نوروز عزیزی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه قیمت نان در کرمانشاه از بسیاری از شهرهای دیگر کشور تا حدود ۵۰ درصد پایینتر است، افزود: هم اکنون قیمت نان سنگک در کرمانشاه دو هزار تومان و نان لواش ۴۰۰ تومان است، اما در برخی شهرها نان سنگک با قیمت پنج هزار تومان و نان لواش ۶۰۰ تومان عرضه میشود.
رئیس اتحادیه خبازان کرمانشاه از درخواست اتحادیه برای افزایش قیمت نان خبر داد و عنوان کرد: اواخر سال گذشته درخواست افزایش قیمت را ارائه دادیم که انجام نشد و امسال نیز بنا داریم دوباره با بررسی کارشناسی و آنالیز دقیق قیمتها، درخواست افزایش قیمت را تکرار کنیم.
عزیزی پخت کنونی نان در خبازیها را همراه با ضرر دانست که در بسیاری از موارد حتی جوابگوی هزینه اجاره مغازه و دستمزد کارگر هم نیست و اظهار کرد: با این شرایط حتی اگر قیمت نان ۱۰۰ درصد هم افزایش یابد، باز هم به طور کامل جوابگو هزینهها نخواهد بود.
وی از افزایش دستمزد کارگران یاد کرد و با بیان اینکه دستمزد کارگر نانوایی کمتر از روزی ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان نخواهد بود، خاطرنشان کرد: اگرچه همین رقم نیز جوابگوی زندگی کارگران نیست، اما پرداخت آن برای خبازان دشوار است.
به گفته رئیس اتحادیه خبازان کرمانشاه، هزینه اجاره مغازه نیز بسیار سرسام آور شده و نانواییهایی که در ملک استیجاری کار میکنند دیگر از پس پرداخت هزینه آن برنمیآیند و به دنبال تعطیلی هستند.
عزیزی شرایط نانواییهای کرمانشاه را با نرخ کنونی نان نگران کننده توصیف کرد و گفت: بسیاری از واحدهای خبازی درخواست تعطیلی دارند و اگر این روند ادامه پیدا کند برای تامین نان مردم با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی خواستار رسیدگی فوری مسئولین به قیمت نان و درخواست اتحادیه خبازان شد و اضافه کرد: البته باید مد نظر داشت که وضعیت خبازیها با افزایش ۱۰ و ۲۰ درصدی قیمت نان درست نمیشود.
رئیس اتحادیه خبازان کرمانشاه با بیان اینکه قیمت نان به هیچ عنوان متناسب با سایر کالاها بالا نرفته، گفت: درخواست ما افزایش منطقی قیمت نان است که جوابگو هزینه نانواییها باشد.
عزیزی معتقد است، اگر نانواییها تحت فشار باشند نمیتوانند نان با کیفیت تحویل مردم بدهند و امکان بروز تخلف از جمله آرد فروشی، کاهش وزن نان و ... نیز بیشتر میشود.
وی در پایان از فعالیت حدود ۱۱۰۰ نانوایی نوع یک و دو در کرمانشاه خبر داد.
انتهای پیام