محمدباقر حاجکاظمی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در سطح استان هر ساله برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه اقدمات پیشگیرانه انجام میشود، اظهار کرد: عملیات سمپاسی اماکن دامی در سطح دامداریهای استان انجام میشود.
وی با بیان اینکه با آغاز فصل گرما، فعالیت کنهها آغاز شده که اقدامات پیشگیرانه در سطح استان برای مقابله با آنها انجام میشود، افزود: همچون سایر ایام و با حساسیت بیشتری نظارت بر کشتارگاهها در ذبح دامها صورت گرفته و اسطبل انتظار و دامها توسط مسئولان فنی و بهداشتی مورد بازرسی قرار میگیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با تاکید بر لزوم ضدعفونی و سمپاشی اماکن نگهداری دام و همچنین بررسی بدن دامها، بیان کرد: انبارهایی که پوست و پشم دامها در آن نگهداری میشود نیز باید به صورت مستمر روزانه شستوشو و به صورت هفتگی هم سمپاشی شود.
وی با اشاره به اینکه اتاق سرد در کشتارگاهها نیز به هیچ عنوان تعطیل نشده و لاشهها در این محل به صورت ۲۴ ساعت نگهداری و بعد از آن اجازه ترخیص داده میشود، ادامه داد: این امر از اقدامات شاخص انجام شده در کشتارگاههای استان است. البته هر دو کشتارگاه استان زنجان مجهز به اتاق پیش سرد هستند.
حاجکاظمی اضافه کرد: وقتی که گوشت به صورت ۲۴ ساعت در سردخانه نگهداری میشود فعل و انفعالاتی در آن انجام میشود که گوشت حالت اسیدی پیدا کرده و اگر احیاناً حامل ویروس تب کریمه کنگو باشد در این شرایط این ویروسها از بین میرود.
وی در توصیه به مردم و دامداران در مقابله با بیماری تب کریمه کنگو تشریح کرد: دامداران هنگام تماس با دام از وسایل حفاظتی استفاده کرده و در پایان کار نیز لباسها را تعویض کنند. در حین ذبح دام نیز از دستکش و از لباس مناسب استفاده شود که در جلوگیری از انتقال بیماری بسیار اهمیت دارد.
این مسئول با تاکید بر اینکه مردم باید از مصرف گوشتی که در خارج از کشتارگاه ذبح میشود پرهیز کنند و گوشتی که فاقد مهر بهداشتی است خریداری نکنند، گفت: همچنین باید از ارتباطهای غیرضروری با دام خودداری شود.توصیه میشود گوشت دام ذبح شده بعد از ۲۴ ساعت مصرف شده و در این مدت هم در یخچال نگهداری شود.
انتهای پیام