«بسم الله الرحمن الرحیم
اَللّهُمَّ اجْعَلْنی فیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلینَ عَلَیکَ وَاجْعَلْنی فیهِ مِنَ الْفاَّئِزینَ لَدَیکَ وَاجْعَلْنی فیهِ مِنَ الْمُقَرَّبینَ اِلَیکَ بِاِحْسانِکَ یا غایةَ الطّالِبینَ»
حجتالاسلام والمسلمین محمد پیکری -استاد حوزه و دانشگاه- در شرح کوتاهی درباره دعا این روز گفت: در دعای روز دهم داستان توکل حقیقی و رستگاری که نزد خدا آشکار و تقربی که به واسطه احسان خدا به بندهاش به دست میآید مورد سوال روزهدار خواهد بود.
وی با اشاره به عبارت بخش اول دعا یعنی «اَللّهُمَّ اجْعَلْنی فیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلینَ عَلَیکَ /خدایا مرا از متوکلین خود قرار بده» ادامه داد: برای تبیین درست کلمه توکل در این دعا باید به روایتی از امام صادق(ع) اشاره کرد، ایشان نقل میکنند بعد از نزول آیه «وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجا ِ وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْرا / کسی که از خدا بترسد، خدا برایش راه نجاتی قرار داده، از مسیری که خودش نپندارد، روزیاش میدهد، و کسی که بر خدا توکل کند، او را بس است، که خدا به کار خویش میرسد، و خدا برای هر چیزی مقدار و اندازه ای قرار داده» عدهای دربها را به روی خودشان بسته و شروع به عبادت کردند و گفتند این مقدار ما را کفایت و این آیه برای ما کافی است، خداوند روزی ما را میدهد.
این استاد حوزه اظهار کرد: این موضوع به گوش پیامبر اکرم(ص) رسید و رسول خدا(ص) در واکنش به این اقدام پیامی را به گوش این افراد رساند که «چه چیزی باعث شده است که شما این کار را انجام بدهید؟ و پاسخ به پیامبر(ص) رسید که خدا روزی ما را کفایت کرده و از این رو به عبادت روی آوردهایم.رسول خدا(ص) به آنها متذکر شد اگر کسی این کار را بکند دعای آنمستجاب نمیشود زیرا باید به کسبوکار مشغول و به دنبال روزی باشید.از این داستان باید درس گرفت. براین اساس توکل از پا نشستن نیست بلکه توکل به خدا، اتکا کردن، ایستادن و پیگیری کردن کاری معنا میشود. کسی که خدای قادر متعال را وکیل میکند بیشتر تلاش خواهد کرد.
انتهای پیام