برای پیشگیری از جعل و کلاهبرداری چه کنیم؟

رئیس پلیس آگاهی استان هرمزگان توصیه های انتظامی را پیرامون پیشگیری از جعل و کلاهبرداری به شهروندان ارائه کرد.

سرهنگ عبدالمجید کرمی در گفت و گو با ایسنا، افزود: در هنگام خرید یا اجاره محل سکونت یا دفتر کار، از مالک بودن طرف مقابل اطمینان حاصل کنید و اسناد و اوراق بهادار را در محل‌هایی که امکان دسترسی دیگران وجود دارد، نگهداری نکنید.

وی بیان کرد: مدارک شناسایی خود اعم از "شناسنامه و کارت ملی" را در جای مطمئن نگهداری کنید و در صورت سرقت یا فقدان، موضوع را سریعا به مراکز صدور این مدارک اطلاع دهید همچنین چک های خود را فقط در شعب بانک‌ها نقد کرده و از دادن چک به دیگران در قبال دریافت وجه نقد، به شدت بپرهیزید.

سرهنگ کرمی ادامه داد: هیچ گاه با مشاهده یک آگهی تجاری در مطبوعات، به صحت آن اعتماد نکنید.

وی اعلام کرد: متن چک را شخصاً و با یک قلم بنویسید تا در صورت دست بردن در مندرجات چک، جعلی بودن آن مشخص شود، در هنگام مراجعه به بانک‌ها، مراقب کسانی باشید که پیشنهاد می‌کنند، چک شما را در قبال پرداخت آنی مبلغ آن، دریافت کنند.

رئیس پلیس آگاهی استان خاطرنشان کرد: برای اطمینان از اصالت یک سند، باید از مرجع صدور آن استعلام کنید، همیشه به پیشنهادهای خیلی خوبی که به شما داده می‌شود، شک کنید و همواره مراقب کسانی باشید که با غصب عناوینی نظیر مامور اداره اطلاعات، کارمند دادگستری، وکیل، مامور نیروی انتظامی با اهداف فریبکارانه به شما نزدیک می‌شوند.

سرهنگ کرمی بیان کرد: بهتر است برای هر حساب، از امضاء مخصوص و متفاوت استفاده کنید و امضاءهای بانکی، متفاوت با امضاءهای اسناد دیگر باشد و نیز در هنگام انجام معاملات و عقد قراردادها، مراقب افراد به ظاهر آراسته باشید و فریب چرب زبانی آنان را نخورید.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۹
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1402021609375
  • خبرنگار :