این ۵ مخاطره استان گلستان را تهدید می‌کند!

مدیرکل مدیریت بحران گلستان با اشاره به وجود پنج مخاطره طبیعی در استان، گفت: سیل نخستین مخاطره‌ای است که گلستان را تهدید می کند.

نعمت‌الله حاجی‌زاده در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه قانون جدید مدیریت بحران از سال ۱۳۹۸ ابلاغ شد، اظهار کرد: روح حاکم بر قانون جدید مدیریت بحران حاکی از آن است که از مطالعات علمی، پژوهشی و دانشگاه‌ها استفاده شود تا بتوان در سایه آموزش و مطالعات در سطح استان در چهار مرحله چرخه مدیریت بحران اعم از پیشگیری، آمادگی پاسخ، بازسازی و بازتوانی به خوبی عمل کرد.

وی ادامه داد: با این نگاه دو سند آمادگی و پاسخ و کاهش حوادث و سوانح با مشارکت یکی از دانشگاه‌های معتبر استان و اساتید برجسته در حال تدوین است و خروجی این اسناد نشان می‌دهد مخاطراتی که استان را تهدید می‌کند به ترتیب شامل سیل، خشکسالی، آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، حوادث جاده‌ای و زلزله است.

مدیرکل مدیریت بحران گلستان تأکید کرد: این پنج مورد جزء مخاطراتی است که استان گلستان را تهدید می‌کند و باید در بحث پیشگیری، مقابله و پاسخ اقدامات لازم انجام شود تا اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از خسارت در دستور کار قرار گیرد.

حاجی‌زاده به خسارت حریق در فصل گرما اشاره کرد و توضیح داد: ۶۸ درصد مساحت استان گلستان را مراتع و جنگل‌ها تشکیل می‌دهد و اداره کل محیط زیست و منابع طبیعی و آبخیزداری عهده دار این عرصه‌ها هستند.

وی اضافه کرد: نقش اداره کل مدیریت بحران هماهنگ‌کننده بین دستگاه‌ها است و بر اساس قانون مدیریت بحران، دستگاه‌های تخصصی در راستای وظیفه‌مندی خود با همکاری دستگاه‌های همکار و پشتیبان در زمان وقوع بحران وارد عرصه می‌شوند، همچنین در کنار این دستگاه‌ها،  هلال احمر، بسیج، نیروهای مردمی، فرمانداران، بخشداران و دهیاران هم در مواقع حریق وارد میدان می‌شوند.

کاهش ۸۰ درصدی حریق در گلستان


مدیرکل مدیریت بحران گلستان با بیان اینکه در فصل تابستان، رویش‌های گیاهی بهاره خشک می‌شوند که همین مسأله احتمال آتش سوزی را افزایش می‌دهد، گفت: گرمای هوا علت دیگر وقوع حریق در فصل تابستان است، از سویی دیگر ۶ هزار و ۸۰۰ کیلومتر مرز مشترک بین مزارع کشاورزی با عرصه‌های جنگلی و مراتع در گلستان وجود دارد که آتش زدن کاه‌وکلش خود زمینه‌ساز وقوع حریق در عرصه‌های منابع طبیعی است.

حاجی‌زاده با تأکید بر اینکه در سفر نخست رئیس جمهور به گلستان اعتبارات خوبی از محل مدیریت بحران به اداره کل محیط زیست و منابع طبیعی اختصاص یافت، یادآور شد: ۱۰ میلیارد تومان در اختیار محیط زیست قرار گرفت تا تجهیزات موردنیاز برای مقابله با حریق را خریداری کند.

وی متذکر شد: خوشبختانه گروه‌های مردمی هم تحت عنوان دیده‌بان‌های آتش، همیاران طبیعت و همیاران محیط‌بان همیشه برای کنترل حریق وارد میدان می‌شوند و در نتیجه این هم‌افزایی، وسعت حریق در گلستان طی سال گذشته کاهش ۸۰ درصدی داشت.

مدیرکل مدیریت بحران گلستان به اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با مخاطرات ناشی از زلزله در گلستان اشاره کرد و توضیح داد: بنیاد مسکن و راه و شهرسازی از جمله دستگاه‌های تخصصی در حوزه مقاوم‌سازی شهری و روستایی به شمار ‌می‌روند و مدیریت بحران در این موضوع نقش هماهنگی و مطالبه‌گری را بر عهده دارد.

به گفته حاجی‌زاده؛ موضوع ناایمن بودن مسکن در بخش شهری و روستایی در جلسات متعدد مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد از اعتبارات ملی و استانی برای مقاوم‌سازی این ساختمان‌ها استفاده شود تا در مواقع بحران شاهد اتفاقات ناگوار نباشیم.

وی با بیان اینکه همه دستگاه‌های اجرایی و عملیاتی عضو ستاد مدیریت بحران هستند و در راستای آموزش به کارکنان و جامعه مخاطب خود و همچنین برگزاری مانور اقدام می‌کنند، افزود: سال گذشته حدود ۳۰۰ مانور به همت دستگاه‌های اجرایی در گلستان برگزار شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۵
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402022515923
  • خبرنگار : 50491