به گزارش ایسنا، در بسیاری از استانها واحدهای مجاز استخراج رمز ارز نیز وجود دارد که در سالهای اخیر بهعلت کمبود برق در فصل تابستان برای فعالیت این واحدها محدودیتهایی در نظر گرفته میشود.
بسیاری از افراد علاقهمند به سرمایهگذاری در حوزه استخراج رمز ارز اطلاعی از نحوه اخذ مجوزات لازم ندارند و نمیدانند که باید در گام اول به کدام دستگاه اجرایی مراجعه کنند و آیا در منطقه محل سکونت آنها امکان راهاندازی واحد استخراج رمز ارز وجود دارد؟
بسیاری از فعالان حوزه استخراج رمز ارز معتقدند که دیگر استخراج رمز ارز جذابیت چندانی ندارد و سوددهی آن بسیار کم شده است، شاید یکی از دلایل آن بالا بودن نرخ برق مصرفی در مزارع استخراج رمز ارز باشد.
استقبال برای احداث واحد استخراج رمز ارز بسیار کم شده است
بهنام خسروی- معاون طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا در خصوص مجوزهای صادر شده برای واحدهای استخراج رمز ارز، اظهار کرد: مجوز برای راهاندازی واحدهای استخراج رمز ارز تنها در شهرکهای صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی صادر میشود.
وی افزود: البته وضعیت تامین زیرساخت برق در شهرکهای صنعتی بهگونهای است که امکان واگذاری مجوز برای ایجاد واحد استخراج رمز ارز وجود ندارد و یا بهصورت موردی صادر میشود.
خسروی با بیان اینکه قبل از صدور مجوز برای واحدهای استخراج رمز ارز باید سازمان صمت از ادارهکل حفاظت از محیط زیست و شرکت برق استعلامات لازم را انجام دهد، گفت: اگر جواب استعلام مثبت بود، مجوز صادر میشود.
معاون طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به اینکه استقبالی برای احداث و سرمایهگذاری در واحد استخراج رمز ارز در این استان وجود ندارد، توضیح داد: خیلی از افرادی که در سالهای گذشته پروانه بهرهبرداری و مجوز استخراج رمز ارز را دریافت کردهاند، بهدنبال ابطال پروانه خود هستند.
وی تاکید کرد: استخراج رمز ارز در حال حاضر به صرفه نیست، افرادی که بهصورت غیرمجاز اقدام به انجام استخراج رمز کنند، سریعا شناسایی میشوند، اما دیگر این کار جذابیتی ندارد و کار کردن در این حوزه توجیه اقتصادی چندانی ندارد.
در تمامی شهرستانها امکان تخصیص برق به واحدهای استخراج رمز ارز وجود ندارد
مجید فرهزاد- مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا در خصوص نحوه تخصیص برق به واحدهای استخراج رمز ارز مجاز در استان، اظهار کرد: در صورت ارائه مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت و ارائه نامه از شرکت شهرکهای صنعتی، به متقاضی شرایط و هزینههای مربوطه اعلام میشود و پس از پرداخت هزینهها و انجام تعهدات، اقدام لازم جهت واگذاری انشعاب صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه در تمامی شهرستانهای چهارمحال و بختیاری امکان تخصیص برق به واحدهای استخراج رمز ارز وجود ندارد، گفت: در حال حاضر شهرکهای صنعتی دستگرد و کوهرنگ دارای ظرفیت تخیصیص برق برای استخراج رمز ارز هستند و وظرفیت دیگر شهرستانهای استان برای احداث واحد مجاز استخراج رمز ارز تکمیل شده است.
فرهزاد در خصوص قیمت برقی که به مراکز استخراج رمز ارز مجاز در چهارمحال و بختیاری اختصاص داده میشود، توضیح داد: تا اواخر سال ۱۴۰۱ میانگین قیمت برق مراکز مجاز استخراج رمز ارز برای یک کیلووات ساعت ۱۶۵۷۴ریال بوده که در زمان اوج بار با ضریب دو و در زمان کم باری با ضریب نیم محاسبه میشد و برای سال جدید ابلاغیه جدید صادر خواهد شد و احتمال تغییر قیمت وجود دارد، همچنین باتوجه به ضرورت مدیریت مصرف در ایام پیک بار از نیمه خردادماه تا انتهای شهریور ماه برق این مراکز قطع میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری در پایان تاکید کرد: در سال گذشته ۱۸ مرکز غیرمجاز استخراج رمز ارز در این استان که شامل ۲۷۳ دستگاه ماینر بود، کشف و مورد پیگرد قانونی قرار گرفت، برق این مراکز قطع و مبلغ انرژی و خسارت مطابق با دستورالعمل مربوطه محاسبه و اخذ شد.
انتهای پیام
استخراج رمز ارز هنوز هم جذاب است؟
کلمه ارز دیجیتال و رمز ارز به گوش بسیاری از افراد جامعه آشنا است، اما کمتر کسی در مورد نحوه استفاده و استخراج آن آشنایی دارد، استخراج رمز ارز با دستگاههایی به نام ماینر انجام میشود که عموم این دستگاهها مصرف بالای برق دارند، سالهاست که جمعآوری دستگاههای غیرمجاز استخراج رمز ارز در کشور در دستور کار قرار دارد.