• چهارشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۷:۴۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402022716955
  • خبرنگار : 50181

/قره سو بیمار است/

مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه: از پایان اردیبهشت نباید فاضلاب وارد "قره‌سو" شود

مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه: از پایان اردیبهشت نباید فاضلاب وارد "قره‌سو" شود

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه از تعیین تکلیف حقوقی ساماندهی رودخانه "قره‌سو" بعد از چندین سال بلاتکلیفی خبر داد و گفت: مقرر شده از آخر اردیبهشت دیگر شاهد ورود فاضلاب به رودخانه قره‌سو نباشیم.

افشین یگانه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت نامناسب رودخانه قره‌سو که به یک نقطه بحرانی برای شهر کرمانشاه تبدیل شده، افزود: استاندار کرمانشاه تعیین تکلیف این رودخانه را به مدیریت بحران استان سپرده و ما نیز در این زمینه کوتاه نخواهیم آمد.

وی با بیان اینکه بعد از چندین سال وقفه بالاخره رودخانه قره‌سو از نظر حقوقی تعیین تکلیف شد، افزود: مقرر شده شرکت آب منطقه‌ای با حفظ مالکیت، بهره‌برداری از رودخانه قره‌سو در داخل شهر کرمانشاه را به شهرداری بسپارد.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه  با بیان اینکه وظیفه اصلی ساماندهی رودخانه قره سود بر عهده سه دستگاه شهرداری، آب منطقه‌ای و آب و فاضلاب است، تاکید کرد: شرکت آب و فاضلاب وظیفه دارد جلوی ورود فاضلاب به رودخانه را بگیرد. شهرداری و آب منطقه‌ای لایروبی را انجام دهند و در نهایت شهرداری نسبت به زیباسازی حاشیه رودخانه اقدام کند.

یگانه ورود فاضلاب را یکی از اصلی‌ترین مشکلات رودخانه قره‌سو برشمرد و با انتقاد از اینکه از حدود ۱۹ نقطه شاهد ورود بخشی از فاضلاب شهر کرمانشاه به این رودخانه هستیم، گفت: مقرر شده شرکت آب و فاضلاب با جمع‌آوری فاضلاب در این نقاط و پمپاژ آنها به تصفیه خانه کنونی واقع در جنوب شرق شهر کرمانشاه، جلوی ورود فاضلاب به قره سو را بگیرد.

وی مهلتی که برای جمع آوری فاضلاب به شرکت آب و فاضلاب داده شده بود را تا پایان فروردین ماه اعلام کرد که چون مشکلاتی در زمینه خرید تجهیزات و پمپ‌های تخصصی وجود داشت، این مهلت تا پایان اردیبهشت ماه تمدید شد.

به گفته این مسئول، بعد از پایان اردیبهشت دیگر نباید هیچ فاضلاب خامی وارد رودخانه قره سو شود.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با بیان اینکه تصفیه خانه موجود شهر کرمانشاه ظرفیت تصفیه فاضلابی که قرار است از این نقاط پمپاژ شود را دارد، یادآور شد: البته اکنون تصفیه خانه شماره دو شهر نیز در دست احداث است که با بهره‌برداری از آن دیگر نیازی به پمپاژ فاضلاب به تصفیه خانه قدیمی نیست و فاضلاب خامی که اکنون وارد قره‌سو می شود، از طریق یک خط لوله به تصفیه خانه شماره دو هدایت خواهد شد.

یگانه خاطرنشان کرد: بعد از تعیین تکلیف فاضلاب، کارهای لایروبی رودخانه توسط آب منطقه‌ای و شهرداری انجام خواهد شد و در نهایت زیباسازی کریدور چپ و راست رودخانه، ایجاد فضای سبز و اجرای المان‌های شهری توسط شهرداری انجام می‌شود.

وی یکی از مشکلات دیگر رودخانه قره سو را کمبود آب رودخانه به دلیل شرایط خشکسالی دانست و عنوان کرد: برای این منظور نیز سه راهکار در دست بررسی است که اولین راهکار ایجاد تصفیه خانه شماره سه شهر کرمانشاه برای تصفیه فاضلاب شهرک های غربی کرمانشاه خواهد بود که در نزدیکی منطقه کرناچی احداث می‌شود و خروجی آن وارد رودخانه قره‌سو خواهد شد.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه عنوان کرد: این آب به هیچ عنوان بار آلودگی نداشته و کیفیت آن مانند آب باران خواهد بود و حتی برای مصارف کشاورزی و آبیاری فضای سبز نیز قابل استفاده است.

یگانه دومین راهکار را اجرای سامانه سردسیری دانست که از محل این طرح آب در رودخانه قره سو نیز به گردش در خواهد آمد.

وی خاطرنشان کرد: راهکار سوم ایجاد بندهای مختلف در مسیر رودخانه از محل پل غربی تا پل شرقی است و آب به صورت پمپاژ بین این بندها در گردش خواهد بود و در نهایت حوضچه‌هایی ایجاد می‌شود که همیشه آب دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با بیان اینکه سد لاستیکی قره‌سو که در گذشته ساخته شده نیز می تواند یکی از این بندها باشد، گفت: با اجرای این طرح آب در رودخانه حفظ خواهد شد و دیگر شاهد خشکی قره‌سو نیستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha