به گزارش ایسنا، دو منبع آگاه به رویترز گفتند که این دومین نشست از مجموعه گفتوگوهای «تِرَک ۱.۵» Track 1.5 است که ماه گذشته میلادی از تایلند آغاز شد و زمینه آن افزایش استیصال مجمع کشورهای جنوب شرق آسیا (آسهآن) نسبت به ناتوانی ارتش میانمار در اجرای برنامه صلح توافق شده در ۲۰۲۱ است.
در پی کودتای نظامی میانمار در ۲۰۲۱ که دولت منتخب آنگ سان سوچی را به زیر کشید، این کشور درگیر مناقشه و هرج و مرج اقتصادی شده است. همچنین یک مقاومت مسلحانه در برابر دولت نظامی شکل گرفته که با سرکوب شدید و خشونتباری مواجه شده است.
این دو منبع که نخواستند نامشان فاش نشود، از اعلام هویت نمایندگان حاضر در این نشست خودداری کردند، اما گفتند که میانمار، هند، چین، تایلند، کامبوج، لائوس و اندونزی در نشست سهشنبه حاضر بودهاند.
یکی از منابع گفت که شرکتکنندگان مایل بودند دولت در سایه میانمار، یعنی دولت اتحاد ملی را هم وارد جریان مذاکرات کنند. این در حالی است که رهبران نظامی میانمار این سازمان را یک سازمان تروریستی نامیدهاند.
این منبع گفت: آنها میخواهند روزی رسماً با نمایندگان دولت در سایه گفتگو کنند، زیرا این سازمان و ارتش میانمار هرگز به صورت رسمی گفتوگو نکردهاند.
وزرای خارجه هند و تایلند، سفارت چین در دهلی نو و دولت اتحاد ملی میانمار به درخواست رویترز برای اظهارنظر در این باره پاسخ ندادند. وزارت خارجه اندونزی هم مدعی شد که از این نشست آگاهی ندارد.
این نشست به میزبانی یک اندیشکده هندی برگزار شده و شامل رایزنی درباره کاهش خشونتها، ایجاد فضا برای گفتوگو و تحویل کمکهای بشردوستانه بود. همچنین این منابع اعلام کردند که نشست بعدی در لائوس برگزار خواهد شد.
منابع به رویترز گفتند که در نظر گرفتن دیدگاه کشورهای همسایه مهم است و برای آنها کاهش خشونتها بیشترین اولویت را دارد.
شورای نظامی میانمار مورد غضب کشورهای غربی قرار گرفته اما همکاری خود را با روسیه افزایش داده و اخیراً میزبان مقاماتی از تایلند، از جمله رئیس ارتش و وزیر خارجه بود.
انتهای پیام