تولد دیگر به جنین به میزان قبل، قند نمی رسد و از آن منبع انباشته جدا می شود و ممکن است دچار کمبود قند و اُفت هوشیاری و ضعف نوزاد شود که منجر به بستری او شود.
وی افزود: همه مادران باردار در شش هفتگی آزمایشات مختلفی از جمله دیابت را می دهند که اگر در بدن مادر عوامل خطر وجود داشته باشد آزمایش تکمیلی دیابت به صورت ناشتا گرفته می شود و براساس میزان بالا بودن دیابت یا با رژیم غذایی مناسب و دارو و یا با دریافت انسولین کنترل می شود.
اسدی خاطرنشان کرد: دیابت بارداری با دیابت های دیگر متفاوت است به طوریکه در بارداری قندخون بالاتر از ۹۳ به بالا دیابت اما خارج از دوران بارداری ۱۲۶ به بالا دیابت محسوب می شود و در این حالت ممکن است متخصص تشخیص دهد با رژیم غذایی یا دارو می شود کنترلش کرد.
وی یادآور شد: دیابت نوع یک یعنی دیابتی که از بدو تولد در دوره نوزادی و کودکی با فرد همراه است و دیابت نوع دو در دوران میانسالی ایجاد می شود اما دیابت بارداری از قبل وجود نداشته و می تواند ناشی از تغییرات هورمون ها و برهم خوردن متابولیسم انسولین در بدن مادر باشد، گاهی هم امکان دارد فردی دچار دیابت باشد اما متوجه نشده و با بارداری متوجه این موضوع شود.
این کارشناس مامایی با بیان اینکه اگر دیابت قبل از بارداری وجود داشته باشد ممکن است بعد از اتمام بارداری هم همچنان باقی بماند، گفت: اگر مادر بارداری در حین بارداری متوجه دیابتی شود که از قبل هم وجود داشته اما به صورت خاموش بوده، ممکن است با اتمام بارداری همچنان این نوع از دیابت را به همراه داشته باشد.
وی افزود: مادری که به هنگام بارداری با برهم خوردن متابولیسم بدن و جابه جایی انسولین بدنش دچار دیابت می شود با پایان بارداری از بین خواهد رفت اما افرادی هم وجود دارند که از قبل مبتلا به دیابت نبوده و با بارداری به وجود آمده و بعد از پایان بارداری پس از گذشت ۴۰ روز از زایمان و انجام آزمایش اگر میزان قند بالا باشد دیابت در فرد ماندگار شده و با تولد نوزاد از بین نرفته است.
اسدی با بیان اینکه عوامل مختلفی باعث دیابت در مادر می شود، تصریح کرد: افرادی که وزن بالا داشته، سن بالای ۲۵ سال دارند، در خانواده سابقه دیابت وجود دارد، سابقه زایمان زودرس و سقط دارند، احتمال اینکه دیابت بارداری بگیرند از بقیه افراد بیشتر است.
وی در پایان توصیه کرد: مادران باید در دوران بارداری تحت نظر پزشک باشند و به رژیم غذایی خود اهمیت دهند و از خوردن بیش از اندازه شیرینی ها خودداری و از مواد با قند طبیعی استفاده کرده و حتی الامکان از خوردن قندهای مصنوعی مثل شیرینی، شکر و مربا جلوگیری کنند.
انتهای پیام