به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در قانون اساس صربستان، کوزوو یکی از بخشهای جدایی ناپذیر این کشور است حتی با این وجود که کوزوو در سال ۲۰۰۸ و حمایتهای اتحادیه اروپا و آمریکا از صربستان جدا شده اما این جدایی از سوی بلگراد به رسمیت شناخته نمیشود.
در این میان، بهبود روابط دو جانبه بین پریشتینا و بلگراد برای دستیابی به هدف استراتژیک دو طرف در پیوستن به اتحادیه اروپا لازم است.
معترضان با در دست داشتن پرچمهای صربستان و پلاکاردهایی که رویشان نوشته شده بود "کوزوو برای فروش نیست"، "صربستان، نه اتحادیه اروپا" و "نه به کاپیتولاسیون" در خیابانهای بلگراد حضور یافتند.
الکساندر ووجیچ، رئیس جمهوری صربستان قرار است امروز (شنبه) با آلبین کورتی، نخست وزیر کوزوو در "اوهرید"، مقدونیه شمالی دیدار کند و این دو به بررسی تحقق توافق عادی سازی روابط که ماه گذشته میلادی با آن موافقت کرده بودند، بپردازند.
یکی از معترضان در این باره گفت: فکر میکنم که این توافق به این معناست که ما کوزوو را به رسمیت میشناسیم که این غیرقابل قبول است.
معترضان در مقابل کلیسای "سنت ساوا" در بلگراد تجمع کرده و به سمت ساختمان ریاست جمهوری رفتند.
رهبر حزب دموکراتیک صربستان و یکی از سازمان دهندگان این راهپیمایی اعتراضی نیز گفت: این آغاز اعتراضات است. این توافق در نهایت به رسمیت شناختن استقلال کوزوو میانجامد و این چیزی نیست که قابل قبول باشد.
در سال ۱۹۹۹، ناتو در واکنش به اخراج گسترده آلبانیاییها از سوی نیروهای صرب در کوزوو، صربستان را بمباران هوایی کرد.
انتهای پیام