محسن مولوی چهارم اردیبهشتماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه هفته کار و کارگر از پنجم اردیبهشت آغاز میشود، اظهار کرد: ۴۰ برنامه محوری برای این هفته در استان پیشبینی شده است، راهبرد مهم در این هفته تکریم مقام کارگران است تا ارزش واقعی کارگران در فضای اقتصادی دیده شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری در ادامه با بیان اینکه یکی از مهمترین برنامههای وزارت تعاون برای تحقق شعار سال جذب سرمایهگذار است، عنوان کرد: سرمایهگذاری صندوقهای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان در سالهای گذشته مورد غفلت قرار گرفته است، بنابراین جلسات متعددی با مدیران عامل صندوق بازنشستگی کشوری، شرکت سرمایهگذاری شستا و صندوق روستائیان و عشایر برای حضور در استان و سرمایهگذاری برگزار شد.
وی افزود: در سالجاری هفت پروژه سرمایهگذاری توسط صندوق بازنشستگی کشوری در چهارمحال و بختیاری کلنگزنی شد، چهار پروژه مربوط به توسعه شرکت شیرخشک پگاه بود، همچنین کلنگ سه پروژه مجزای اقتصادی از جمله کارخانه کارتنسازی، تصفیه روغن خوراکی و مجموعه کشت و صنعت بر زمین زده شد، مجموع سرمایهگذاری در این پروژهها ۲۰۰۰ میلیارد تومان است و برای ۶۰۰ نفر بهصورت مستقیم اشتغال ایجاد میکند.
مولوی در خصوص پروژههای بهداشت و درمان سازمان تامین اجتماعی، توضیح داد: در مجموع ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای احداث و تکمیل درمانگاه تامین اجتماعی در اردل، بروجن، سامان، شهرکرد، لردگان و فارسان در نظر گرفته شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تعهد ایجاد اشتغال در سالجاری در استان ۲۰ هزار و ۱۹ نفر در بخش صنعت، خدمات و کشاورزی است، گفت: ۳۵ دستگاه اجرایی مکلف هستند تا به تعهد خود در ایجاد شغل عمل کنند و مشاغل ایجاد شده را در سامانه رصد اشتغال ثبت کنند.
وی با تاکید بر اینکه پرداخت تسهیلات به اشتغالزایی و تحقق شعار سال کمک میکند، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۸۳۲۲ مجوز برای ایجاد اشتغال در استان صادر شده است، نسبت به سال گذشته رشد صدور مجوزهای اشتغالزایی را در استان شاهد بودیم.
مولوی افزود: در سال گذشته ۹۱ میلیارد تومان تسهیلات به ۲۱۰۰ نفر برای ایجاد مشاغل خانگی پرداخت شده است، بالغ بر ۹۰ درصد دریافت کنندگان تسهیلات مشاغل خانگی در استان بانوان هستند، ۶۲۰ رسته مشاغل خانگی وجود دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری در خصوص حمایت از جذب نیروهای بیکار در کارگاههای تولیدی استان، یادآور شد: هر کارفرمایی نیرویی از دهکهای اول، دوم و سوم درآمدی را جذب کند، حق بیمه کارفرما تا یکسال توسط ادارهکل تعاون پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته به ۵۶۳۲ طرح ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری در چهارمحال و بختیاری پرداخت شده است، گفت: محدودیتی برای پرداخت تسهیلات در این حوزه نداریم، باید به ازای پرداخت ۳۰۰ میلیون تومان در این حوزه یک شغل در روستا ایجاد شود.
مولوی بیان کرد: ۱۶۱۵ میلیارد تومان اعتبارات تبصره ۱۶ در پایان سال گذشته به استان ابلاغ شد که ۱۵ هزار نفر برای دریافت تسهیلات در این حوزه ثبتنام کردهاند و در حال پالایش پروندهها هستیم، سود این تسهیلات چهار درصد است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در استان ۱۰۵ هزار کارگر بیمه شده داریم، عنوان کرد: این کارگران در ۶۵۰۰ کارگاه مشغول بهکار هستند، ۷۰۰۰ کارگر فصلی و ساختمانی در استان در صف انتظار بیمه هستند که به زودی تمام این کارگران با ابلاغ آییننامه و تامین اعتبار بیمه خواهند شد.
وی از افزایش ۲۷ درصدی حداقل حقوق کارگران در سالجاری خبر داد و افزود: این افزایش حقوق باید از ابتدای سال اعمال و احکام کارگران اصلاح شود، تعیین حداقل حقوق کارگران توسط شورای عالی کار انجام میشود، احتمال افزایش بستگی به نظر شورا دارد.
مولوی تصریح کرد: در سال گذشته به ۳۰۰۰ پرونده شکایت کارگری و کارفرمایی در هیاتهای حل اختلاف ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسیدگی شد، همچنین ۷۲۰۰ مورد بازرسی از کارگاههای مشمول قوانین کار در این مدت انجام شده است، از ۷۰۰ پرونده درخواست قرار گرفتن در مشاغل سخت و زیانآور ۴۰۰ پرونده منتج به نتیجه شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۳۲۱۹ شرکت تعاونی در استان وجود دارد، گفت: سال گذشته ۷۴ شرکت تعاونی در بخشهای مختلف در استان راهاندازی شد.
وی در خصوص نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری، توضیح داد: نرخ بیکاری استان در سال گذشته ۱۰.۶ درصد بود که نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش ۱.۷ درصدی را نشان میدهد.
مولوی با اشاره به پروژههای نیمهتمام ورزشی ویژه کارگران در چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: در سفر ریاست جمهوری به استان ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل استخر شنای کارگران شهرکرد و فارسان مصوب شد، کلنگ احداث زمین چمن مصنوعی در بروجن در هفته کار و کارگر بر زمین زده میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: سال گذشته ۹۰ میلیارد تومان در قالب بیمه بیکاری به افراد پرداخت شد، در حال حاضر ۱۵۴۵ نفر در استان بیمه بیکاری دریافت میکنند.
وی در پایان تاکید کرد: ضایعه تاسفبار آتشسوزی مینیبوس حامل کارگران در نقنه بروجن توسط مسئولان قضایی در حال پیگیری است، این واقعه، حادثه ناشی از کار قلمداد شد تا بتوانیم حمایت بیشتری از این کارگران بهعمل بیاوریم.
انتهای پیام
تعهد ایجاد اشتغال امسال در چهارمحال و بختیاری ۲۰ هزار نفر است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تعهد ایجاد اشتغال در سالجاری در استان ۲۰ هزار و ۱۹ نفر در بخش صنعت، خدمات و کشاورزی است، گفت: ۳۵ دستگاه اجرایی مکلف هستند تا به تعهد خود در ایجاد شغل عمل کنند و مشاغل ایجاد شده را در سامانه رصد اشتغال ثبت کنند.