سفیر آمریکا مجبور به عذرخواهی از آفریقای جنوبی شد

وزارت خارجه آفریقای جنوبی اعلام کرد که سفیر آمریکا بابت اظهاراتش در مورد کمک تسلیحاتی کیپ‌تاون به روسیه عذرخواهی کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این ادعا روابط دیپلماتیک دو کشور را درگیر تنش کرد.

دپارتمان روابط و همکاری های بین المللی آفریقای جنوبی (DIRCO) اعلام کرد که روبن بریگتی، سفیر آمریکا از دولت و مردم آفریقای جنوبی به دلیل اظهاراتش عذرخواهی کرده است.

وزارت خارجه آفریقای جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «پس از دیدار امروز، سفیر روبن بریگتی اعتراف کرد که از مرز عبور کرده و از دولت و مردم آفریقای جنوبی عذرخواهی کرده است.»

بریگتی در توییتر خود نوشت: «از فرصتی که امروز عصر با نالدی پاندور، وزیر امور خارجه آمریکا به دست آمد و هرگونه برداشت نادرست ناشی از اظهارات عمومی خود را اصلاح کردم، سپاسگزارم. در گفتگوی خود، مجدداً بر شراکت قوی بین دو کشور و دستور کار مهمی که روسای جمهور ما به ما داده اند، تأکید کردم.»

به گفته کلایسون مونیلا، سخنگوی وزارت خارجه آفریقای جنوبی، کمیته‌ای که بر صادرات سلاح در آفریقای جنوبی نظارت دارد «هیچ سابقه‌ای از فروش تاییدشده سلاح توسط آفریقای جنوبی به روسیه در بازه زمانی مورد نظر (از زمان آغاز جنگ اوکراین) ندارد. اگر جرمی صورت گرفته باشد، قانون جاری خواهد شد».

روبن بریگتی، سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی هفته گذشته در کنفرانسی خبری مدعی شد که این کشور در دسامبر سال گذشته میلادی به صورت مخفیانه سلاح‌ها و مهمات خود را از طریق یک کشتی باری روسیه در پایگاه نیروی دریایی «سایمونز تاون» به روسیه فرستاده است.

او کمک تسلیحاتی آفریقای جنوبی به آمریکا را «کاملا غیرقابل‌قبول» دانست و گفت: واشنگتن مطمئن است که این سلاح‌ها در کشتی مذکور بارگیری شده‌اند و من حاضرم بر سر زندگی‌ام شرط ببندم که این گزاره دقیق است!   

سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی تایید کرد که تحقیقاتی در جریان است تا وقایع مربوط به پهلو گرفتن کشتی باری روسیه در بندر آفریقای جنوبی بررسی شود. او گفت که هنوز هیچ سندی که نشان‌دهنده بارگیری سلاح و مهمات توسط این کشتی باشد، پیدا نشده‌ است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در بررسی مستقل خود مدعی شده که این کشتی از ششم تا هشتم دسامبر سال گذشته در پایگاه نیروی دریایی آفریقای جنوبی بوده و کشتی باری روس به نام «لیدی آر» با شرکتی ارتباط دارد که به دلیل جابجایی سلاح برای روسیه، توسط آمریکا تحریم شده است.

این ماجرا می‌تواند آسیب زیادی به روابط آمریکا با این متحد مهم آفریقایی‌اش بزند، اما مونیلا در توییتر نوشت که کیپ‌تاون برای رابطه‌ای که با آمریکا دارد ارزش قائل است و این رابطه را « صمیمی، قوی و برای هردو کشور سودمند دانست».
وزارت خارجه از سفارت ایالات متحده در پرتوریا خواست تا از کانال های دیپلماتیک مستقر برای انتقال نگرانی ها یا شفاف سازی در مورد هرگونه سوء تفاهمی که ممکن است در روابط ایجاد شود استفاده کند. این آژانس گفت آفریقای جنوبی به دلیل داشتن یکی از سخت‌گیرانه‌ترین فرآیندها هنگام فروش سلاح به کشورها در سطح جهانی شناخته شده است. این فرآیند توسط کمیته کنترل تسلیحات کنوانسیون ملی (NCACC) مدیریت می شود که از طریق قانون پارلمان، قانون ملی کنترل تسلیحات متعارف ۴۱ سال ۲۰۰۲ (قانون NCAC) و قانون اساسی ایجاد شده است.

همچنین، آنتونی جی. بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز جمعه با نالدی پاندور، وزیر روابط و همکاری بین المللی آفریقای جنوبی گفت و گو کرد و بر اهمیت مشارکت استراتژیک ایالات متحده و آفریقای جنوبی تأکید کرد. بر اساس بیانیه متیو میلر، سخنگوی آمریکایی، او مجدداً بر همکاری در اولویت های مشترک از جمله بهداشت، تجارت و انرژی تاکید کرد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402022314442
  • خبرنگار : 71661