به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، جان لی، رئیس اجرایی هنگ کنگ گفت، این طرح پیشنهادی سهم کرسیهای منتخب مستقیم در شوراهای محلی را از حدود ۹۰ درصد به حدود ۲۰ درصد کاهش خواهد داد. این رقم حتی پایینتر از زمانی است که این شوراها برای اولین بار در دهه ۱۹۸۰ تاسیس شدند؛ زمانی که هنگ کنگ توسط انگلیس اداره میشد.
وی افزود، سایر ۴۷۰ کرسی توسط انتصابات دولتی، روسای کمیته محلی برونشهری و بقیه توسط کمیتههای محلی که توسط بسیاری از چهرههای حامی این سازمان تشکیل شدهاند، انتخاب خواهند شد.
جان لی تصریح کرد: من موافق نیستم که شمارش صحیح رایهای انتخابات به معنای دموکراسی باشد. مکانهای مختلف سیستم خودشان را دارند که باید تمامی ویژگیها و فاکتورهای آن مکان را در نظر گرفت.
این تغییرات انتخاباتی برنامهریزی شده به عنوان بخشی از کنترل فزاینده پکن بر هنگ کنگ، مستعمره سابق انگلیس تلقی میشود؛ شهری که بعد از بازگشت به چین در ۱۹۹۷، وعده استقلال را از سوی چین دریافت کرد.
همزمان با اینکه در گذشته شوراها عمدتا به امورات شهرداری از جمله سازماندهی پروژههای ساختوساز رسیدگی میکردند، رقابت برای کرسیهای نمایندگان ناحیه این شهر معمولا توجه کمی را به خود جلب میکرد؛ اما پس از آنکه کمپ حامی دموکراسی این شهر طی آخرین نظرسنجی در اوج اعتراضات ضد دولتی ۲۰۱۹ به پیروزی قاطع رسید، شوراهای آن اهمیت یافت.
لی در پایان خاطرنشان کرد که استعفاها و سایر مشکلات مربوط به رد صلاحیت باعث شده فقط حدود یک سوم از نمایندگان منتخب همچنان در شوراها فعالیت کنند.
انتهای پیام