علی دیانتی در گفت و گوبا ایسنا با بیان اینکه با افزایش بیش از ۱۰ درصدی سطح زیرکشت نسبت به سال قبل ۳۹۹ هکتار از اراضی استان زیر کشت گل محمدی قرار دارد که ۲۲۲ هکتار از باغات بارور و مابقی به صورت نهال است، اظهارکرد: میزان تولید گل تر از اراضی زیر کشت این محصول در استان بیش از ۷۵۰ تن است که ۱۰ درصد از رشد برخوردار است.
وی با بیان اینکه زمان برداشت گل محمدی از اواخر اردیبهشت ماه شروع و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد، بیان کرد: ارقام گل محمدی موجود استان رقمهای مخصوص گلاب به منظور گلابکشی و رقم مربایی برای تهیه مربا و مارمالاد است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار۳.۶۰۰ کیلوگرم است، اضافه کرد: ارقام مورد استفاده برای کشت این محصول در سطح استان اغلب گل محمدی خوی بوده و از ارقام محلی کاشان نیز به صورت محدود برای کشت استفاده میشود که بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستانهای خوی و ارومیه است.
وی با اشاره به مصارف گل محمدی اضافه کرد: از ۸۰ درصد محصولات برای عرقگیری، و مابقی به صورت گلبرگ خشک برای تهیه گل قند، مربا و سایر مصارف خوراکی، مصرف تازه خوری و حدود پنج درصد به صورت غنچه خشک به منظور صادرات استفاده میشود.
دیانتی با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از کشت این گیاه دارویی افزود: رویکرد سازمان در جهت افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است به طوریکه در سال۱۴۰۱ و در جهت حمایت از کشت گیاهان کم آب بر ۱۷ هکتار گلستان از طریق تهیه نهال گل محمدی کشت بافتی و از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه در شهرستانهای حوزه دریاچه شامل ارومیه، سلماس، مهاباد، بوکان، تکاب و اشنویه توزیع شد.
وی اضافه کرد: در راستای حمایت از کشت گیاهان کم آب بر، برای توسعه سطح زیر کشت از طریق واگذاری اراضی ملی در خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه، توزیع نهال یارانهدار گل محمدی در بین متقاضیان و راهنمایی فنی برای بهبود تولید و این مسئول تاکید کرد: به دلیل کم توقع بودن در نیاز آبی، این محصول میتواند در اراضی و مراتع فقیر و تخریب شده خود را با شرایط نامساعد وفق داده و از تخریب اراضی ملی جلوگیری کند.
وی ادامه داد: گل محمدی با دارا بودن مزایای بسیار، گیاهی با اهمیت برای کشور است که نیازمند تجاریسازی است.
انتهای پیام