به گزارش ایسنا محمد چکشیان در نشست تبیین برنامههای هفته کارگر اظهار کرد: همه ساله پنجم تا یازدهم اردیبهشت ماه با عنوان هفته کارگر نامگذاری شده و یازدهم روز جهانی کارگر است که برنامههای متعددی در این زمینه برگزار می شود. فلسفه وجودی هفته کارگر تکریم کارگران به عنوان ستون فقرات کشور و پرداختن به موضوعات مربوط به جامعه کار و تولید است.
وی با اشاره به نقش بی بدیل کارگران در پیروزی انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس، مقابله با تحریمهای ظالمانه اقتصادی و جنگ ترکیبی اخیر اظهار کرد: کارگران همواره در میدان عمل بودند و با تلاش و ایثار در عرصههای تولید نقش آفرینی کردهاند. تقدیم ۱۴ هزار شهید کارگری و انقلاب جزو ویژگیهای منحصر به فرد جامعه کارگری است. وقتی درباره کارگران صحبت می کنیم نقش آنها به عنوان سرمایه های انسانی را باید مدنظر قرار دهیم و نیروی کار را به عنوان سرمایه انسانی مطرح کنیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به پیگیری نهضت ملی فرهنگ کار ادامه داد: در وزارت کار بحث نهضت ملی ارتقای فرهنگ کار را با دو رویکرد دنبال کردیم؛ اول ارتقای منزلت کار و دوم ترویج مولفههای فرهنگ کار مثل وجدان کاری، مسئولیت پذیری، مشارکت و تعاون و مهارت آموزی که موجب ارتقای فرهنگ کار در جامعه ایران شود. در حال حاضر ۱۴ میلیون نفر کارگر داریم که با احتساب خانوادههایشان حدود ۴۵ میلیون نفر میشوند یعنی ۵۰ درصد جامعه کارگری یا جزو جامعه کار و تولید یا جزو خانواده کار و تولید هستند بنابر این وقتی درباره جامعه کار و تولید سخن میگوییم به ۵۰ درصد جمعیت کشور اشاره داریم.
چکشیان یکی از اهداف هفته کارگر امسال را توجه به خلاقیت و نوآوری کارگران دانست و گفت: یکی از اهدافی که در هفته کارگر دنبال می کنیم، این است که عنصر خلاقیت و ابتکار در جامعه کار و تولید را ضریب بدهیم و نقش کارگر خلاق و مبتکر را در پیشرفت و رشد تولید بیان کنیم. بر همین اساس جشنواره امتنان از کارگران نخبه و نمونه با این نگاه طراحی شده است که از کارگرانی که با ابتکار و نوآوری خود توانستهاند اثری خلق کنند و پیشرفتی در اقتصاد به وجود آورند تقدیر و تجلیل شود.
وی با اشاره به فرایند انتخاب کارگران و واحدهای نمونه در جشنواره امسال گفت: امسال ۲۴ نفر ازکارگران نخبه، ۹ گروه کارگری و ۶ واحد نمونه که در یک فرایند هفت ماهه شناسایی و انتخاب شدند با حضور رئیس جمهور مورد تجلیل قرار می گیرند.
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر کار در عین حال تجدید میثاق با آرمانهای حضرت امام خمینی(ره)، دیدار کارگران با مقام معظم رهبری و دیدار با رییسجمهور در قالب جشنواره امتنان را از مهمترین برنامههای پیشبینی شده در هفته کارگر عنوان کرد.
چکشیان، سخنرانی وزیر کار در خطبههای پیش از نماز جمعه، فعالسازی و استفاده از ظرفیت تشکلهای کارگری، بازدید از کارخانجات و دیدار با کارگران واحدهای تولیدی، دیدار نمایندگان کارفرمایی و کارگری با استانداران، برگزاری مسابقات کتابخوانی و برپایی میز خدمت، تجلیل از کارگران بسیج در روز بسیج کارگری، دیدار با فعالان جامعه کار و تولید و خانوادههای شهدای کارگری و برگزاری نشستهای علمی را از دیگر برنامههای جانبی هفته کارگر عنوان کرد و گفت: با توجه به رویکرد مردمی سازی دولت تلاش کردیم تشکلهای کارگری نقش بسزایی در این هفته داشته باشند و از ظرفیت آنها استفاده شایسته صورت گیرد.
وی شعار هفته کارگر امسال را کارگر ایرانی، فرهنگ کار و رشد تولید ذکر کرد و گفت: این شعار با نگاه به نقش کارگر و فرهنگ کار در رشد تولید تعیین و مطرح شده است.
به گزارش ایسنا، در نامگذاری عناوین روزهای هفته کارگر در سال "مهار تورم و رشد تولید"، سهشنبه پنجم اردیبهشت، اولین روز هفته کارگر با عنوان کارگر، تجدید میثاق با آرمانهای امام و رهبری، چهارشنبه ششم اردیبهشت، کارگر، تامین اجتماعی، تکریم بازنشستگان، پنجشنبه هفتم اردیبهشت، کارگر، منزلت زن، زنان و خانواده، جوانی جمعیت، جمعه هشتم اردیبهشت، کارگر، ایمنی، سلامت و بهداشت کار، شنبه نهم اردیبهشت، کارگر، فرهنگ کار و مهارت آموزی، یکشنبه دهم اردیبهشت، کارگر، تشکلها، تعاون و مشارکت اجتماعی، دوشنبه یازدهم اردیبهشت روز کارگر، منزلت کارگر، امیدآفرینی نامگذاری شده است.
انتهای پیام