رضا داوودی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به معضل چند دههای ورود فاضلاب به رودخانه قرهسو خصوصا در محدوده بین کمربندی غربی و شرقی که به منظر شهری این رودخانه به شدت آسیب زده بود، گفت: با اقداماتی که انجام شد، دیگر فاضلاب در این محدوده وارد رودخانه قرهسو نخواهد شد.
وی از جمع آوری فاضلاب بخش شمالی شهر کرمانشاه شامل شهرکهای تعاون، معلم، رودکی، ظفر، مسکن، کارمندان، بلوار طاقبستان و ... خبر داد که با استفاده از ظرفیت ایستگاه پمپاژ به محلی در نزدیکی تصفیه خانه فعلی شهر کرمانشاه منتقل می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه در گذشته به طور متوسط حدود ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه و در برخی ایام پیک تا ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه نیز فاضلاب در این محدوده وارد رودخانه قره سو میشد، جداسازی این میزان فاضلاب را کار بزرگی برشمرد که بالاخره بعد از چند دهه انجام شده است.
داوودی هزینهای که برای اجرای این کار صورت گرفته را بیش از ۱۰ میلیارد تومان برآورد کرد که با کار شبانه روزی به نتیجه رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه جداسازی و انتقال این فاضلاب به نقطه دیگر به معنای تصفیه آن نیست، عنوان کرد: قرار نیست این پساب تصفیه شود، زیرا ظرفیت تصفیه خانه فعلی شهر کرمانشاه جوابگو تصفیه این میزان فاضلاب نیست و اکنون تنها یک سوم فاضلاب شهر کرمانشاه را تصفیه میکند و در حال حاضر برای بخشهای میانی و شمالی شهر تصفیه خانه فاضلاب در مدار بهرهبرداری نداریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه اضافه کرد: هدف این بود که این فاضلاب از محدوده محیط و منظر شهری دور شود تا دستگاههای متولی بتوانند با لایروبی رودخانه و ایجاد مبلمان شهری، منظری مناسب به رودخانه قره سو بدهند.
به گفته داوودی، یکی از منشاءهای ورود فاضلاب به رودخانه قرهسو از طریق چم بشیر بود که اکنون با اجرای این طرح هیچ فاضلابی از طریق شرکت آب و فاضلاب وارد چم بشیر هم نمیشود.
وی درباره ورود فاضلاب روستاهای بالادست به رودخانه قره سو نیز گفت: میزان ورودی این فاضلاب آنقدر قابل توجه نیست و رودخانه قره سو توان خودپالایی آن را دارد.
تکمیل تاسیسات فاضلاب شهر کرمانشاه ۴۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار میخواهد
وی جداسازی کامل فاضلاب از رودخاه قره سو را نیازمند تکمیل تاسیسات فاضلاب شهر کرمانشاه دانست و خاطرنشان کرد: اجرای کامل تاسیسات فاضلاب شهر کرمانشاه برای تصفیه همه فاضلاب شهر به نرخ امروز نزدیک به ۴۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه احداث تصفیهخانه شماره ۲ و ۳ را از مهمترین بخشهای این طرح دانست که در مجموع بین ۲۳۰۰ تا ۲۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند و تاکید کرد: هریک از این تصفیه خانه ها برای تصفیه فاضلاب ۴۰۰ هزار نفر جوابگو خواهد بود.
داوودی ساخت ایستگاه پمپاژ شماره ۴ و تکمیل دو ایستگاه پمپاژ شماره ۲ و ۳ را از دیگر بخشهای طرح ساماندهی کامل فاضلاب شهر کرمانشاه برشمرد و افزود: به علاوه تکمیل خطوط انتقال و اجرای ۴۷۱ کیلومتر شبکه نیز باید انجام شود، زیرا اکنون در بخشهایی از بافت قدیمی شهر کرمانشاه با سیستمهای سنتی جمع آوری فاضلاب مواجهیم که کار ما را بسیار دشوار کرده است.
تصفیه خانه شماره ۲ در صورت تامین مالی۳ سال دیگر به بهرهبرداری میرسد
وی اشارهای هم به آخرین وضعیت تصفیه خانه شماره ۲ فاضلاب شهر کرمانشاه داشت که عملیات اجرایی آن از چندی قبل آغاز شد و اکنون اگرچه حدود هشت درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما روند اجرای کار مناسب است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه ظرفیت این تصفیه خانه را برای جمعیت ۴۰۰ هزار نفر اعلام کرد که توسط قرارگاه خاتم الانبیا(ص) در حال احداث است و یادآور شد: تکمیل این طرح به نرخ امروز هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و در صورت تامین مالی سه سال دیگر به بهرهبرداری خواهد رسید.
داوودی از تصفیه خانه شماره ۲ کرمانشاه به عنوان یک پروژه بزرگ ملی یاد کرد که مصوبه سفر رئیس جمهور هم هست و ادامه داد: در سفر رئیس جمهور ۸۰۰ میلیارد تومان برای این طرح مصوب شد که ۲۵۰ میلیارد تومان آن از محل تهاتر نفت، ۲۵۰ میلیارد تومان از محل ماده ۵۶ و ۳۰۰ میلیارد تومان از محل قانون بودجه است.
وی اظهار کرد: از محل قانون بودجه مقرر شد سالی ۱۰۰ میلیارد تومان به این تصفیه خانه اختصاص یابد، از محل تهاتر نفت نیز تا کنون ۴۵ میلیارد تومان داده شده و از محل ماده ۵۶ نیز هنوز اعتباری دریافت نکرده ایم.
انتهای پیام