یکی از اساتید دانشگاه در مازندران:

مازندران نیازمند بسته سیاستی فرهنگ عمومی است

استاد دانشگاه مازندران با تاکید براینکه در حال حاضر در استان نیازمند بسته سیاستی فرهنگ عمومی برای حکمرانی فرهنگی هستیم، گفت: نخبگان نقطه اتصال حلقه حکمرانی و مردم هستند، اگر وجود نخبگان درهر کشوری خاموش شود اتصال میان حکمرانی و مردم کم رنگ می‌شود.

مجید قربانی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه فرهنگ مجموعه‌ای از فرایندها و رخدادهاست که در سطوح مختلف جامعه وجود دارد، اظهار کرد: اصلاح الگوی مصرف در سال‌های گذشته توسط مقام معظم رهبری به عنوان یک اصل در جامعه مطرح شده است لذا وقتی صحبت از فرهنگ استفاده بهینه حامل‌های انرژی می‌کنیم با بسته‌ای در حکمرانی فرهنگی مواجه هستیم که می‌تواند تاثیر گذار باشد.

 وی رسانه‌ها را پیشران اصلی فرهنگی در جامعه دانست و گفت: استان مازندران با تنش آبی مواجه است، نقش استاندار، ائمه جمعه، رسانه‌های مکتوب و مجازی در اصلاح مصرف بهینه انرژی بسیار مهم است باید مدل توسعه فرهنگی به ویژه مصرف بهینه انرژی طراحی شود.

این استاد دانشگاه مازندران را یک استان گردشگرپذیر دانست و ادامه داد: مسافرانی که وارد مازندران می‌شوند باید درآمدزا باشند نه اینکه برای استان چالش ایجاد کنند.

وی ابراز عقیده کرد: در حال حاضر در مازندران نیازمند بسته سیاستی فرهنگ عمومی برای حکمرانی فرهنگی در استان هستیم.

قربانی یادآور شد: مجموعه نمایندگان استان مازندران با یک اتاق فکر قوی و برنامه ریزی راهبردی می‌توانند جهت ارائه و تصویب طرح‌های اثرگذار در مقوله فرهنگی و گردشگری گام بردارند از جامعه خبرگان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتظار است تا با تصویب طرح‌های مناسب نسبت به شتاب بخشی موتور محرکه گردشگری و فرهنگی در استان اقدام شود.

این تحلیگر فرهنگی با اشاره به اینکه نخبگان نقطه اتصال حلقه حکمرانی و مردم هستند، تصریح کرد: اگر وجود نخبگان درهر کشوری خاموش شود اتصال میان حکمرانی و مردم کم رنگ می‌شود.

 این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: مازندران در برخی از ایام سال نقطه تنفس ندارد که در این راستا رسانه‌های مکتوب و مجازی در توسعه مدل فرهنگی نقش دارند. از این رو اگر نتوانیم بسته‌های سیاستی مناسب طراحی کنیم حضور گردشگر با فرهنگ‌های مختلف به چالش تبدیل می‌شود کمااینکه این مشکل را در بحث زباله و پسماند داریم؛ باید بسته‌های محلی و بومی سیاستی را در این راستا طراحی تا نسبت به حل چالش‌های استان اقدام شود.

عضو مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در استان مازندران تصریح کرد: کنشگران عرصه رسانه پیش قراول حق قرآنی فرهنگی هستند لذا اگر مسئولان اجرایی بپذیرند خبرنگاران در حکمرانی فرهنگی نقش موثری دارند مطمئناً حلقه اتصال میان مردم و حکمرانی پررنگ‌تر شکل می‌گیرد و در حکمرانی سیاسی یکی از مواردی که مهم است  نظرات و مطالبات مردم است .

وی با توضیح اینکه اخیرا بحث شفافیت آرای نمایندگان مردم مطرح شده است و این سوالات ایجاد می‌شود وقتی مردم در به فردی رای می‌دهند باید بدانند نمایندگان استان مازندران چه تاثیری در تصویب لوایح و طرح‌ها داشتند در چند رای گیری مشارکت کرده و رای شان چه بوده است، اظهار کرد: نماینده مجلس باید انعکاس دهنده مطالبات مردم باشد. لازم است مردم اطلاعات کافی ازعملکرد نماینده خود داشته باشند.

این تحلیلگر فرهنگی افزود: نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی باید بدانند مردم بر عملکردشان اشراف دارند و آنها را رصد می‌کنند در این حالت تلاش می‌کنند تا خوب کارکنند.

این استاد دانشگاه با تاکید براینکه نمایندگان مجلس باید به یک اتاق فکر متشکل از اندیشمندان و خردمندان متصل شوند، خاطرنشان کرد: باید بگویم متاسفانه عملکرد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اطلاع رسانی آرای خودشان اعم از طرح‌ها و لوایح ضعیف بوده است.

قربانی با اظهار بر اینکه، تحول دستوری نیست به طوری که در استان مازندران اگر می‌خواهیم به دوران تحول برسیم باید فاز به فاز گام به گام این تحول را انجام دهیم که در وضعیت موجود شناخت کلی از ظرفیت‌ها باید داشته باشیم، افزود:  شناخت دقیق از وضعیت موجود بسیار مهم است هنوز معیارهای استاندارد در بخش‌هایی همچون سلامت و بهداشت درمان  فاصله داریم  که لازم است امکان‌سنجی درستی از شرایط موجود به صورت سازمان به سازمان و موضوع به موضوع داشته باشیم تا بتوانیم به نرم جهانی نزدیک شویم.

این استاد دانشگاه افزود: در تدوین سند تحول مهم‌ترین قسمت ترسیم وضعیت موجود است که می بایست مورد اهتمام قرار گیرد.

ایجاد بستر مناسب برای اقتصاد دریا محور

وی اظهار کرد: برای ایجاد اقتصاد دریا محور در استان مازندران از نظر سخت افزاری و نرم افزاری بسترهای لازم مهیا نیست باید بررسی شود تا چه میزان از اقتصاد دریا در سبد معیشت مردم اثرگذار است لذا برای هر تحول باید امکان سنجی مناسبی صورت گیرد.

قربانی با اشاره به اینکه برای ایجاد منطقه آزاد اقتصادی در مازندران لازم است پیوست پژوهشی و مطالعاتی در پیوست این طرح قرار گیرد که فکر می‌کنم مدلی که در حال حاضر برای منطقه آزاد تجاری مازندران پیگیری شده است دقیق نیست، گفت: نظرات  کارشناسان این حوزه نشان می‌دهد این طرح دقیق و کارشناسی نبوده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۵:۴۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402012814888
  • خبرنگار : 50377