رئیس مجمع نمایندگان کارگران خراسان رضوی:

شاهد رواج قرارداد شفاهی و موقت بازار کار هستیم

رئیس مجمع نمایندگان کارگران خراسان رضوی با بیان اینکه ۶۵ درصد جمعیت منطقه ترشیز را کارگران تشکیل می‌دهند، مطرح کرد: متأسفانه شاهد رواج قرارداد شفاهی و موقت در بازار کار هستیم.

مجتبی صادقی در گفت و گو با ایسنا خاطرنشان کرد: شیوع ویروس کرونا و در ادامه تورم و افزایش قیمت مواد اولیه، کارفرمایان منطقه ترشیز شامل شهرستان‌های کاشمر، بردسکن، خلیل‌آباد و کوهسرخ و دیگر مناطق را با مشکلاتی مواجه ساخت و به تبع برای جبران بخشی از ضررهایشان نیروها را کاهش دادند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کارگران از وضعیت خوبی برخوردار نیستند، اظهار کرد: برخی کارفرمایان با فشارهایی مانند پرداخت نشدن حقوق و نوع رفتارها کارگران را مجبور به استعفا می‌کنند.

رئیس مجمع نمایندگان کارگران خراسان رضوی افزود: کارفرمایان با اجرای این روش‌ها اعلام می‌کنند که خود کارگر تصمیم به استعفا گرفته و اخراج نشده در صورتی که اگر ریشه‌یابی شود، استعفا به دلیل فشارهایی بوده که از سوی کارفرما به کارگر وارد می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت بیکاری و مشکلات اقتصادی به وجود آمده به خصوص برای قشر ضعیف جامعه گفت: در بسیاری از مشاغل از جمله  شرکت‌های خدماتی و معادن منطقه نیروهایی با مدارک دانشگاهی به کارگیری می‌کنند که هیچ ارتباطی با مدرک تحصیلشان ندارد.

صادقی با بیان اینکه اگرچه سطح تحصیلات افزایش یافته اما چون کارفرما می‌خواهد هزینه کمتری به کارگر پرداخت کند پایه جذب نیرو را برای افرادی با مدرک دیپلم در نظر می‌گیرد، گفت: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته بیش از ۳۰ درصد کارگرانی که در شهرستان‌های منطقه ترشیز مشغول به کار هستند تحصیلات بالای دیپلم و حتی کارشناسی ارشد دارند اما به دلیل نیازی که به کار دارند پایین‌ترین مدرک دیپلم خود را ارائه می‌دهند.

 وی گفت: نه تنها آرزوی داشتن زندگی متوسط برای کارگران محال شده است بلکه دیگر برای آن‌هایی هم که حقوق کامل و اضافه کار دارند بیمه و نوع کار مهم نیست و فقط برای زنده ماندن کار و تلاش می‌کنند.

 صادقی بیان کرد: در وضعیت فعلی استخوان‌های کارگران زیر بار مشکلات دارد خرد می‌شود و سفره‌ای جز شرمندگی پیش زن و فرزند برایشان باقی نمانده است.

رئیس مجمع نمایندگان کارگران خراسان رضوی افزود: اگرچه کارگر و کارفرما مکمل یکدیگرند ولی همه مشکلات بر روی دوش کارگران قرار گرفته است، چون برخی افراد اعلام می‌کنند اگر فشار بر کارفرما باشد امکان دارد سرمایه خود را به منطقه دیگری ببرد به همین دلیل این بهانه‌ای شده تا کارفرما هرگونه تمایل داشت برای سرپا ماندن کارخانه با کارگر رفتار کند.

صادقی در ادامه به وضعیت کارگران زن در منطقه ترشیز اشاره کرد و گفت: پیش بینی می‌شود ۱۵ درصد کارگران منطقه را زنان تشکیل دهند البته قطعاً زنان دیگری هم هستند که به صورت پاره وقت و غیر رسمی با مبالغ و حقوق‌های بسیار پائین برای تأمین معاش زندگی کار می‌کنند.

وی با اظهار تأسف از اینکه همیشه به زنان کارگر ظلم می‌شود و حقوق مزایای بسیار کمتری نسبت به مردان دریافت می‌کنند، افزود: اغلب کارفرمایان برای پرداخت حقوق و مزایای کمتر زنان را به کارگیری می‌کنند، وقتی هم که اخراج می‌شوند چون قراردادی ندارند در حقشان اجحاف می‌شود.

صادقی عنوان کرد: کارگران انتظار دارند در وضعیت فعلی حداقل قانون کار به آنها داده شود و بیمه و امنیت شغلی داشته باشند اما چون کارفرما کارگر را بیمه نمی‌کند بسیاری مجبور هستند خود را بیمه خویش‌فرما کنند، از سویی بسیاری از کارگران چون قراردادی ندارند هر وقت کارفرما خواست کارگری که سال‌ها برای آنها کار کرده را اخراج می‌کند.

رئیس مجمع نمایندگان کارگران خراسان رضوی با بیان اینکه ۶۵ درصد جمعیت منطقه ترشیز را کارگران تشکیل می‌دهند، مطرح کرد: متأسفانه شاهد رواج قرارداد شفاهی و موقت در بازار کار هستیم.

وی گفت: هرچند بر اساس قانون کار کارفرما باید قرارداد کار را در ۴ نسخه تنظیم و هر نسخه را به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تشکل کارگری و کارگر بدهد و یک نسخه هم که برای خود کارفرما است اما این اتفاق نمی‌افتد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402021206857
  • خبرنگار : 30147