احمدرضا جعفری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: از محل خط اعتباری مکانیزاسیون سال ۱۴۰۱، تعداد ۳۹ نفر متقاضی برای دریافت تسهیلات به مبلغ ۵۹ میلیارد و ۴۵۶ میلیون ریال معرفی شدهاند که تا پایان فروردینماه مبلغ ۴۵ میلیارد و ۲۶۳ میلیون ریال جذب شده است.
وی ادامه داد: ۴۲ نفر از متقاضیان تسهیلات به مبلغ ۵۵ میلیارد و ۳۳۰ میلیون ریال جهت دریافت ادوات طرح جهش تولید به بانک ملی معرفی شدهاند که تمامی اعتبار مزبور جذب شده است.
وی افزود: به منظور امهال تسهیلات معوقه بهرهبرداران بخش کشاورزی برای ۲۳۰ نفر با بار مالی ۳۲ میلیارد و ۱۹۰ میلیون ریال از محل آئیننامه بند خ ماده ۳۳، پیگیریهای صورتگرفته منجر به تایید درخواست ۳۱۸ فقره وام تا پایان فروردینماه در کارگروه آئیننامه مذکور شده است.
جعفری تصریح کرد: ۱۵ طرح مشاغل خانگی مستقل جهت دریافت تسهیلات به مبلغ ۱۴ میلیارد ریال در زمینههای دامداری و صنایع تبدیلی و تکمیلی معرفی شدهاند که تا پایان فروردینماه، مبلغ ۱۳ میلیارد ریال جذب شده است. همچنین ۱۶ طرح مشاغل خانگی مستقل در زمینههای دامداری و صنایع تبدیلی جهت دریافت تسهیلات از محل اعتبارات بنیاد علوی در مرحله معرفی به این بنیاد قرار گرفته اند.
وی گفت: به ۴۹ طرح در زمینه گلخانه، دامداری و کاشت گیاهان دارویی مبلغ ۴۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال با عاملیت بانک سینا از محل اعتبارات بنیاد علوی پرداخت شد و ۴۳۷ نفر به منظور دریافت تسهیلات کشاورز کارت به مبلغ ۶۲ میلیارد و ۶۸۷ میلیون ریال معرفی شدهاند که تاکنون ۲۰۴ کارت به مبلغ ۳۵ میلیارد و ۸۲۹ میلیون ریال از محل سرمایه در گردش محصولات کشاورزی صادر و جذب شده است.
وی اظهار کرد: تعداد ۷۰ نفر به منظور دریافت تسهیلات دامدارکارت به مبلغ ۲۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال از محل منابع داخلی بانک معرفی شدهاند که تاکنون مبلغ ۲۲ میلیارد و ۴۰۲ میلیون ریال صادر و جذب شده است.
جعفری ادامه داد: ۵۸۹ نفر متقاضی دریافت تسهیلات سرمایه در گردش دام، طیور و شیلات به مبلغ هزار و ۱۱۸ میلیارد و ۱۵۲ میلیون ریال از محل طرح مردمیسازی یارانهها معرفی شدهاند که تاکنون مبلغ ۳۵۲ میلیارد و ۴۵ میلیون ریال جذب شده و ۳۱۰ نفر از متقاضیان به دلیل عدم تخصیص اعتبار از بانک عامل عودت داده شدهاند.
وی افزود: ۲۲ طرح تسهیلاتی از محل بنیاد برکت در زمینه تولید محصولات گلخانهای به مبلغ ۱۳۵ میلیارد ریال به صندوق کارآفرینی امید معرفی شده که تا پایان فروردینماه ۱۴ طرح گلخانهای به مبلغ ۱۰۸ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال جذب شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خمین تصریح کرد: بر اساس جمعبندی گزارشات، عوامل غیرمترقبه به ویژه سیلاب مردادماه منجر به ۲۹۰ میلیارد ریال خسارت در ۲۹۰ هکتار محصولات مختلف زراعی، ۴ هکتار باغات مختلف و پروژههای فنی و زیربنایی شامل ۶ رشته قنات و ۹ کیلومتر جاده بین مزارع در ۲۳ روستا شده است.
وی گفت: در این مدت ۲۰۴ اشتغال ایجاد شده در واحدهای تولیدی در سامانه رصد ثبت شده است و تعداد ۸۲۵ طرح فعال، نیمهفعال، غیرفعال و راکد در سامانه بنگاههای اقتصادی ثبت شدهاند.
جعفری ادامه داد: بازدیدهای فنی در سطح ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار گندم آبی، ۴هزار و ۵۰۰ هکتار جو آبی و ۱۷ هزار هکتار گندم دیم به منظور کنترل بهموقع علفهای هرز، آفات و بیماریهای غلات توسط ۱۰ اکیپ شبکه مراقبت بخش دولتی و خصوصی انجام شد.
وی افزود: در این مدت مبارزه با آفات مزارع شامل مبارزه با علفهای هرز مزارع غلات در سطح ۳ هزار و ۳۰۰ هکتار، مبارزه با سن مادر غلات در سطح ۳ هزار و ۳ هکتار و ۳۰۰ پوره سن در سطح ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار، جمعا به مساحت ۸ هزار و ۳۰۳ هکتار انجام شده است.
جعفری تصریح کرد: علاوه بر ضد عفونی ۴ هزار و ۵۸۵ تن بذر غلات، مبارزه با جوندگان در سطح ۱۱۰ هکتار، ۴۰ مورد بازدید از سمفروشیها و مبارزه با علف هرز پیشرویشی کلزا در سطح ۲۵ هکتار، ۵ هزار و ۸۶۰ تن انواع کودهای شیمیایی ازته، فسفاته و پتاسه توزیع شده است.
جعفری گفت: انجام بیمه محصولات کشاورزی در ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشت پاییزه، اجرای طرح کشاورزی قراردادی در ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار از مزارع گندم آبی و صدور ۷ مجوز فروش نهال استاندارد و گواهیشده در سطح شهرستان نیز طی این مدت انجام شده است.
وی اظهار کرد: طی سال ۱۴۰۱، در سطح ۲۵۰ هکتار باغات گل محمدی، ۷۵۳ تن گل محمدی به ارزش ۳۷۶ میلیارد ریال تولید شده که نسبت به سال قبل ۱۵ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: در ۲۸۲ هکتار باغات این شهرستان انواع محصولات سردرختی به میزان ۲ هزار و ۱۴۰ تن به ارزش ۵۳۵ میلیارد ریال تولید شده که نسبت به سال قبل ۳۸ درصد افزایش داشته است. همچنین در ۳۶۰ هکتار باغات سیب این شهرستان بیش از ۷ هزار تن سیب درختی به ارزش هزار میلیارد و ۵۰ میلیون ریال تولید شده است. طی سال گذشته، بیش از ۷ هزار تن انگور به ارزش بیش از ۸۴۰ میلیارد ریال در ۷۱۹ هکتار در باغات این شهرستان تولید شده است.
وی با بیان اینکه در سال زراعی جاری حدود ۳۰ هزار تن گندم در سطح شهرستان خمین تولید شده که بیش از ۲۵ هزار تن آن به مراکز خرید دولتی تحویل داده شده، از رشد ۵.۳ برابری تولید این محصول نسبت به سال ۱۴۰۰ خبر داد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خمین میزان تولید جو را نیز ۱۷ هزار تن عنوان و اظهار کرد: علاوه بر تولید ۸ هزار تن لوبیا به ارزش بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان در ۳ هزار و ۱۹۰ هکتار مزارع شهرستان خمین، حدود ۲۷ هزار تن انواع صیفیجات شامل هندوانه، طالبی و خربزه به ارزش ۱۵۱ میلیارد تومان در ۴۱۰ هکتار مزارع تحت کشت این محصولات تولید شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح کاشت گیاهان دارویی شامل نعناع فلفلی، اسطوخودوس و رزماری در سطح یک هکتار از مزارع شهرستان، گفت: تامین و آمادهسازی ۱۲۱ تن بذر گندم آبی، ۶۸ تن بذر گندم دیم، ۴۰ تن بذر جو آبی، ۳۰۰ کیلوگرم بذر کلزا و ۳۰۰ کیلوگرم بذر کاملیا و توزیع بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ کیلوگرم کودهای ریزمغذی در راستای تحقق اهداف طرح جهش تولید در دیمزارها در سال ۱۴۰۱ صورت گرفت.
جعفری ادامه داد: تایید هزار و ۸۶۰ مورد سوخت انواع ماشینهای کشاورزی، گلخانهها و سوخت اضطراری واحدهای تولیدی، شمارهگذاری و ثبت پلاک ۷۶ مورد انواع ماشینهای کشاورزی، نظارت بر عملکرد کیفی برداشت غلات توسط ۱۵۸ دستگاه کمباین بومی و مهاجر و صدور موافقت اولیه، تمدید جواز تاسیس و تمدید پروانه بهرهبرداری ۶۱ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در سال گذشته انجام شد.
وی با اشاره به ۴ میلیون ۵۰۸ هزار و ۹۸۴ قطعه جوجهریزی در ۲۲ واحد مرغداری گوشتی، گفت: در این مدت ۱۱ هزار و ۶۱ تن گوشت سفید، ۳ هزار و ۱۶۰ تن گوشت قرمز، ۳۵ هزار و ۳۵۰ تن شیر خام، هزار و ۳۲۰ تن تخم مرغ و ۲۹۰ تن عسل تولید شده و بر ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن خوراک دام نظارت شده است.
جعفری میزان کالاهای تنظیم بازار را مطلوب ارزیابی کرده و اظهار کرد: در سال گذشته ۵۲۸ تن برنج تایلندی، ۳۱ تن برنج پاکستانی، ۹۵ تن برنج هندی، ۷۱ تن شکر صنف، ۱۸۸ تن شکر خانوار، ۲۱ تن روغن خانوار، ۵.۴۸ تن روغن صنف، ۲۱۸ تن مرغ منجمد، ۴۵ تن قند و ۳.۲ تن گوشت منجمد توزیع شده است.
وی گفت: در این مدت بر فرآیند اجرای تعداد ۳۲ طرح مختلف آب و خاک شامل لایروبی و مرمت قنوات، آبیاری تحت فشار، احداث کانال آبیاری، انتقال آب با لوله و ساخت استخر ذخیره آب در سطح هزار و ۷۶۰ هکتار نظارت شده و در سطح ۷ هکتار در منطقه قورچی باشی با مبلغ اعتبار یک میلیارد و ۷۴۳ میلیون ریال، آبیاری تحتفشار اجرا شده است. همچنین در سطح حدود ۳۵ هکتار از مزارع روستای ریحان با اعتبار ۵ میلیارد و ۲۳۰ میلیون ریال، طرح انتقال آب با لوله (آبیاری کمفشار) اجرا شده است.
وی ادامه داد: ۱۰۵ کلاس آموزشی با موضوعات متفاوت بهویژه کشت اصولی محصولات بهاره و باغات با حضور بیش از هزار و ۷۴۵ نفر از بهرهبرداران سطح شهرستان و ۱۳ کلاس آموزشی با موضوعات متفاوت ویژه زنان روستایی با حضور بیش از ۲۶۵ نفر از زنان روستاهای سطح شهرستان برگزار شد و به منظور افزایش انتقال تجارب در بین بهرهبرداران، ۱۰ نفر از افراد نمونه بخش کشاورزی در سطوح شهرستانی، استانی و کشوری در زمینههای مختلف بخش کشاورزی معرفی شدهاند.
وی تصریح کرد: به منظور بررسی مسائل و مشکلات کشاورزان در سطح روستاهای شهرستان به همراه مسئولین شهرستانی شامل فرماندار، نماینده مجلس، بخشداران و روسای ادارات منابع طبیعی، منابع آب، دامپزشکی و سایر ادارات مرتبط، ۱۰ جلسه دهگردشی، ۱۴ مورد استعدادیابی اراضی ملی برای واگذاری به منظور اجرای طرحهای کشاورزی و غیرکشاورزی و ۳۵ مورد بازدید عوامل نظارتی از اراضی ملی واگذار شده به منظور اجرای طرحهای کشاورزی و غیرکشاورزی انجام شده است.
وی ادامه داد: نظارت و بازرسی های انجام شده منجر به شناسایی ۴۷ مورد ساختوساز غیرمجاز و معرفی آنها به مراجع قضایی شده که تاکنون ۲ مورد رأی قلع و قمع و ۱۶ رأی برائت صادر شده و ۴ مورد نیز در حال رسیدگی است.
وی در پایان با اشاره به عملکرد مثبت این اداره در مقایسه آماری با سال گذشته، افزود: در سال گذشته، ۱۶۸ مورد از پروندههای ثبتی ساختمانهای فاقد سند به منظور صدور سند، تعیین تکلیف شدهاند. همچنین ۵۴ پلاک اراضی اختلافی شهرستان با منابع طبیعی در قالب اجرای قانون رفع تداخلات، تعیین تکلیف شدهاند.
انتهای پیام