سعیده خضیر دوشنبه چهارم اردیبهشت ۱۴۰۲ در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز هوای پاک در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد، اظهار کرد: حفظ حقوق عامه در محیط زیست، موضوعی است که با جدیت هرچه بیشتر دنبال میشود.
وی با بیان اینکه داشتن هوای پاک یکی از اولویتهای این سازمان است، بیان کرد: برای تحقق شعار هوای پاک پایشهایی صورت میگیرد و تمامی صنایع بر اساس این پایشها در صورت برخورداری از مؤلفههای استاندارد در فهرست صنایع مشمول عوارض سبز قرار میگیرند.
مدیرکل محیط زیست استان قزوین تصریح کرد: شعار هفته زمین پاک «سرمایهگذاری در زمین، توسعه بازیافت و بهرهوری سبز» است و روز زمین پاک فرصت مناسبی برای تبیین چالشهای زیست محیطی و همچنین آموزش مسائل محیط زیستی برای اقشار مختلف مردم در جامعه است.
وی با بیان اینکه، محیط زیست استان دارای مشکلات متعددی است که تنها همت یک سازمان برای حل آن راهگشا نیست، افزود: متأسفانه سازمان محیط زیست از نظر قانونی ضمانت اجرایی ندارد. همچنین حفظ محیط زیست وظیفهای همه جانبه است که باید برای آن برنامهریزی مناسبی انجام شود تا بر اساس آن دغدغه محیط زیست برای شهروندان مطرح شود.
این مسئول در ادامه صحبتهای خود به چالش ریزگردها که چند سالی کشور و به تبع استان را درگیر خود کرده، به همراه خشک شدن تالابها، آلودگی آبوهوا و عدم توجه به طبیعت را از مشکلات حاد محیط زیست استان دانست و گفت: متأسفانه مشکلات محیط زیست استان که چند سال است به قوت خود باقیست، به دلیل مسائل مختلف از جمله بیتوجهی به توسعه پایدار رفع نشده است.
وی ادامه داد: استان قزوین یکی از قطبهای صنعتی در سطح کشور است و موضوع پساب واحدهای صنعتی همواره یکی از اصلیترین دغدغههای اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین است.
مدیرکل محیط زیست استان قزوین بیان کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین به جد پیگر موضوع پسابهای صنعتی است و میتوان گفت که روزانه بیش از ۷۰۰ تن پسماند در سطح استان قزوین تولید میشود و این مشکل به دلیل مدیریت نامشخص در سنوات گذشته به وجود آمده است.
وی بیان کرد: سایت پسماند محمد آباد که در سال ۹۲ به عنوان شهر پاک شناخته شده بود با یک بحران زیست محیطی روبهرو شده که با ورود برخی مقامات ارشد کشوری از جمله معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، بسیاری از موانع پیش روی آن رفع شد.
خضیر در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص تالاب الله آباد و مشکلات این تالاب، تصریح کرد: موضوع گرد و غبار ناشی از تالاب الله آباد یکی از موضوعات حساس زیست محیطی است که در دستور کار اداره کل حفاظت محیط زیست قرار دارد و در حال حاضر اعتبارات مالی مشگل گشای آن نیست. در بحث احیای تالاب الله آباد، موضوع اصلی نداشتن کارشناسی دقیق در سنوات گذشته بوده که خوشبختانه با ورود جدی سازمان حفاظت محیط زیست کارگروه ملی برای این موضوع تشکیل شده است و امیدواریم این کارگروه بتواند اقدامات درست و آیندهنگری برای احیای تالاب الله آباد داشته باشد.
وی با بیان اینکه محیط زیست ضمانت اجرایی در بسیاری از پروژههای استانی ندارد و تنها یک دستگاه ناظر است افزود: به عنوان مثال ما در مدیریت پسماند استان از مبدأ تولید تا مراحل جایگاههای پسماند مشکلات متعددی داریم، که این مستلزم ایجاد ساختارهای مناسب و ضمانت اجرایی است.
این مسئول تصریح کرد: در راستای فرهنگسازی، اجرای طرحهای فرهنگی و آموزشی شامل خانههای محیط زیست و مدیریت سبز قدمهایی جهت ساماندهی مدیریت پسماند برداشته شده است.
وی ادامه داد: پروژههای استان قزوین که گفته میشود پیوست زیست محیطی ندارند، در حال مطالعه هستند. نگاه محیط زیست به استان نگاه توسعهای است و سعی داریم، بازدارنده نباشیم و به دنبال راهکار باشیم. به عنوان مثال پروژه سد لاستیکی و کمربندی شرق که اعتراض بسیاری از محیط زیستی شده بود، پیوست زیست محیطی اخذ کردند.
خضیر در پایان عنوان کرد: خوشبختانه در سال جدید هوای آلوده در استان نداشتیم و در سال گذشته شهر قزوین ۹۹ روز دارای هوا پاک و ۱۰۷ روز قابل قبول و ۱۰۹ روز ناسالم برای گروههای حساس بود.
انتهای پیام