مصطفی رجبی مشهدی در مراسم افتتاح فاز اول آزمایشگاه طرح کلان ملی سیستم بومی اتوماسیون، کنترل و حفاظت پستهای فشار قوی برق که با حضور مدیران ارشد وزارت نیرو، شرکت توانیر، شرکت مدیریت شبکه برق ایران و سازمان صمت خراسان، در شرکت دانشبنیان پیمان خطوط شرق برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر با وجود شرکتهای دانشبنیان، ۹۵ درصد وسایل و تجهیزات صنعت برق در داخل کشور تولید میشود و حلقه مفقوده ما بخش نرمافزار و سیستمهای کنترل و حفاظت است.
وی افزود: امروز در این شرکت شاهد یکی دیگر از افتخارات صنعت برق در حوزه نرمافزار و سیستمهای کنترل و حفاظت پستهای فشار قوی هستیم که توسط پیمان خطوط، با طراحی جدیدی رونمایی شده که میتواند در پستهای جدید فشار قوی به کار گرفته شده و همینطور به پستهای موجود نیز که از پشتیبانی خوبی برخوردار نیستند، کمک کند.
سخنگوی صنعت برق کشور با اشاره به مزایای این سیستم ادامه داد: هزینهها در این سیستم جدید، در مقایسه با نمونههای غربی آن، تفاوت قابل توجهی پیدا میکند و تا یکسوم کاهش خواهد یافت و مزیت دیگر آن نیز، مسئله پشتیبانی است که مصرفکنندگان این سیستم که عمدتا برق منطقهایها هستند، میتوانند مطمئن باشند که از خدمات پشتیبانی بسیار خوب و بهروز این شرکت برخوردار هستند.
در ادامه سید مهدی مدنی، مدیرعامل شرکت پیمان خطوط شرق در این مراسم اظهار کرد: با توجه به انعقاد تفاهمنامه طرح کلان ملی سیستم بومی اتوماسیون، کنترل و حفاظت پستهای فشار قوی برق در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مشارکت مجموعه وزارت نیرو و تعیین شرکت دانش بنیان پیمان خطوط شرق به عنوان مجری طرح در تیرماه سال ۱۴۰۱، یک فاز از سه فاز طرح، به صورت کامل اجرا شده و نصب و راهاندازی پایلوت آن نیز تا پایان سال ۱۴۰۱ محقق گردید.
وی افزود: میزان سرمایهگذاری برای این طرح به صورت کامل، که ۳ سال زمان اجرای آن برآورد شده است، بر اساس هزینههای فعلی، حدود ۸۵۰ میلیارد ریال است که ۲۰ درصد آن از سوی مجری طرح، شرکت پیمان خطوط شرق سرمایهگذاری شده است و برای ادامه اجرای طرح، نیاز بسیار فوری و مبرم به تأمین مالی و سرمایهگذاری از محل بودجههای اختصاص داده شده به طرحهای پیشران در وزارت نیرو، شرکت توانیر و صندوق نوآوری و شکوفایی وجود دارد.
مجری طرح کلان ملی سیستم بومی اتوماسیون پستهای فشار قوی برق ادامه داد: این طرح کلان ملی، شامل ۳ فاز اصلی است و تمام فازهای آن طی سه سال به صورت کامل اجرا خواهد شد؛ بومیسازی کامل تجهیزات و زیرساختها شامل نرمافزار، سختافزار، خدمات فناورانه و همچنین امنسازی کامل این زیرساختها را بر عهده دارد.
مدنی تصریح کرد: اجرای این طرح ضمن قطع کامل وابستگی به خارج از کشور و بومیسازی تکنولوژیهای پیچیده این سیستمها، با روشی نوآورانه به کاهش قابل توجه هزینههای احداث زیرساختهای برق در کشور و همچنین امنسازی کامل آن کمک خواهد کرد.
ضرورت بومیسازی و انتقال تکنولوژیهای روز دنیا در سیستمهای قدرت
محمد اللهداد، معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر نیز پیرامون طرح شرکت پیمان خطوط شرق با عنوان طرح کلان ملی «سیستم بومی اتوماسیون، کنترل و حفاظت پستهای فشار قوی برق» گفت: درحال حاضر بیشتر موارد مرتبط با تکنولوژیهای جدید، از خارج کشور تامین میشود که باتوجه به شرایط تحریم، تهیه، پشتیبانی و رفع ایراد این سیستمها، دارای مشکلات عدیدهای است.
وی ادامه داد: تجهیزاتی مانند رلههای حفاظتی، پیادهسازی به شکلهای ارتباطی در سیستم حفاظت اتوماسیون، طراحی و اجرای نرمافزار سیستم اتوماسیون پست و نرمافزار سیستم اسکادای فوق توزیع، همگی در شرکتهای دانشبنیان بومیسازی شده ولی تجهیزات سختافزاری مانند server، سوئیچ، فیبرنوری، کامپیوترهای بدون فن، کماکان از خارج کشور تامین میشود.
معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر تصریح کرد: باتوجه به استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا در سیستمهای قدرت، مهاجرت شرکتهای سازنده تجهیزات به تکنولوژیهای جدید و همینطور، عدم پشتیبانی از مدلهای قدیمی با تکنولوژی پایینتر، ضرورت این انتقال تکنولوژی در کشور نیز وجود دارد.
طرحهای حوزه انتقال و توزیع در اولویت است
محمد مهدی نوربخش، مدیرکل دفتر آموزش، تحقیقات و فناوری وزارت نیرو نیز با بیان این مطلب که ثمره طرحهای پیشران در آینده خودش را نشان میدهد، گفت: ۱۲ طرح، که بحثهای مربوط به حوزه انتقال و توزیع یکی از موضوعات عمده آن است، در اولویت قرار دارد.
به گزارش روابط عمومی شرکت دانشبنیان پیمان خطوط شرق، وی با اشاره به حمایت از شرکتهای دانشبنیان حوزه انتقال و توزیع که دارای عملکرد و طرحهای خوبی هستند، ادامه داد: امیدوارم در فرآیند فعالیت شرکت پیمان خطوط شرق که دارای دانش فنی بهروزی در حوزه نیرو است درخصوص پروژه و طرح جدید، کمکی بشود که منتج به جهشی در این حوزه شده و این طرح خوب را با اجرای پایلوتهایی در سطح کشور، اشاعه داده و با بازارسازی مناسب در داخل و خارج از کشور، نفوذ این محصولات را در کشورهای منطقه داشته باشیم.
انتهای پیام