/گزارش- الجزیره/

راهبرد «آسمان امن»؛ هدف مقاومت در غزه

درگیری‌های اخیر در اراضی اشغالی و شلیک موشک‌های زمین به هوا توسط فلسطینی‌ها برای دفع حملات جنگنده‌های رژیم اسرائیل از راهبرد جدید مقاومت فلسطین با هدف دستیابی به «آسمان امن» در نوار غزه با توسعه سامانه‌های دفاعی و پدافندی خود پرده برداشت، راهبردی که هدف از آن جلوگیری از تهاجم جنگنده‌های اسرائیل به حریم هوایی این باریکه است؛ اتفاقی که درصورت رقم خوردن یک تحول راهبردی را در زمینه مقابله با عملیات جنگنده‌های رژیم صهیونیستی ایجاد خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، شبکه الجزیره در یادداشتی درباره تحولات اخیر سرزمین‌های اشغالی فلسطین و دفع حملات جنگنده‌های رژیم صهیونیستی توسط مقاومت فلسطین در نوار غزه نوشت: لحظاتی پس از تشدید تنش اخیر، شاهد تشدید شلیک موشک‌های زمین به هوای گروه‌های مقاومت برای مقابله با جنگنده‌های اسرائیلی بودیم تا مانع از اجرای حملات هوایی آنها به غزه در پاسخ به موشک‌های شلیک شده از این باریکه به سمت شهرک‌های صهیونیست نشین منطقه «غلاف غزه» در حمایت از مسجد الاقصی شود.

در همین راستا، گردان‌های شهید عزالدین قسام، بازوی نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس و سایر گروه‌های فلسطینی، تصاویر و ویدئوهایی را از عملیات پدافند هوایی خود با استفاده از موشک‌های زمین به هوا علیه جنگنده‌های رژیم اشغالگر در حریم هوایی نوار غزه منتشر کردند.

گردان‌های عزالدین قسام همواره پیشگام انجام چنین عملیات‌هایی بوده‌اند؛ اما در جریان درگیری‌های روزهای اخیر استفاده از این موشک‌های زمین به هوا منحصر به این گردان‌ها نبود و حتی گروه‌های کوچک زیرمجموعه اتاق مشترک گروه‌های مقاومت نیز در عملیات‌های مقابله با حملات جنگنده‌های رژیم صهیونیستی مشارکت داشتند.

منابع سیاسی و نظامی در مقاومت فلسطین در این باره به الجزیره گفتند که مهندسان مقاومت موفق به توسعه مدل بومی موشک‌های ضد جنگنده «استرلا ۲» ساخت اتحاد جماهیر شوروی سابق شده‌اند و آنچه در چند روز گذشته اتفاق افتاد، در واقع یک مرحله آزمایشی برای این موشک‌ها بود.

به گفته منابع مقاومت، پس از موفقیت مقاومت از سال ۲۰۱۴ تا کنون در خنثی کردن عملیات‌های بالگردهای نظامی رژیم اشغالگر در ارتفاع پایین، امروز مقاومت درصدد دستیابی به "آسمان امن" با توسعه سامانه‌های دفاعی و پدافندی است تا با ایجاد چنین حریم امنی از تهاجم جنگنده‌های اسرائیل به حریم هوایی نوار غزه جلوگیری کند.

منابع مذکور در این باره تصریح کردند: پس از نبرد «شمشیر قدس» در رمضان گذشته مقاومت تلاش‌های خود را برای توسعه موشک‌های ضد جنگنده تشدید کرد تا از خطرات پرواز گسترده و ایمن جنگنده‌های رژیم اشغالگر جلوگیری کند و یا خطرات و تهدیدهای آنها را کاهش دهد و در نهایت موفق به دستیابی به مجموعه‌ای از این موشک‌ها شد و عملیات‌های اخیر آن را تأیید کرد.

حازم قاسم، سخنگوی حماس در این باره به الجزیره می‌گوید: مقاومت در حال اتخاذ راهبرد جدیدی برای مقابله با جنگنده‌های رژیم اشغالگر در آسمان غزه است و به توسعه قابلیت‌ها و ابزارهای خود برای پاسخگویی به جنایات آن ادامه می‌دهد.

طبق گفته سخنگوی حماس، هدف از این طرح‌های مقاومت؛ رسیدن به مرحله ایمن سازی آسمان غزه در مقابل جنگنده‌های اسرائیل و جلوگیری از آزادی پرواز و حملات آنها است.

مؤمن عزیز، مسؤول بخش رسانه‌ای جنبش مجاهدین فلسطین و از رهبران این جنبش نیز در این باره به شبکه الجزیره گفت: مقاومت امروز برای ایجاد تئوری بازدارندگی به صورت شبانه روزی کار و تلاش می‌کند.

عزیز از توسعه تسلیحات و موشک‌های بومی مقاومت فلسطین خبر داد و تأکید کرد که مقاومت در غزه همچنان برای ارتقای توانمندی‌های خود تلاش می‌کند تا جنگنده‌های رژیم هنگام پرواز در آسمان غزه در امان نباشند.

وی در این باره افزود: موشک‌های زمین به هوای مورد استفاده مقاومت در روزهای گذشته بخشی از سامانه‌ای است که توسط تیم مهندسی مقاومت در حوزه پدافند هوایی توسعه یافته است. همانطور که در هشت سال گذشته موفق به خنثی سازی عملیات بالگردهای اسرائیل شدیم، امروز نیز ما در راه تامین امنیت کامل آسمان غزه هستیم.

«یوسف شرقاوی»، کارشناس نظامی فلسطینی معتقد است که مقاومت در غزه توانایی دستیابی به راهبرد "آسمان امن" را دارد.

شرقاوی در این باره در گفت‌وگو با شبکه الجزیره گفت که مقاومت فلسطین در نوار غزه به دستیابی به این هدف نزدیک شده است.

شرقاوی مرحله کنونی را که مقاومت با ساخت موشک‌های بومی به آن رسیده است، مرحله غافلگیری و سردرگمی دشمن صهیونیستی توصیف کرد و گفت: مقاومت غزه فنون جنگی را از تجربیات جنگ‌ها آموخته و در یک رقابت بزرگ با رژیم صهیونیستی قرار دارد که پیشرفته‌ترین سیستم‌های نظامی را در اختیار دارد.

«مصطفی ابراهیم»، ​​کارشناس مسائل مربوط به رژیم صهیونیستی هم می‌گوید: اسرائیل پیشرفت قابل توجه در توانایی‌ها و قابلیت‌های مقاومت در راستای هدف قرار دادن جنگنده‌های خود را اتفاقی خطرناک و بسیار مهم می‌داند و همین مساله تحلیلگران نظامی و امنیتی اسرائیل را تحت تأثیر قرار داده و مدتی است که آنها مشغول تحلیل و بررسی درگیری‌های اخیر و استفاده مقاومت فلسطین از موشک‌های زمین به هوا علیه جنگنده‌های رژیم صهیونیستی کرده است و این کارشناسان معتقد هستند که موشک‌های استفاده شده در این عملیات‌ها بومی هستند.

علی‌رغم اینکه تولید این موشک‌ها در مراحل اولیه قرار دارد؛ اما به شدت نگرانی صهیونیست‌ها را به همراه داشته و آنها نگران سرنگونی اولین جنگنده خود با شلیک این موشک‌ها هستند؛ چراکه درصورت رقم خوردن چنین اتفاقی یک تحول راهبردی در زمینه مقابله فلسطینی‌ها با عملیات جنگنده‌های رژیم اسرائیل رخ خواهد داد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۱ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402012110190
  • خبرنگار : 71610