دوقلوهای جدانشدنی یک اپیدمی

«مرز» و «روزنه» نوشته توسکا لی را می‌توان دوقلوهای جدانشدنی نامید، داستانی که در «مرز» شروع می‌شود، در «روزنه» به پایان می‌رسد.

به گزارش ایسنا، در معرفی نشر شالگردن از این رمان‌ها که با ترجمه روشنک آرامش منتشر شده،  آمده است: در شروع رمان «مرز» ما شاهد گسترش یک بیماری واگیردار هستیم، یک بیماری که بشریت را تهدید می‌کند و قرار است دنیا را به پایان برساند. یک بیماری که منشا آن، اپیدمی‌اش و درمانش در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است. قهرمان ما یک نفر نیست، بلکه مجموع کسانی هستند که برای بهتر شدن مفهوم زندگی تلاش می‌کنند.

در انتهای کتاب «مرز» شاهد آن بودیم که بیماری کشنده و واگیرداری کل ایالات متحده را در برگرفته، هیچ راه نجاتی وجود ندارد جز پیشگیری و ایمن‌سازی با واکسن، پس تا آن روز مردم باید در قرنطینه به سر ببرند و از دستکش و ماسک استفاده کنند. نوح که با شنیدن اسمش به یاد کشتی ساختن و نجات بشر می‌افتیم، این‌جا هم دست به کار شده و با ساختن پناهگاه بی‌نظیری، چندین نفر را از مرگ و بیماری نجات می‌دهد، که اگر دنیا بر اثر بیماری از بین رفت، نسل بشر منقرض نشود.

شش ماه تمام قهرمانان ما در زیرزمینی بزرگ و مدرن زندگی می‌کنند و در انتظار باز شدن درهای پناهگاه و مواجه شدن با دنیای جدیدی هستند که نمی‌دانند چگونه خواهد بود.

«روزنه» از پناهگاه شروع می‌شود و اتفاقات شش ماه را خلاصه می‌کند، دردها، رنج‌ها، دوستی‌ها، عشق‌ها و مصیبت‌ها را به تصویر می‌کشد، به ما نشان می‌دهد که آدم در شرایط دشوار ممکن است به چه موجودی بدل شود. درهای پناهگاه باز می‌شوند، اما نجات‌یافتگان ما نمی‌دانند با چه مشکلاتی قرار است دست‌وپنجه نرم کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۸:۴۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1402021710758
  • خبرنگار : 71573