حمیدرضا حاجیبابایی شنبه ۲۶ فروردینماه در نشستی که در شرکت آب و فاضلاب استان همدان با موضوع بررسی مشکلات آب روستاهای همدان برگزار شد، با بیان اینکه مجموعه آب، سپاه و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) کارهای زیادی با همکاری یکدیگر انجام دادند، اظهار کرد: پروژههای پیشرو با سرعت بالایی انجام شد و تصویب احداث دو مجتمع در حالت غیرعادی صورت گرفت.
وی افزود: احداث همین دو مجتمع با حالت عادی با پیگیری چندین ساله آن هم با شاید به جایی میرسید اما این اتفاق مبارک با رقمی افزون بر ۳۰۰ میلیارد تومانی شکل گرفت.
حاجی بابایی ادامه داد: در نقاط خشک منطقه عربلو و پیشخورد این کار دارد صورت میگیرد و در مسیرهای مختلف نیز قرار است کارهای گوناگونی انجام شود تا مشکل آب روستاها و اطراف همدان و مناطق شرقی برطرف شود.
وی خاطرنشان کرد: در اجرای طرحهای بزرگ قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) و قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) استان همدان رتبه هفتم کشور را دارد و باید بابت این موضوع خوشحال باشیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در بحث مسکن رتبه سی و یکم کشور هستیم، گفت: برای اینکه پنج سال است نتوانستیم میان شورای شهر و استانداری طرح جامع را مصوب کنیم و خوشبختانه در ماه پیش این موضوع به طور کامل برطرف شد و طرح جامع تصویب شده است و باید نزدیک به ۳۰۰۰ هکتار به همدان اضافه شود.
وی در ادامه گفت: ۱۰ هزار و ۸۰۰ خانواده در محدوده باغ میوه دارای مسکن خواهند شد و از نظر وسعت به اندازه جورقان و از نظر جمعیت ۴۰ هزار نفری است و به زودی شهرک دیگری به همین شهرک اکباتانا اضافه خواهد شد و خبرهای خوبی در راه است.
حاجی بابایی تصریح کرد: ۳۸ میلیارد تومان برای شبکه آب و فاضلاب استان اختصاص یافته بود که با همت مسئولان افزون بر ۳۰۰ میلیارد تومان از ماده ۵۶ و از طریق بانک رفاه کارگران جذب شد.
وی در ادامه گفت: در دو شهر جورقان و قهاوند باید زیرساختهای فاضلاب ایجاد شود و برنامه ما در شهرستان همدان این است که باید در تمام شهرها و روستاها مشکلات فاضلاب حل شود چراکه ما منطقه گردشگری هستیم.
فرماندار همدان نیز گفت: در فضای رسانه این اطمینان برای همشهریان به وجود آمده که مشکل آب رو به حل است اما در میان روستائیان این اطمینان هنوز حاصل نشده است.
مسلم مخفی اظهار کرد: در ۱۹ روستا مشکل تنش آبی وجود دارد و مشکل آب قرار است به زودی و به طور کامل برطرف شود و امیدواریم مبحث انتقال آب به برخی از روستاها به صورت تانکرسانی نباشد و این مشکلات با پروژههایی که در پیش داریم، برطرف شود.
وی افزود: در قهاوند مشکلات بالایی داریم و مجموعه فرمانداری و آب و فاضلاب به دنبال حل مشکلات است.
مخفی مطرح کرد: مشکل آب باعث مهاجرت روستائیان و ضربه به اقتصاد آنها است و باعث میشود شعار سال عملی نشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز گفت: ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر رئیس جمهور به استان همدان برای محرومیت زدایی و آبرسانی به روستاها اختصاص یافته و پساب تصفیه شده فاضلاب شهر همدان از سال ۱۳۹۵ به نیروگاه برق شهید مفتح منتقل شده و بسیاری از مشکلات خشکسالی منطقه برطرف شده است.
فرهاد بختیاریفر تأکید کرد: اکنون سالانه حدود ۱۶ میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده فاضلاب به بخش صنعتی فروخته می شود و باید ۷۰ درصد درآمد پساب تصفیه شده برای توسعه زیرساختهای فاضلاب هزینه شود چراکه هر مترمکعب پساب تصفیه شده با نرخ ۳۰۰۰ تومان به نیروگاه برق شهید مفتح فروخته میشود در حالیکه قیمت واقعی آن در کشور ما ۲۰ هزار تومان است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان مطرح کرد: ۷۶ درصد مردم استان تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند در حالیکه میانگین کشوری آن ۵۴ درصد است.
فرمانده بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) همدان نیز اظهار کرد: ۵۰۹ میلیارد تومان معادل ۳۷ درصد اعتبار تخصیصی برای آبرسانی به ۱۶۰ روستای استان همدان را وصول کردهایم و اکنون پروژه ۵۰ درصد پیشرفت داشته است.
سرهنگ علی قرهباغی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ بنا بود ۹۰ میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانهها به طرحهای آبرسانی روستایی پرداخت شود اما هیچگونه پرداختی نداشتیم.
وی خاطرنشان کرد: ۱۳۰ روستای همدان در اولویت قرار داشتند و با توجه به نیاز برخی از روستاها و قراردادی با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) ۳۰ روستای دیگر را به این آمار اضافه کردیم.
قرهباغی تاکید کرد: دو طرح مجتمعهای آبرسانی روستای عربلو و تجرک اضافه شد که خط انتقال این طرح کمتر از ۲۰۰ کیلومتر بود و با اصلاحات انجام شده به بیش از ۲۳۸ کیلومتر رسید که چندین برابر آمار استانهایی همچون زنجان است.
انتهای پیام